ΗΠΑ για τουρκικούς βομβαρδισμούς Κούρδων-«Έχουν κάθε λόγο να αμυνθούν οι Τούρκοι»!

567
Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια «τρομοκρατική απειλή» στα νότια σύνορά της και έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί, ανέφερε την Τρίτη ο Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις της Άγκυρας σε Συρία και Ιράκ. Και αυτή η δήλωση έρχεται λίγο μετά τις προαναγγελίες Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για νέα τουρκική χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία και μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί δεύτερη στήριξη στην τουρκική κυβέρνηση μετά το “πράσινο φως” για χρήση του ελεγχόμενου με τις ΗΠΑ συριακού εναέριου χώρου από τα τουρκικά F-16. Προφανώς η αμερικανική κυβέρνηση θέλει και πάλι να επενδύσει στην Τουρκία και να μην την οδηγήσει σε κάποια “νατοϊκή έξοδο” και έτσι της δίνει “χώρο κινήσεων”. Αξιολογώντας τις εξελίξεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Κίρμπι δήλωσε: «Η Τουρκία συνεχίζει να υποφέρει από την τρομοκρατική απειλή, ιδίως στα νότια σύνορά της. Φυσικά, έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους πολίτες τους». Ο Κίρμπι πρόσθεσε, πάντως, ότι το σημείο που τους ανησυχεί σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή είναι η εξέλιξη της «μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους (DAESH). «Μια επιχείρηση στην περιοχή μπορεί να περιορίσει την ικανότητα των εταίρων μας να πολεμήσουν τη DEASH. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πίεση εναντίον της», δήλωσε. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επαναφέρει εδώ και μήνες στο προσκήνιο την απειλή νέας εισβολής στο συριακό έδαφος, με διακηρυγμένο στόχο τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας πλάτους 30 χιλιομέτρων νότια των τουρκοσυριακών συνόρων. Επιπλέον ένδειξη για επικείμενη χερσαία εισβολή αποτελεί το γεγονός ότι σε συνέχεια των αεροπορικών επιδρομών, η Τουρκία εξαπολύει από τα σύνορα και βολές βαρέος πυροβολικού προς το συριακό έδαφος. Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού αποτελούν την κεντρική δύναμη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και κατ’ επέκταση πολύτιμο σύμμαχο της Ουάσινγκτον -η οποία και έχει προειδοποιήσει πολλάκις την Άγκυρα να μην εξαπολύσει νέα επιχείρηση στη Συρία. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Αλλά για πρώτη φορά, τα τουρκικά μαχητικά πέρασαν από εναέριους χώρους που ελέγχονται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ προκειμένου να επιτεθούν στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στη Συρία και η Άγκυρα συγκεντρώνει τους Σύρους συμμάχους της για μια πιθανή επέκταση της επιχείρησης αυτής, ανέφεραν πολλές πηγές προσκείμενες στην Τουρκία και τους Σύρους αντάρτες.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια «τρομοκρατική απειλή» στα νότια σύνορά της και έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί, ανέφερε την Τρίτη ο Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις της Άγκυρας σε Συρία και Ιράκ.

Και αυτή η δήλωση έρχεται λίγο μετά τις προαναγγελίες Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για νέα τουρκική χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία και μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί δεύτερη στήριξη στην τουρκική κυβέρνηση μετά το “πράσινο φως” για χρήση του ελεγχόμενου με τις ΗΠΑ συριακού εναέριου χώρου από τα τουρκικά F-16.

Προφανώς η αμερικανική κυβέρνηση θέλει και πάλι να επενδύσει στην Τουρκία και να μην την οδηγήσει σε κάποια “νατοϊκή έξοδο” και έτσι της δίνει “χώρο κινήσεων”.

Αξιολογώντας τις εξελίξεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Κίρμπι δήλωσε: «Η Τουρκία συνεχίζει να υποφέρει από την τρομοκρατική απειλή, ιδίως στα νότια σύνορά της. Φυσικά, έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους πολίτες τους».

Ο Κίρμπι πρόσθεσε, πάντως, ότι το σημείο που τους ανησυχεί σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή είναι η εξέλιξη της «μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους (DAESH). «Μια επιχείρηση στην περιοχή μπορεί να περιορίσει την ικανότητα των εταίρων μας να πολεμήσουν τη DEASH. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πίεση εναντίον της», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επαναφέρει εδώ και μήνες στο προσκήνιο την απειλή νέας εισβολής στο συριακό έδαφος, με διακηρυγμένο στόχο τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας πλάτους 30 χιλιομέτρων νότια των τουρκοσυριακών συνόρων.

Επιπλέον ένδειξη για επικείμενη χερσαία εισβολή αποτελεί το γεγονός ότι σε συνέχεια των αεροπορικών επιδρομών, η Τουρκία εξαπολύει από τα σύνορα και βολές βαρέος πυροβολικού προς το συριακό έδαφος.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού αποτελούν την κεντρική δύναμη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και κατ’ επέκταση πολύτιμο σύμμαχο της Ουάσινγκτον -η οποία και έχει προειδοποιήσει πολλάκις την Άγκυρα να μην εξαπολύσει νέα επιχείρηση στη Συρία.

Αλλά για πρώτη φορά, τα τουρκικά μαχητικά πέρασαν από εναέριους χώρους που ελέγχονται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ προκειμένου να επιτεθούν στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στη Συρία και η Άγκυρα συγκεντρώνει τους Σύρους συμμάχους της για μια πιθανή επέκταση της επιχείρησης αυτής, ανέφεραν πολλές πηγές προσκείμενες στην Τουρκία και τους Σύρους αντάρτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας