Σκάνδαλο στη Γαλλία-Υπουργός νέας κυβέρνησης Μακρόν κατηγορείται για βιασμούς δύο γυναικών

289
Οι βιασμοί έγιναν στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, είπαν τα θύματα

Ο Damien Abad, ο νεοδιορισθείς υπουργός Αλληλεγγύης και ΑμΕΑ της Γαλλίας, αρνείται κατηγορηματικά ότι βίασε δύο γυναίκες, μετά από κατηγορίες εναντίον που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή (22/5/2022) από τον ιστότοπο Mediapart σε άρθρο που βασίζεται σε συνεντεύξεις με θύματα.
Οι γυναίκες που επικαλείται το Mediapart είπαν ότι ο Abad τις ανάγκασε να έχουν ανεπιθύμητες σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.
Οι βιασμοί έγιναν στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, είπαν.
Μία από τις γυναίκες υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία κατά του Abad το 2017, η οποία έκλεισε χωρίς περαιτέρω ενέργειες, ανέφεραν οι Abad και Mediapart, αναφέρει το Reuters.

Αρνείται τις κατηγορίες

«Αμφισβητώ με τη μεγαλύτερη δύναμή μου αυτές τις κατηγορίες για σεξουαλική βία», είπε σε δήλωση που εστάλη στο Reuters.
«Οι σεξουαλικές σχέσεις που είχα σε όλη μου τη ζωή ήταν πάντα με συναίνεση».
Ο νέος υπουργός είπε ότι η αναπηρία του, μια διαταραχή που ονομάζεται αρθρογρύπωση που επηρεάζει και τα τέσσερα άκρα του, τον έκανε σωματικά αδύνατο να διαπράξει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε.
Ο Abad ανέλαβε πόστο στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε την Παρασκευή (20/5) μετά την επανεκλογή του προέδρου Emmanuel Macron.

Τι είπε η πρωθυπουργός

Κληθείσα να σχολιάσει τις κατηγορίες εναντίον του Abad, η πρωθυπουργός Elisabeth Borne είπε ότι δεν τις γνώριζε όταν επιλέχθηκε για την κυβέρνηση.
«Θα είμαι πολύ σαφής: για όλα αυτά τα θέματα παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης, δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία και πρέπει να συνεχίσουμε να ενεργούμε έτσι ώστε οι γυναίκες που μπορεί να είναι θύματα επίθεσης, παρενόχλησης, να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα», είπε.
Η Borne είπε ότι η κυβέρνησή της θα επανεξετάσει τη θέση του Abad στην κυβέρνηση «αν υπάρξουν νέα στοιχεία και ανοίξει μια νέα υπόθεση».

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας