Στις μάχες κατά Ρώσων από τα νησιά Αιγαίου τα ελληνικά BMP-1

1027
Στις μάχες κατά Ρώσων

Στις μάχες κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη τα πρώην ελληνικά ΤΟΜΑ τύπου ΒΜΡ-1 όπως φαίνεται στην αποκαλυπτική φωτογραφία.

Τα τεθωρακισμένα από την πρώτη γραμμή των νησιών του Αν.Αιγαίου πλέον βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ουκρανικών δυνάμεων.

Τα TOMA BMP-1 από τη Χίο και τα οποία βρίσκονται πλέον καθ’ οδόν για Ουκρανία, με το νησί να μένει ακάλυπτο καθώς στην θέση τους θα βρεθούν τα… Μ-113. 

Βέβαια την ίδια στιγμή που η ΑΣΔΕΝ αδειάζει από τα ΒΜΡ-1 τα Marder ακόμα έρχονται καθώς ουσιαστικά τα… συναρμολογούν από τις μάντρες! 

Για το θέμα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ έκανε γνωστό την Πέμπτη ότι η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 οχήματα πεζικού τύπου Marder στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραδώσει 40 (σ.σ. ή ακόμα 40;) από τα σοβιετικής κατασκευής οχήματα πεζικού τύπου BMP-1 στην Ουκρανία.

Επιπλέον, η Γερμανία θα προμηθεύσει με δύο επιπλέον πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε στην Ουκρανία δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών» δήλωσε σε διάσκεψη του γερμανικού στρατού, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

«Επιπλέον, θα στείλουμε 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία» ανακοίνωσε η Λάμπρεχτ, αναφερόμενη σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας