Ρώσοι-Με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ διασπούν τις ουκρανικές γραμμές στην Ζαπορίζια

3407

Βίντεο το οποίο απεικονίζει την ρωσική επίθεση στο μέτωπο της Ζαπορίζια επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική κατάρρευση των αμυντικών γραμμών των Ουκρανών γύρω από το Ραμποτίνο, καθώς τα ρωσικά ΤΟΜΑ και άρματα μάχης διέσπασαν την διάταξή τους αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν προς το Ορίκχιβ!

Χθες το pronews.gr είχε ενημερώσει για την ρωσική επέλαση και ότι οι Ρώσοι πέρασαν το όριο της «γραμμής Σουροβίκιν» στην Ζαπορίζια και μπήκαν στο έδαφος το οποίο και κατείχαν οι Ουκρανοί μέχρι τις 4 Ιουνίου 2023 όταν και ξεκίνησαν την αντεπίθεση με τα γνωστά γι αυτούς καταστροφικά αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά το ίδιο το Ραμποτίνο, έχει καταληφθεί το μισό από τους Ρώσους και εκκαθαρίζεται το υπόλοιπο μέρος του. Οι Ουκρανοί διέθεταν ισχυρές οχυρώσεις στον οικισμό.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι πραγματοποίησαν έφοδο στην Νοβομιχαϊλόβκα, στο Βούλεταρ την οποία έχουν καταλάβει σε ποσοστό 50%!

Η κατάληψη αυτής της κωμόπολης θα επιτρέψει στους Ρώσους να χτυπήσουν το Βούλενταρ από την ανατολική είσοδο.

Στην Αβντιίβκα, η προέλαση των Ρώσων είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη αφού σήμερα κατέλαβαν και τον οικισμό Στεπνόγιε νότια του Λαστοτσκίνο, ενώ η ουκρανική υποχώρηση συνεχίζεται.

Οι Ρώσοι δεν σταματούν και κατευθύνονται προς τους οικισμούς Τονενκόγιε και Ορλόβκα και ήδη διένυσαν μία απόσταση 1,2 χλμ.

Είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό για να μην δοθεί ο χρόνος στους Ουκρανούς να δημιουργήσουν ισχυρές οχυρώσεις και νέες αμυντικές γραμμές.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε και δύο ουκρανικά MiG-29.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας