Σ.Τσιόδρας: Λέει ότι απέτυχαν παταγωδώς στον COVID-19 γιατί δεν εμπιστεύτηκαν την…επιστήμη

744
Σ.Τσιόδρας: Λέει ότι απέτυχαν

Ο καθηγητής Παθολόγος Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσω των καθημερινών του εμφανίσεων στο «γυαλί» κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας, μίλησε σε ημερίδα με θέμα «Επιδημίες – Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα», και μεταξύ άλλων προχώρησε σε μια «ωμή» παραδοχή.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι «αποτύχαμε παταγωδώς γιατί δεν εμπιστευθήκαμε την επιστήμη, αλλά την ιδεοληψία μας»χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί ως «επιστήμη» και τι ως «ιδεοληψία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μετά από τρία χρόνια πανδημίας έχουν καταγραφεί παγκοσμίως περισσότερες από 613 εκατομμύρια νοσήσεις και περισσότεροι από 16 εκατομμύρια θάνατοι,

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι με τα εμβόλια σώθηκαν εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στις συνέπειες του long covid και μίλησε για την ευρεία ανοσία που άφησε στον πληθυσμό η Όμικρον.

Ανέφερε ότι ο long covid καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και πως μελέτη έδειξε ότι 17 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν long covid. Δήλωσε ότι «αποτύχαμε παταγωδώς γιατί δεν εμπιστευθήκαμε την επιστήμη, αλλά την ιδεοληψία μας».

Τόνισε πως πρέπει «να ενισχυθούν τα συστήματα επιτήρησης γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος για νέες πανδημίες».

Ακολούθως ανέφερε ότι «η επείγουσα φάση υποχωρεί και με τις τρεις δόσεις εμβολίων σώθηκαν παγκοσμίως 20 εκατομμύρια ζωές και στη χώρα μας 40.000, ενώ η Όμικρον έχει αφήσει ευρεία ανοσία στον πληθυσμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας