Σ. Λαβρόφ- «Η στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία μας οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο»!

904

Η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία στην Ουκρανία αυξάνει το ενδεχόμενο να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη!

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Σεργκεί Λαβρόφ, ο οποίος εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εμμονή με την ιδέα να καταφέρουν «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και πρόσθεσε ότι αυτή η αντιπαράθεση θα οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο πυρηνικού κινδύνου.

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών μετά την ψήφιση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, της αποστολής μεγάλης οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισεκατομμυρίων $.

«Οι Δυτικοί οδεύουν επικίνδυνα προς το χείλος μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Ιδιαίτερης ανησυχίας είναι το γεγονός ότι η ‘τρόικα’ των δυτικών πυρηνικών χωρών είναι μεταξύ των βασικών χρηματοδοτών του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου, οι βασικοί υποκινητές διάφορων προκλητικών βημάτων. Βλέπουμε στρατηγικούς κινδύνους σε αυτό, που οδηγούν σε αύξηση του επιπέδου του πυρηνικού κινδύνου», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Οι τρεις δυτικές χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, αλλά αν υπάρξει μία σύγκρουση με την Ρωσία είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει και η Κίνα.

Το 90% των πυρηνικών όπλων του πλανήτη βρίσκεται υπό την κατοχή της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας