Ρώσοι έκαμψαν ουκρανικές άμυνες–Ελέγχουν 1/3Μπακχμούτ-Μπαίνουν στο κέντρο του, ολοταχώς για Κίεβο

1549

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκληρωτική κατάληψη του Bakhmut από τους Ρώσους. Η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση έδωσε διαταγή για σταδιακή απαγκίστρωση των ουκρανικών δυνάμεων από την πόλη καθώς είναι θέμα λίγων ημερών η πλήρη κατάληψη της από τον ρωσικό Στρατό.

Οι Ρώσοι ελέγχουν ήδη το 1/3 της πόλης με τα ρωσικά στρατεύματα να απέχουν έξι δρόμους από το κέντρο του Bakhmut..

“Η κατάσταση στο Bakhmut είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. Οι Ρώσοι έριξαν τεράστιες δυνάμεις για την τελική επίθεση, Ετοιμαζόμαστε για δύσκολη άμυνα, καμία πρόβλεψη” τόνισε ο Zhorin, 3ος διοικητής του Azov.

Την τελευταία εβδομάδα ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε τις περιοχές Klishchiivka, Στουπότσκι, Nikolaevka Μπλαγκοντάτνι κόβοντας τον οδικό άξονα T 0504, σφίγγοντας και άλλο τον κλοιό γύρω από το Bakhmut. Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από τα δυτικά στο Ιβανίφσκι.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις αναγκάζονται να μεταφέρουν ενισχύσεις από το Kramatorsk προς το Krasne για να αποτρέψουν την διείσδυση των δυνάμεων Wagner προς το Chasiv Yar.

Πριν λίγο, ο διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ντένις Γιαροσλάβσκι αποκάλυψε πως ο ρωσικός στρατός ελέγχει το 1/3 του Μπαχμούτ.

Είπε συγκεκριμένα:

«Η κατάσταση στο Μπαχμούτ είναι αντικειμενικά δύσκολη. Ο εχθρός κατέλαβε εν μέρει την πόλη: τη βιομηχανική ζώνη και τον ιδιωτικό τομέα κατά μήκος του ποταμού.

Ο εχθρός καταφέρνει πραγματικά να διαρρήξει μικρά τμήματα του μετώπου και να πλησιάσει τις θέσεις μας. Τώρα η πόλη βρίσκεται συστηματικά κάτω από εχθρικά πυρά όλμων».

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχο του πυροβολικού δύο βασικούς δρόμους που οδηγούν από την ενδοχώρα της Ουκρανίας προς το Μπαχμούτ και προσπαθούν να αποκόψουν όλες τις οδούς ανεφοδιασμού της πόλης, πρόσθεσε.

“Η πόλη δεν δέχεται έφοδο μόνο από δυνάμεις της Wagner, αλλά από τακτικές μονάδες του ρωσικού Στρατού.

Το Bakhmut είναι επιχειρησιακά περικυκλωμένο. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον περικόψει όλες τις συνδέσεις του αυτοκινητοδρόμου με την πόλη, μόνο μερικοί αγροτικοί δρόμοι παραμένουν πλέον ξεμπλοκαρισμένοι”.

Ποια είναι η κατάσταση στην πόλη Bakhmut

Βόρεια του Bakhmut, οι δυνάμεις  “Wagner” μάχονται σε Krasna Gora και Paraskovievka. Στην περιοχή Sobachevka, οι δυνάμεις “Wagner” έχουν ισοπεδώσει την πρώτη γραμμή από την πλευρά του Opytne και συνεχίζουν να προχωρούν βαθιά στον αστικό ιστό. Νότια του Μπαχμούτ, η επίθεση της PMC Wagner συνεχίζεται προς την περιοχή Budenovka.

Αναλυτικά:

Κατάσταση βόρεια του Μπαχμούτ:  Ο ρωσικός Στρατός έκανε νέες προόδους στο Miasokombinat και τώρα ελέγχει περισσότερο από το μισό αυτής της περιοχής. Λίγα χιλιόμετρα βόρεια, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το εργοστάσιο υλικών τοίχου Artyomovsk νότια της Krasna Hora και συνεχίζουν να προχωρούν προς το σταυροδρόμι Tire.

Ο Ρωσικός Στρατός και οι δυνάμεις του Nτονέτσκ άρχισαν να συγκρούονται με τον Ουκρανικό Στρατό στη βόρεια συνοικία Στούπκα.

Κατάσταση νότια του Μπαχμούτ: Οι δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού έφτασαν στα περίχωρα του νεκροταφείου της πόλης και συγκρούονται με τον Ουκρανικό Στρατό στα πρώτα κτίρια της συνοικίας Sobachivka.

Τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού και του Ντονέτσκ κατέλαβαν περισσότερες θέσεις βόρεια του Opytne μεταξύ του ποταμού Bakhmutovka και της οδού Pershyi Radianskyi

Κατάσταση δυτικά του Μπαχμούτ: Ο Ρωσικός Στρατός  πραγματοποίησε σημαντικές προόδους κατά μήκος του καναλιού νερού και έθεσε υπό τον έλεγχο πυροβολικού τον δρόμο H-32. Επιπλέον, τα στρατεύματα έφτασαν στα περίχωρα του Ivanivske και συνεχίζουν να αυξάνουν την ζώνη ασφαλείας  γύρω από την Klishchiivka

Κατάσταση στην πόλη Bakhmut: Οι δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού και του Ντονέτσκ άρχισαν να προελαύνουν στα ψηλά κτίρια μεταξύ των οδών Vatutina και Nekrasova και ανέλαβαν τον έλεγχο του νέου τομέα της οδού Dobroliubova.

Ο Ρωσικός Στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του ορυχείου γύψου ALC SINIAT και της οδού Hlyniana στην περιοχή Miasokombinat.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Νικολάεβκα

Η κατάληψη του οικισμού Nikolaevka φέρνει τη στιγμή της πλήρους περικύκλωσης της πόλης Artemovsk από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε στο RIA Novosti ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του  Denis Pushilin.

«Αυτό είναι κάτι θετικό. Αυτό σημαίνει ότι ο δακτύλιος γύρω από το Artemovsk σφίγγει και άλλο. Η απελευθέρωση αυτού του οικισμού φέρνει την επιτυχία μας στην περικύκλωση του Αρτεμόφσκ πιο κοντά», είπε ο Κιμακόφσκι.

Το Nikolaevka βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Artemovsk.

Οι Ουκρανοί έχασαν τις βόρειες συνοικίες της πόλης

Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές αναφέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τον έλεγχο στις βόρειες συνοικίες του Βakhmut.

Οι πληροφορίες ότι οι δυνάμεις Wagner κατέλαβαν το βόρειο τμήμα του Βakhmut εμφανίστηκαν στο κανάλι WarGonzo.  Αυτή τη στιγμή, οι Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές αναφέρουν ότι ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν σάρωση στα βόρεια του Βakhmut. Άλλες ομάδες επίθεσης κινούνται νοτιοδυτικά της πόλης – προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar.

Δυνάμεις της PMC “Wagner” προχώρησαν στον άξονα Βakhmut-Konstantinovka και Chasiv Yar-Kurdyumovka, το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά του Krasnoe (Ivanovsky).

Την ίδια ώρα, μάχες διεξάγονται στο νότιο τμήμα του Βakhmut. Μεγάλες απώλειες υφίστανται οι εφεδρείες του σχηματισμού «Azov» που προηγουμένως μεταφέρθηκε στην πόλη προκειμένου να αποτραπεί η περικύκλωσή της από ρωσικά στρατεύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας