Ρουμάνοι έβλεπαν Ρώσους να ισοπεδώνουν τα πάντα στον Δούναβη–Βάσεις,μισθοφόρους, αποθήκες,λιμάνι

51884

Οι Ρουμάνοι πολίτες έβλεπαν τις ρωσικές βόμβες και drones καμικάζι Geran-2 να σαρώνουν τα πάντα σε ακτίνα ενός χλμ, βάσεις, συγκεντρώσεις μισθοφόροων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και λιμενικές υποδομές στο Δούναβη.

Οι εκρήξεις σημειώνονταν λίγα μόλις μέτρα από τα ΝΑΤΟϊκά εδάφη της Ρουμανίας αυξάνοντας την πίεση στο Βουκουρέστι. Η Ρωσία μονιμοποιεί πλέον μία κατάσταση όπου ο πόλεμος έχει μεταφερθεί στα σύνορα με Ρουμανία και Πολωνία (Βάγκνερ).

Είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των επιθέσεων κατά της λιμενικής υποδομής της Ουκρανίας τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στον Δούναβη θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τους Ρώσους, ο ναυτικός αποκλεισμός της Ουκρανίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποτροπή της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις δυτικές χώρες.

Επιπλέον, η καταστροφή της λιμενικής υποδομής προκαλεί πάντα μεγάλη οικονομική ζημιά, καθώς διαταράσσονται οι αλυσίδες logistics για την εξαγωγή αγαθών και υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης εργασιών επισκευής και αποκατάστασης, που μπορεί να είναι πολύ δαπανηρές.

Μαζικές εκρήξεις στον Δούναβη

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων με drones Geran-2 σε εγκαταστάσεις υποδομής στο Izmail στην περιοχή της Οδησσού, ανέφερε ο Boris Rozhin, Ρώσος ειδικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες εγκαταστάσεις ανήκαν στις λιμενικές υποδομές της πόλης.

Ο Rozhin σημείωσε ότι αρκετοί στόχοι βρίσκονταν ο ένας κοντά στον άλλο σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου:

Το λιμάνι του Izmail, το διοικητικό κτίριο της Danube Shipping Company, μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου και μία σιταποθήκη στο έδαφος του λιμανιού, που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση στρατιωτικών εξοπλισμών.

“Αυτά τα χτυπήματα είναι πιθανό να διαταράξουν τη λιμενική υποδομή στον Δούναβη και να ελαχιστοποιήσουν νέες επιθέσεις στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τις οποίες οι Ουκρανοί πραγματοποιούν τακτικά από τις εκβολές του ποταμού” ανέφερε ο ίδιος.

“Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της επίθεσης, ένα αμερικανικό ανθυποβρυχιακό περιπολικό P-8A Poseidon επιχειρούσε πάνω από την πόλη Tulcea της Ρουμανίας, το οποίο αμέσως μετά το κτύπημα πήγε στα νότια της Ρουμανίας” πρόσθεσε ο Rozhin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το λιμάνι του Izmail, όπως και άλλα λιμάνια στον Δούναβη, εδρεύουν επί του παρόντος τόσο USV όσο και ουκρανικά drones, τα οποία χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στην Κριμαία και στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι το λιμάνι του Izmail ανέστειλε τη λειτουργία του μετά τις νυχτερινές εκρήξεις. Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, Όλεγκ Κίπερ, δήλωσε ότι μετά τις εκρήξεις σημειώθηκαν πυρκαγιές στο λιμάνι και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις υποδομής.

Τί ανακοίνωσε η Ουκρανία – Εκτός λειτουργίας το λιμάνι Ισμαήλ

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι σιλό σιτηρών υπέστη ζημιές έπειτα από ρωσική επίθεση εναντίον του λιμανιού Ισμαήλ στον ποταμό Δούναβη, στα ουκρανο-ρουμανικά σύνορα.

“Ένας ακόμη ανελκυστήρας στο λιμάνι Ισμαήλ, στην περιοχή της Οδησσού, υπέστη ζημιές από τους Ρώσους.

Τα ουκρανικά σιτηρά μπορούν να θρέψουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε το υπουργείο στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, “ο εχθρός επιτέθηκε σε λιμενικές εγκαταστάσεις και βιομηχανικές υποδομές στον Δούναβη”, ενώ πρόσθεσε ότι “από τις επιθέσεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ένας ανελκυστήρας, υπόστεγα σιτηρών, δεξαμενές, αποθήκες και διοικητικά γραφεία”.

Μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, στις 17 Ιουλίου, η Μόσχα έχει πλήξει 26 λιμενικές εγκαταστάσεις, πέντε μη πολεμικά πλοία και 180.000 τόνους σιτηρών, σύμφωνα με το Κίεβο.

Καταστράφηκε μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι του Izmail

Χθες το βράδυ, ρωσικά drones καμικάζι Geran-2 συνέχισαν να καταστρέφουν λιμενικές υποδομές διπλής χρήσης σε λιμάνια στον Δούναβη. Στην περιοχή υπήρχαν τερματικοί σταθμοί μέσω των οποίων μεταφέρονται στρατιωτικά φορτία από το έδαφος της Ρουμανίας.

Κατέστη δυνατή η καταστροφή της αποθήκης πετρελαίου, η οποία χρησιμοποιούνταν για την παροχή καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα η αποθήκη να καταστραφεί ολοσχερώς.

“Η Ρωσία εξαπέλυσε πλήγμα με drones καμικάζι στο λιμάνι της Οδησσού και στους σιταποθήκες. Η έκθεση της Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας δούλευαν ασταμάτητα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού Όλεγκ Κίπερ είπε ότι υπάρχει πυρκαγιά στο λιμάνι, η οποία ήδη σβήνει. Η Πολεμική Αεροπορία είπε ότι τα drones κατευθύνονταν προς το λιμάνι του Δούναβη Izmail” ανέφεραν το πρωί οι FT.

Αποκάλυψη: Οι Ρώσοι έπληξαν βάση και χώρους ανάπτυξης μισθοφόρων – Νεκροί Ρουμάνοι;

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιδρομών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη λιμενική υποδομή του Izmail, χτυπήθηκε μια αποθήκη πετρελαίου, μια βάση των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας και οι χώροι ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων που πολεμούν ως μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ο συντονιστής του συμπλέγματος επιχειρήσεων του Nikolaev, Σεργκέι Λεμπέντεφ, επικαλούμενος πηγές του στο Izmail.

“Όπως γνωρίζετε, το βράδυ της 2ας Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν σειρά επιδρομών στο έδαφος του λιμανιού του Δούναβη Izmail. Ως αποτέλεσμα των κτυπημάτων, η λιμενική υποδομή υπέστη ζημιές και το λιμάνι χρειάστηκε να διακόψει την λειτουργία του. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πλάνα από ζημιές στα κτίρια της Ναυτιλιακής Εταιρείας του Δούναβη και του ναυτιλιακού σταθμού.

Έγινε χτύπημα έγινε στο κτίριο του θαλάσσιου λιμανιού – κατά μήκος του αναχώματος Kapikrayan, όπου υπήρχαν ξένοι στρατιωτικοί, πιθανότατα Ρουμάνοι” τόνισε ο ίδιος στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Λεμπέντεφ, οι δεξαμενές έκαιγαν για αρκετές ώρες. Επιπλέον, ζημιές προκλήθηκαν στη βάση συντήρησης του Ουκρανικού Ναυτικού, όπου επισκευάζονταν τα στρατιωτικά σκάφη που χρησιμοποιούσαν ουκρανικοί σχηματισμοί.

Στρατιωτικός εξοπλισμός, από την Δύση, εντοπίστηκε επίσης στο έδαφος του ανελκυστήρα που χτυπήθηκε από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, σημείωσε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Τα χτυπήματα στην υποδομή του Izmail ήταν πολύ αποτελεσματικά και επέφεραν απτές ζημιές στη στρατιωτική μηχανή του Κιέβου.

2 Σχόλια

  1. Οι Δαίμονες της Ρωσίας καταστρέφουν τα πάντα. Κερδίζουν συνεχώς εδάφη για τάφους και αυξάνουν την αιώνια καταδίκη τους. Έχουν συνενόχους και όσους τούς υποστηρίζουν.

  2. Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον σας για το αν θα πάει καλά η εισβολή του εγκληματία Πούτιν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας