Σπάνια γέννηση δίδυμων ελεφάντων στην Ταϊλάνδη

833

Η μαμά ελεφαντίνα «τα χασε» και προσπάθησε να επιτεθεί στο δεύτερο

Ελεφαντίνα σε κέντρο προστασίας ζώων στην Ταϊλάνδη έφερε στον κόσμο δίδυμα ελεφαντάκια, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια, με αποτέλεσμα η μαμά να προσπαθήσει να επιτεθεί στο δεύτερο ελεφαντάκι, καθώς δεν ήξερε τι συμβαίνει.

Ένα αρσενικό ελεφαντάκι, 80 κιλών γεννήθηκε την Παρασκευή (07.06.2024) το βράδυ στην Ταϊλάνδη και προς έκπληξη όλων, 18 λεπτά αργότερα ήρθε στον κόσμο και ένα θηλυκό που ζύγιζε 60 κιλά. Η μητέρα ελέφαντας προσπάθησε να επιτεθεί στο δεύτερο ελεφαντάκι που ήρθε στον κόσμο, αφού δεν της είχε ξανασυμβεί, μιας και πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο περιστατικό.

 

Μέλος της ομάδας του κέντρου στο οποίο ζει η ελεφαντίνα επενέβη τότε για να την εμποδίσει την επίθεση του ογκώδες ζώου και δέχτηκε χτύπημα στον αστράγαλο.

«Η μητέρα επιτέθηκε στο νεογέννητο επειδή ποτέ δεν είχε κάνει δίδυμα στο παρελθόν. Είναι πολύ σπάνιο», δήλωσε η Μισέλ Ρίντι της ένωσης Elephantstay, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση αυτή στην Αγιουτάγια, κοντά στην Μπανγκόκ, στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Η μητέρα έχει σήμερα αποδεχθεί τα δύο ελεφαντάκια της, αλλά αυτά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να στηθεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να την φτάσουν για να θηλάσουν. Επίσης τους δίδεται συμπλήρωμα γάλακτος με σύριγγα.

Οι ελεφαντίνες δεν έχουν συνήθως αρκετό γάλα για να ταΐσουν δίδυμα και αυτά θα δυσκολεύονταν να επιβιώσουν αν ζούσαν στη φύση, σύμφωνα με την Μισέλ Ρίντι.

Οι ελέφαντες έχουν την μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, 18 με 22 μήνες, και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την ερευνητική οργάνωση Save the Elephants, δίδυμα γεννιούνται μόνον περίπου στο 1% των κυήσεων και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό είναι ακόμη πιο σπάνια.

Πολλοί από τους 80 ασιατικούς ελέφαντες που βρίσκονται στο κέντρο Elephantstay χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από επαίτες για να ζητούν ελεημοσύνη στους δρόμους, πρακτική που απαγορεύτηκε στην Ταϊλάνδη το 2010.

Σήμερα χρησιμεύουν κυρίως για να μεταφέρουν τους τουρίστες μεταξύ των ναών και των αρχαίων ερειπίων στην Αγιουτάγια, αρχαία πρωτεύουσα του Σιάμ.

Οργανώσεις προστασίας της φύσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στις βόλτες πάνω σε ελέφαντα, εκτιμώντας ότι προκαλούν μεγάλο άγχος στα ζώα και ότι μπορεί να συνεπάγονται κακοποιητική μεταχείριση για την εκπαίδευσή τους.

Το κέντρο δηλώνει ότι οι βόλτες αυτές επιτρέπουν στους ελέφαντες να κοινωνικοποιούνται και να κάνουν άσκηση, σε ένα πλαίσιο λαθροθηρίας και αποψίλωσης των δασών που απειλεί τον πληθυσμό τους στην περιοχή.

Σήμερα εξακολουθούν να ζουν 8.000 ως 11.000 ασιατικοί ελέφαντες –λίγο μικρότερο είδος από τους αφρικανικούς ελέφαντες– στη φύση, σύμφωνα με το WWF.

Στα δίδυμα θα δοθούν ονόματα επτά ημέρες μετά τη γέννησή τους, σύμφωνα με την παράδοση στην Ταϊλάνδη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας