Σφαγή στην Ουκρανία-Σύμβουλος Β.Ζελένσκι: “Μας βομβαρδίζουν ιρανικά drones”-Ξεκληρίστηκαν σχηματισμοί

2158
Σφαγή στην Ουκρανία-Σύμβουλος Β.Ζελένσκι

Oι τρομαχτικές απώλειες των Ουκρανών τις τελευταίες ημέρες οφείλονται στην χρήση ιρανικών drones από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία! 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Β.Ζελένσκι, Α.Arestovich, η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων δεν θα ξεκινήσει καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται απώλειες, όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και σε άλλους τομείς του μετώπου.

Σύμφωνα με τον Aleksey Arestovich, ο λόγος που η ουκρανική επίθεση δεν θα ξεκινήσει δεν είναι οι σημαντικές απώλειες σε προσωπικό, τεθωρακισμένα οχήματα κ.λπ., αλλά τα επιθετικά drones που φέρεται να μεταφέρθηκαν από το Ιράν στη Ρωσία, τα οποία η Ρωσία “χρησιμοποιεί ενεργά” εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο Αρέστοβιτς μάλιστα τα μέτρησε λέγοντας ότι συνολικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρέλαβε 46 (σαράντα έξι) UAV από την Τεχεράνη, που είναι ανάλογα των αμερικανικών.

Τώρα αυτά τα drones κυνηγούν τον ουκρανικό στρατό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να προχωρήσουν στην επίθεση.

«Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, φαίνεται ότι η χρήση τους έχει ήδη σημειωθεί…Το ιρανικό drone είναι ένα όπλο πολύ προηγούμενης γενιάς», δήλωσε ο Arestovich.

Ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία όμως δεν αποκλείεται ο Αρέστοβιτς  να έχει δίκαιο. Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ήταν εφιαλτική για τον ουκρανικό Στρατό με τις απώλειες να έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλα τα μέτωπα.

Η κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων συμπίπτει με συνολικά 40 πτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει αεροσκάφη των Ιρανών Φρουρών προς την Μόσχα.

Ας δούμε τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία.

Μαζική ρωσική επίθεση στην Ζαπορίζιε

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας μαζικής επίθεσης στην περιοχή Ζαπορίζιε.

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εξαπέλυσαν πλήγματα στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης δύο ταγμάτων πυροβολικού της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αποθήκες πυραύλων και όπλων στην περιοχή Novoivanovka στην Ζαπορίζιε.

Έως και 150 στρατιωτικοί, δύο αμερικανικά οβιδοβόλα M777, 1.500 πυρομαχικά, έξι Msta-B, οκτώ πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 350 βλήματα για συστήματα Grad και επτά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν.

Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκαν: τέσσερις θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού στην περιοχή του Artyomovsk, την 54η μηχανοποιημένη ταξιαρχία στην περιοχή του Seversk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ,το  σημείο προσωρινής ανάπτυξης του σχηματισμού εθνικιστών στην περιοχή του χωριού Vyvodovo, στην περιοχή Dnepropetrovsk, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 182 περιοχές.

-Δύο αποθήκες πυραυλικών όπλων και πυρομαχικών καταστράφηκαν στις περιοχές Konstantinovka και Artyomovsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Σκοτώθηκαν 300 στρατιώτες της «Λεγεώνας των Ξένων» – 1030 νεκροί Ουκρανοί

Κοντά στο Nικολάεφ, σκοτώθηκε μια μεγάλη ομάδα μισθοφόρων της “Λεγεώνας των Ξένων”.

«Όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων χτύπησαν το σημείο της προσωρινής ανάπτυξης της ουκρανικής «Λεγεώνας των Ξένων» κοντά στην πόλη Νικολάεφ. Έως και 250 μισθοφόροι και περισσότερες από 20 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικές πηγές σχολιάζουν ότι η “εκκαθάριση τέτοιων μεγάλων εχθρικών σχηματισμών δείχνει ότι η θέση  του ουκρανικού στρατού στις περιοχές της πρώτης γραμμής είναι κρίσιμη, γεγονός που μπορεί να δώσει την ευκαιρία για μια μαζική επίθεση στο Νικολάεφ και σε άλλες κατευθύνσεις”.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι έως και 50 ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην περιοχή Maryinka, μαζί με 130 Ουκρανούς στρατιώτες.

Παράλληλα, ο Ουκρανός στρατός έχει βαριές απώλειες στην περιοχή του Χάρκοβο. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων με όπλα ακριβείας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, έως και 500 στρατιώτες της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, σκοτώθηκαν 400 Ουκρανοί στρατιώτες στο σημείο συγκέντρωσής τους στην Konstantinovka λίγο πριν ξεκινήσουν για το μέτωπο.

Οι Ρώσοι σημειώνουν ότι αναπτύσσεται μια εξαιρετικά δυσμενής κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε όλες τις κατευθύνσεις του μετώπου και, φυσικά, δεν γίνεται λόγος για πιθανή αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Πριν 24 ώρες, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν εμπρηστική επίθεση εναντίον ουκρανικών θέσεων στη Νικόπολη

Καταστράφηκαν M777, εκτοξευτές HIMARS και Harpoon

Στις 2 Αυγούστου ο ίδιος ο  Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι:

Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 33 αμερικανικά οβιδοβόλα, 5 εκτοξευτές του αντιπυραυλικού συστήματος Harpoon, καθώς και 6 εκτοξευτές HIMARS MLRS και περισσότερους από 200 πυραύλους για το σύστημα αυτό.

«Συνολικά, 33 αμερικανικά οβιδοβόλα M777, πέντε εκτοξευτές του αντιπλοϊκού συστήματος Harpoon, καθώς και έξι εκτοξευτές με περισσότερους από διακόσιους πυραύλους συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS (MLRS) καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων των ρωσικών δυνάμεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας»,

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ενημέρωσε επίσης ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 396 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Javelin και NLAW και 125 φορητά συστήματα αεράμυνας τύπου Stinger.

Oμάδα ισπανόφωνων μισθοφόρων σκοτώθηκε στο Χάρκοβο

Κοντά στο Χάρκοβο, πυροβολικό των συμμαχικών δυνάμεων της Ρωσίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ έπληξε τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας . Από πυρά πυροβολικού καταστράφηκε ομάδα ξένων μισθοφόρων.

Η μονάδα, στελεχωμένη από άτομα που μιλούσαν ισπανικά, βρισκόταν στο χωριό Lozovaya. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στις 30 Ιουλίου. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, περίπου δέκα αλλοδαποί τραυματίστηκαν.

Μέσω ασυρμάτου, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να εντοπίσει τις συνομιλίες των μισθοφόρων στα ισπανικά. Η ομάδα αλλοδαπών εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Αμέσως οι συντεταγμένες της μεταφέρθηκαν σε μονάδες πυροβολικού και ακολούθησε επίθεση

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια υπηκοότητα είχαν οι νεκροί και οι τραυματίες μισθοφόροι. Μεταξύ των ισπανόφωνων χωρών, η Κολομβία είχε προηγουμένως εντοπιστεί να στέλνει μισθοφόρους στην Ουκρανία  Επίσης, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι Zelensky πρόσφατα ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Αλεχάντρο Τζιαμάτει.

Αλλά θα μπορούσαν να ήταν Ισπανοί, αφού η Ισπανία, ως χώρα του ΝΑΤΟ, παρέχει επίσης υποστήριξη στο Κίεβο.

Και η σφαγή συνεχίζεται…

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

Ως αποτέλεσμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης της 81ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Νικολάεβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, περισσότεροι από 50 εθνικιστές και έξι οχήματα καταστράφηκαν.

Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς κοντά στο χωριό Ραντέχιβ, στην περιοχή του Λβιβ, κατέστρεψαν μια βάση αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών ξένης κατασκευής. Τα όπλα πηγαίναν στο Κίεβο μέσω Πολωνίας.

Στην περιοχή του οικισμού Nortsovka, στην περιοχή Χάρκοβο, λόγω των μεγάλων απωλειών από τα πυρά πυροβολικού, οι διοικητές των μονάδων του 132ου τάγματος αναγνώρισης αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές της διοίκησης και αναχώρησαν από το προσωρινό σημείο ανάπτυξης.

Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκαν τρεις θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του τάγματος της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή του χωριού Veselaya Dolina της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Yulyevka στη Ζαπορίζιε, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 133 περιοχές.

-Καταστράφηκαν τέσσερις αποθήκες πυραύλων και πυροβολικού στις περιοχές των οικισμών Varvarovka, περιοχή Mykolaiv, Artyomovsk, Vodiane, Ocheretino, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καθώς και μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή Galitsynovo, περιοχή Mykolaiv .

-Επίσης καταστράφηκαν: δύο διμοιρίες MLRS Grad, τρεις διμοιρίες Msta-B, τρεις διμοιρίες Gvozdika και δύο διμοιρίες D-30  στις περιοχές των οικισμών: Tonenkoe , Lastochkino, Zaitsevo, Avdeevka, Novgorodskoye, Orlovka, Miners, Novoselovka της Πρώτης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα στις περιοχές των οικισμών: Dibrova της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Balakliya, Kapitolovka και Dmitrovka της περιοχής Kharkiv.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας