Ο Ρωσικός στρατός στην πύλη του Soledar-Συντριβή Ουκρανών, 200-νεκροί, 600-τραυματίες

1097

Οι Ρώσοι μπαίνουν και στο Vesele!

Μετά από μήνες μαχών οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Yakovlevka με τον ουκρανικό Στρατό να αποχωρεί προς το Soledar έχοντας υποστεί βαριές απώλειες.

Οι δυνάμεις της PMC Wagner έχουν ήδη εισέλθει στο κέντρο της Yakovlevka , με την πύλη του Soledar να έχει ανοίξει από το βορειοανατολικά και να δημιουργείται μείζον πρόβλημα για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut.

Oι Ουκρανοί προσπαθούν να ανασυνταχθούν καθώς φαίνεται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα χάσουν και τον οικισμό Vesele.

Μαζί με την “Ορχήστρα” της PMC Wagner μάχεται η 2η Ταξιαρχία του Λουγκάνσκ και οι Κοζάκοι του 6ου Συντάγματος.

Πριν λίγα 24ωρα, ο ουκρανικός Στρατός εξαπέλυσε μεγάλη αντεπίθεση στην περιοχή σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ρωσική προέλαση και να ανακαταλάβει καίριες θέσεις.

Η αντεπίθεση κατέληξε σε τραγωδία με 200 νεκρούς Ουκρανούς και 600 τραυματίες, κατεστραμμένα 6 άρματα μάχης και 10 τεθωρακισμένα. Μετά από αυτό διατάχθηκε υποχώρηση.

Αν πέσει το Σολεντάρ, η τύχη του Μπάκχμουτ θεωρείται προδιαγεγραμμένη καθώς θα διακοπεί ο ανεφοδιασμός των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ αποκόπτοντας τον δυτικό αυτοκινητόδρομο από βόρεια κατεύθυνση.

To Σολεντάρ είναι η συνδετήρια πόλη ολόκληρου του ουκρανικού άξονα από το Σεβέρσκ μέχρι το Μπάκχμμουτ. Το 6ο ρωσικό Σύνταγμα Πυροβολικού της 2ης Στρατιάς των δυνάμεων του Λουγκάνσγκ «κονιορτοποιεί» από χθες τις ουκρανικές οχυρές θέσεις.

Δείτε βίντεο με την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών στο Soledar προς τον οικισμό Bakhmutske

Yπό ρωσικό έλεγχο η Yakovlevka!

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη Yakovlevka, ανοίγοντας έναν άμεσο δρόμο προς το Soledar από τα βορειοανατολικά!

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να σφίγγουν την επιχειρησιακή λαβή γύρω από τις ουκρανικές δυνάμεις στο Soledar και στο Artemovsk. Την περασμένη εβδομάδα, ο ουκρανικός Στρατός έχασε τον έλεγχο σε έναν αριθμό οικισμών νότια του Μπαχμούτ.

Πρόκειται για τους οικισμούς Ozaryanovka, Andreevka, Zelenopolye, Kurdyumovka. Οι μάχες διεξάγονται προς το παρόν στην Kleshcheevka.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Yakovlevka, ο οποίος απέχει περίπου 3-4 χλμ από τα περίχωρα του Soledar στη βορειοανατολική κατεύθυνση.

Ο οικισμός, που είναι στην πραγματικότητα η βορειοανατολική πύλη προς την πόλη Soledar, πέρασε σήμερα στον πλήρη έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι «ορχήστρες» της PMC Wagner έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάληψη της Yakovlevka.

Η κατάληψη αυτού του σημαντικού ερείσματος στην περιοχή Soledar, στην πραγματικότητα, ανοίγει έναν άμεσο δρόμο που οδηγεί απευθείας στην ίδια την πόλη.

Προς το παρόν, οι μεταφερόμενες εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον οικισμό Soledarsko-Artyomovskaya δεν μπορούν να σταματήσουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων .

Νωρίτερα, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέσυρε αρκετές μονάδες από τη Maryinka.

Είναι ακόμη άγνωστο αν αυτές οι δυνάμεις μεταφέρονται προς Soledar-Bakhmut ή απλά αποχωρούν υπό το βάρος σημαντικών απωλειών καθώς η δυνατότητα να κρατήσουν τις  αμυντικές γραμμές τους έχει χαθεί.

Δείτε βίντεο από τη περιοχή Yakovlevka

Βίντεο: Το ρωσικό πυροβολικό κτυπά ουκρανικές θέσεις με πυροβόλα D-30

Βίντεο: Οι Κοζάκοι του 6ου Συντάγματος του Λουγκάνσκ καταστρέφουν ουκρανικό όχημα στο Soledar

Βίντεο: Δυνάμεις του 6ου Συντάγματος των Κοζάκων σε μάχες με ουκρανικές δυνάμεις στο Soledar

Ουκρανική Διοίκηση: Η κατάσταση δεν είναι καλή σε Bakhmut και Avdeevsky!

Ο Serhiy Cherevaty, που εκπροσωπεί τη λεγόμενη ανατολική ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων, μιλώντας στον αέρα της εκπομπής «ουκρανικός τηλεμαραθώνιος», είπε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποκάλυψαν σχέδια για επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ».

Ο Cherevaty είπε συγκεκριμένα:

Μιλάω για την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ, μέρος της οποίας είναι και το Kupyanskoye. Γνωρίζουμε για αυτό (προετοιμαζόμαστε επιθετικά) και αντιδρούμε ενεργά

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουκρανικής διοίκησης, «η κατάσταση στην κατεύθυνση Kupyansk είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο, σε αντίθεση με την κατάσταση στις κατευθύνσεις Bakhmut και Avdeevsk.

Ο Cherevaty ισχυρίζεται ότι κοντά στο Bakhmut (Artyomovsk) και στην περιοχή Avdiivka, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν συγκεντρώσει «ένα τεράστιο όγκο δυνάμεων και μέσων».

“Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν δεκάδες επιθέσεις κάθε μέρα, χρησιμοποιούν πυροβολικό, αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων. Έχουν επίσης «Βαγκνερίτες» εκεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοίκησης Vostok των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι δυνάμεις της Wagner PMC χωρίζονται σε μικρές επιθετικές ομάδες και διεισδύουν στο “μπροστινό άκρο” μετά τους εντατικούς βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού.

“Αναγκάζουν να μάχονται από κοντινή απόσταση. Τους παρακολουθούμε με drones. Χτυπάμε σε μακρινές προσεγγίσεις. Αν πλησιάζουν ήδη το όρυγμα μας, χρησιμοποιούμε φορητά όπλα – πολυβόλα”.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν επανειλημμένα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι προσπαθούν να αποφύγουν τη μάχη πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Cherevaty, αυτό δεν πετυχαίνει πάντα.

Βίντεο: Ρωσικό πυροβολικό ισοπεδώνει το Soledar

Βίντεο: Ρωσικό μπαράζ MLRS “Tornado” εναντίον ουκρανικών στόχων

Δείτε χάρτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας