«Σταματήστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία»! Ακτιβίστρια διέκοψε ομιλία της ΥΠΑΜ-Καναδά

715
«Σταματήστε να στέλνετε όπλα

Η ομιλία της υπουργού Άμυνας του Καναδά Ανίτα Άναντ σε ένα φόρουμ για τη δημοκρατία διακόπηκε απότομα από μια διαδηλώτρια που στήθηκε μπροστά στη σκηνή, κρατώντας ένα πλακάτ κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Η εκδήλωση διακόπηκε προσωρινά, καθώς η ακτιβίστρια αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Η Άναντ μιλούσε στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τορόντο  για τη στήριξη που προσφέρει ο Καναδάς στην Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή όταν η ακτιβίστρια, που φορούσε σκούφο και γυαλιά, σήκωσε το πλακάτ που απευθυνόταν στον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, την ίδια την Άναντ και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Σταματήστε τα ψέματα. Σταματήστε την αποστολή όπλων. Σταματήστε το ΝΑΤΟ. Ειρήνη στην Ουκρανία», έγραφε.

«Μπορώ να δω το πλακάτ, παρακαλώ;» ρώτησε η Άναντ τη γυναίκα. «Σας ευχαριστώ που το μοιραστήκατε μαζί μου και θέλω να πω ότι η βοήθεια που στέλνουμε στην Ουκρανία είναι βοήθεια που στηρίζει τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία και τη βασιζόμενη σε κανόνες διεθνή έννομη τάξη – την ίδια τάξη που κράτησε ασφαλείς εσάς και όλους σε αυτήν την αίθουσα και τη χώρα μας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», σχολίασε η υπουργός.

Η διαδηλώτρια όμως αρνήθηκε να φύγει και ο οικοδεσπότης του φόρουμ, ο Μάρτιν Ρεγκ Κον, αρθρογράφος της εφημερίας Toronto Star, την προειδοποίησε ότι πλησιάζει πολύ κοντά στον «προσωπικό χώρο» της υπουργού.

«Θα κάνω ένα διάλειμμα, Μάρτιν. Σ’ ευχαριστώ πολύ», είπε η Άναντ, που εμφανώς αισθανόταν άβολα, προτού να αποχωρήσει από τη σκηνή.

Η υπουργός, που στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, επανήλθε έπειτα από 10 λεπτά.

«Σας ευχαριστώ που επιστρέψατε», είπε ο Κον.

«Κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η δημοκρατία», του απάντησε εκείνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας