Οι Αμερικανοί τελειώνουν το ουκρανικό ανδρείκελό τους, τoν Β. Ζελένσκι;

1395

Σφοδρή επίθεση εναντίον Ζελένσκι

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι, εξαπολύουν αμερικανικά ΜΜΕ χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις δείγμα πως το κλίμα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται.

Ο Carlson Tucker του Fox News κατακεραύνωσε δημόσια τον Ουκρανό πρόεδρο, κατηγορώντας τον ότι με τα καταφανή ψέματά του θέλει να βάλει εκατομμύρια Αμερικανούς να σκοτωθούν για αυτόν.

«Ο Ζελένσκι συνέχισε να λέει ψέματα στην τηλεόραση. Οπότε όταν διοικείς μία χώρα όπου η ελευθεροτυπία έχει απαγορευτεί, όπως στην Ουκρανία, μπορεί να μην συνειδητοποιείς ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι αναγκασμένος να σε πιστέψει. Δεν μπορείς να τους βάλεις όλους φυλακή.

Για αυτό συνέχισε να λέει αυτό που ήξερε ότι δεν ήταν αλήθεια! Είναι ένα ψέμα που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια Αμερικανούς. Οπότε πρέπει να αναρωτηθείτε:

“Είναι καιρός να σταματήσετε να υποστηρίζετε αυτόν τον τύπο; Μπορεί ο κίνδυνος να είναι τόσο υψηλός;” Λέει επίτηδες ψέματα για να μας βάλει σε πόλεμο»

Προχτές, τον χορό των επιθέσεων άνοιξε το προπύργιο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, οι New York Times.

NYT: Αυθεντικά τα φρικιαστικά βίντεο με τις στυγερές εκτελέσεις Ρώσων αιχμαλώτων

Πλάνα που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από Ουκρανούς απαγωγείς έχει επαληθευτεί από τους New York Times.

Μάλιστα το αμερικανικό μέσο επικαλείται τον Δρ. Ο Rohini Haar, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε ότι η πράξη συνιστά παραβίαση διεθνών νόμων.

“Η αυθεντικότητα των βίντεο έχει επαληθευτεί από τους New York Times, και δείχνουν μια τρομακτική στιγμή στην σύγκρουση.

«Οι συντάκτες των NYT διεξήγαγαν μια συνεπή ανάλυση του βίντεο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι μαχητές συνελήφθησαν από τους Ουκρανούς, οι οποίοι αποφάσισαν να τους σκοτώσουν, διαπράττοντας έτσι ένα έγκλημα πολέμου που πρέπει να ερευνηθεί».

“Φαίνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς πυροβολήθηκαν στο κεφάλι“, δήλωσε ο Δρ Rohini Haar, ιατρικός σύμβουλος των Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

“Υπάρχουν λίμνες αίματος. Αυτό δείχνει ότι απλώς αφέθηκαν εκεί νεκροί. Δεν φάνηκε να γίνεται καμία προσπάθεια να τους μεταφέρουν ή να τους βοηθήσουν.”

Ο Δρ. Χάαρ σημειώνει ότι όταν οι Ρώσοι στρατιώτες παραδόθηκαν, ήταν ξαπλωμένοι χωρίς όπλα, με τα χέρια τεντωμένα ή πίσω από το κεφάλι τους: «Θεωρούνται στην πραγματικότητα αιχμάλωτοι πολέμου».

Η εφημερίδα μάλιστα παραθέτει και το σχετικό βίντεο φρίκης.

Πλησιάζει το τέλος του Β.Ζελένσκι….

Δείτε το βίντεο

Φαβορί ο Βαλέρι Ζαλούζνι

Φαβορί για την θέση του Β.Ζελένσκι έχει θέσει ο Ουκρανός ΑΓΕΕΘΑ Βαλέρι Ζαλούζνι με τα δυτικά και αμερικανικά ΜΜΕ να τον αποθεώνουν διαρκώς.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times:

“Επί σειρά μηνών, από τα τέλη του καλοκαιριού και έπειτα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν κατά τρόπο σχολαστικό να ανακτήσουν την πόλη της Χερσώνας από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής.

Υπό τη διοίκηση του στρατηγού Βαλέρι Ζαλούζνι, τα ουκρανικά στρατεύματα θα επιχειρούσαν, αξιοποιώντας τα δυτικά οπλικά συστήματα που τους έχουν δοθεί ως βοήθεια, να ανακόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ρωσίας στον ποταμό Δνείπερο.

Με πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας έβαλαν στο στόχαστρο ρωσικές αποθήκες όπλων, θέσεις διοίκησης και δύο γέφυρες που συνδέονται με την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014. Στόχος τους: να καταφέρουν να απομονώσουν σταδιακά τους περισσότερους από 20.000 Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή της Χερσώνας.

Η εν λόγω στρατηγική τελικώς, έπειτα από μήνες, απέδωσε καρπούς, οδηγώντας στη φυγή των ρωσικών δυνάμεων και στην ανάκτηση της πόλης από τους Ουκρανούς.

Πίσω από τις επιτυχίες των Ουκρανών στα πεδία των μαχών βρίσκεται ο 49χρονος Βαλέρι Ζαλούζνι, ένας στρατιωτικός τον οποίο οι Ουκρανοί πλέον επιλέγουν να αποκαλούν «σιδερένιο στρατηγό».

Η ικανότητα του Ζαλούζνι να προσαρμόζεται σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο πεδίο μάχης είχε φανεί, πριν από τη Χερσώνα, στο Χάρκοβο. Εκεί, οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν αργά και σταδιακά όπως στη Χερσώνα αλλά, αντιθέτως, με ταχύτητα.

Όταν η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έμαθε ότι υπήρχαν κενά στις ρωσικές γραμμές άμυνας στο Χάρκοβο, έδωσε άμεσα εντολή για «κεραυνοβόλο» αντεπίθεση, με τους Ρώσους τελικώς να τρέπονται σε φυγή αφήνοντας πίσω τους τα πάντα: από άρματα μάχης έως και στρατιωτικές αρβύλες.

Σύμφωνα με τον Αντρίι Ζαγκορόντνιουκ, πρώην υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας και νυν κυβερνητικό σύμβουλο για θέματα ασφαλείας, ο στρατηγός Ζαλούζνι σημειώνει επιτυχίες για μια σειρά από λόγους: επειδή ξέρει να ακούει τους Ουκρανούς αξιωματικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε μετώπου, να ενημερώνεται από αυτούς εγκαίρως και να ενθαρρύνει την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων όταν παρουσιάζονται σχετικές ευκαιρίες.

Ο Ζαλούζνι επιτρέπει στους υφισταμένους του να αξιοποιούν στην πράξη τις δικές τους δυνατότητες – ικανότητες, ενώ αντιθέτως στον ρωσικό στρατό η ηγεσία παίρνει όλες τις αποφάσεις και όλοι οι υπόλοιποι σιωπούν. Επιπλέον, γνωρίζει ως στρατιωτικός καλά τα πεδία εντός της Ουκρανίας (ο ίδιος πολεμούσε στο Ντονμπάς μετά το 2014) αλλά και τον εχθρό, εν προκειμένω τις ρωσικές δυνάμεις και τους τρόπους με τους οποίους εκείνες λειτουργούν και σκέπτονται.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, για το οποίο μάλιστα φημίζεται, είναι η ικανότητά του να υιοθετεί «ανορθόδοξες πρωτοβουλίες» που αποδεικνύονται όμως επιτυχείς επί του πεδίου στην πράξη.

Οι ικανότητες του ιδίου του Ζαλούζνι που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινείται με αμεσότητα ανταποκρινόμενος έγκαιρα στις εξελίξεις επί του πεδίου και αξιοποιώντας τις όποιες ευκαιρίες, σε συνδυασμό με τη δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και την αποφασιστικότητα των ιδίων των Ουκρανών, έχουν οδηγήσει σε σειρά από επιτυχίες, αν και το τέλος του πολέμου παραμένει ακόμη κάτι το μακρινό.

Ο Ουκρανός στρατηγός, που σπανίως μιλάει δημόσια, είχε προ ημερών τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό στρατηγό Μαρκ Μίλει. Κατά τη διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος, ο Ζαλούζνι λέγεται – σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά – ότι απέρριψε τις φωνές εκείνες που ζητούν από το Κίεβο να συνθηκολογήσει.

«Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε ολόκληρη την ουκρανική γη από τη ρωσική κατοχή. Δεν θα σταματήσουμε σε καμία περίπτωση. Ο μόνος όρος για διαπραγμάτευση: Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει», παρουσιάζεται να δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός, απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά.

Πλέον, έπειτα από εννέα μήνες πολέμου, ο στρατηγός Ζαλούζνι ξεχωρίζει ως μια από τις πιο αξιόπιστες ηγετικές φυσιογνωμίες μεταξύ των Ουκρανών εντός των συνόρων της χώρας. Η άνοδος της δημοτικότητάς του έχει ωστόσο παράλληλα δώσει τροφή και σε φήμες που τον θέλουν να συγκρούεται με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή να προκαλεί καχυποψία στο περιβάλλον του Ζελένσκι, αν και κατά κάποιους αυτές οι φήμες είναι δουλειά της ρωσικής προπαγάνδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας