Στα τάρταρα η οικονομία της ΕΕ-Κατάπιαν το εμπάργκο στο ρώσικο πετρέλαιο

632

Μειωμένος κατά 35% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2022

Η Κομισιόν αναγκάσθηκε να αναθεωρήσει απότομα προς τα κάτω, τις οικονομικές της προβλέψεις για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη για την οποία προβλέπει ότι θα είναι μειωμένος κατά 35% σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη: 2,7% φέτος, έναντι 4% που ήταν η εκτίμηση πριν από την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.  

Και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσει ο πόλεμος μέχρι τον Ιούλιο και θα υπάρξει ένα «καθαρό» εξάμηνο, όπου απλά θα μετράει τις πληγές της.

Ο πληθωρισμός, θα κυμαίνεται στο 6,8%. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία της ΕΕ διέρχεται μια δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στην Ελλάδα αναμένεται να σκαρφαλώσει περί το 11%.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 απέτυχαν και πάλι να συμφωνήσουν σήμερα στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που προτείνει η Κομισιόν, καθώς η Ουγγαρία εξακολουθεί να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

O Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύφεσης στις χώρες μέλη που είναι περισσότερες εξαρτημένες από το ρωσικό φυσικό αέριο, σε περίπτωση που η Μόσχα κλείσει τις βάνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας