Ξεκίνησε νέο κύμα αντεπίθεσης της Ουκρανίας–Φθηνό αίμα για ακριβά όπλα

1128

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος αντεπίθεσης που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου με πενιχρά αποτελέσματα για τους Ουκρανούς… ο Ουκρανικός στρατός ξεκίνησε το δεύτερο κύμα αντεπίθεσης με επίκεντρο την Zaporizhia…από τις 6 Ιουλίου 2023…
Οι πιο σκληρές μάχες ωστόσο διεξάγονται δυτικά του Bakhmut… όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει σημειώσει κάποιες τακτικές αλλά όχι στρατηγικές νίκες…

Στην πρώτη αντεπίθεση οι Ουκρανοί έχασαν 15.000 στρατιώτες ενώ οι απώλειες σε εξοπλισμό και οπλικά συστήματα ήταν πρωτοφανείς.
Νίκες οι Ουκρανοί σημείωσαν μόνο Δυτικά του Bakhmut που κατέλαβαν οι ρώσοι και οι Wagner ο ιδιωτικός μισθοφορικός στρατός…
Το δεύτερο κύμα αντεπίθεσης δεν ξεκίνησε καλά, αφού όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από την ισχυρή ρωσική άμυνα…
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί θυσιάζουν χιλιάδες Ουκρανούς με αντάλλαγμα ακριβά όπλα της Δύσης… φθηνό Ουκρανικό αίμα με αντάλλαγμα ακριβά όπλα από την Δύση…

Και ενώ στο μέτωπο ο Ουκρανικός στρατός δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, το γεροντάκι που διοικεί τις ΗΠΑ ο Biden αποφάσισε να στείλει τα απαγορευμένα όπλα διασποράς στην Ουκρανία…
Αλλά όπως αποκαλύπτουν αμερικανικές πηγές, είναι ότι οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα διασποράς γιατί έχουν ξεμείνει από άλλα πυρομαχικά…
Το τρεμάμενο γεροντάκι των ΗΠΑ, θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος του πολέμου…

Ξεκίνησε το δεύτερο κύμα αντεπίθεσης της Ουκρανία

Οι φτηνές ζωές των Ουκρανών στρατιωτών σε αντάλλαγμα ακριβά όπλα του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα ξεκίνησε ένα άλλο κύμα μαζικής επίθεσης στις νότιες γραμμές του μετώπου.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το βράδυ της 6ης Ιουλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν απότομα τις επιχειρήσεις τους σε ένα ευρύ μέτωπο έως και 30 χιλιομέτρων στην περιοχή Zaporizhia Στην περιοχή Orehov ή Orihiv ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις κοντά στη Nesteryanka και το Kopani στα νότια και στο Novofedorovka, Verbovoe στα νοτιοανατολικά.
Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από μικρές ομάδες εφεδρικών μονάδων που δεν συμμετείχαν προηγουμένως σε επιχειρήσεις. Όλες οι επιθέσεις της Ουκρανίας μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε νίκες αντιθέτως έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες…
Στα δυτικά, οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν τις συνεχείς επιθέσεις κοντά στο χωριό Pyatikhatki, όπου έχουν ήδη χάσει δεκάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ δεν έχουν επιτύχει εδαφικά κέρδη.

Εκεί, η ουκρανική διοίκηση χρησιμοποιεί την ίδια τακτική συνεχών επιθέσεων από μικρές ομάδες επίθεσης σε μια προσπάθεια να εξουθενώσει τη ρωσική άμυνα.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, έως και πέντε κύματα επιθέσεων εξαπέλυσαν από το Pyatikhatki προς το Zherebyanki μέσα σε μια ημέρα.
Μετά από έντονους βομβαρδισμούς από το πυροβολικό, τα στρατεύματα της 128ης ορεινής ταξιαρχίας επίθεσης του ουκρανικού στρατού πέρασαν στην επίθεση.
Τα πρώτα τέσσερα κύματα ανακόπηκαν κυρίως από ρωσικά ναρκοπέδια και διασκορπίστηκαν από πυρά πυροβολικού.
Μέχρι το βράδυ, άρχισε η πέμπτη και μεγαλύτερη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν έως και 200 στρατιώτες που καλύπτονταν από το ουκρανικό πυροβολικό αλλά ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς σχεδόν κανένα τεθωρακισμένο.
Ουκρανικές ομάδες επίθεσης εντοπίστηκαν έγκαιρα από ρωσικά αναγνωριστικά drones και καταστράφηκαν από ρωσικά πυρά.

Στην περιοχή Kherson, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να έχει ήδη χάσει αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες κάτω από τη γέφυρα Antonovsky, όπου έχουν αποκτήσει ένα προπύργιο αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει.
Η ουκρανική ομάδα στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου βομβαρδίζεται συνεχώς από το ρωσικό πυροβολικό, καθώς και από το TOS-1 MLRS που χρησιμοποιεί θερμοβαρικές κεφαλές, βόμβες FAB, ακόμη και πυραύλους Iskander.

Παρά τις μεγάλες απώλειες, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση προετοιμάζει και πάλι νέες δυνάμεις για να τις ρίξει στις ρωσικές θέσεις.
Μετά από μήνες μάταιων αιματηρών επιθετικών επιχειρήσεων, η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως να επιδείξει κάποιες νίκες στο πεδίο της μάχης για να ευχαριστήσει τους δυτικούς προστάτες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός έχει τραβήξει εφεδρείες μέχρι τις νότιες γραμμές του μετώπου, μεταφέροντάς τες πιο κοντά στο μέτωπο με μικρά τμήματα κάτω από την κάλυψη της νύχτας.
Πρόκειται για μονάδες που δεν συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης «Επιθετικής Φρουράς».
Οι πρόσφατες επιχειρήσεις επίθεσης πραγματοποιήθηκαν από ουκρανικό πεζικό χωρίς σχεδόν καμία υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, γεγονός που σηματοδοτεί ότι παρά τις μεγάλες προμήθειες από το ΝΑΤΟ, ο ουκρανικός στρατός ήδη υποφέρει από έλλειψη βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού και τον εξοικονομεί για την σχεδιαζόμενη κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Όλα αυτά ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζουν να αυξάνονται.

Απέτυχαν οι Ουκρανικές επιθέσεις στο Donetsk και Krasny Liman

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αρκετές νέες επιθέσεις στις κατευθύνσεις Donetsk και Krasny Liman
Στην κατεύθυνση του Donetsk, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε δέκα επιθέσεις κοντά στα Mayorsk, Severnoye, Yagodnoye, Kleshcheevka, Pervomaiskoye και Vodyanoye.
Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 420 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, επτά οχήματα μάχης πεζικού, τέσσερα φορτηγά, ένα οβιδοβόλο D-20 και ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab πολωνικής κατασκευής.
Εν τω μεταξύ, προς την κατεύθυνση του Krasny Liman, η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Tsentr στόχευσε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 21ης και 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας κοντά στο Nevskoye και την Chervonaya Dibrova.
Η ομάδα απέκρουσε επίσης τέσσερις επιθέσεις κοντά στα Novogorovka, Novovodynoye και Yampolovka.
Επιπλέον, οι δραστηριότητες δύο ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατεστάλησαν κοντά στην Chervonaya Dibrova.

Η έρπουσα αντεπίθεση δυτικά στο Bakhmut έχει δώσει κάποιες νίκες στους Ουκρανούς

Η «έρπουσα αντεπίθεση» στο Bakhmut, των Ουκρανών έχει δώσει κάποιες νίκες.
Οι πιο βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο χωριό Kleshcheyevka, στο οποίο έφτασαν οι ουκρανικές δυνάμεις μετά από μήνες παρατεταμένων μαχών.
Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει τις επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις.
Ως αποτέλεσμα των αιματηρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να κατάφερε να πάρει τον έλεγχο ενός διοικητικού ύψους κοντά στο χωριό.
Υπάρχει ένα μεγάλο οχυρό, που κατέλαβαν οι Wagner πριν από λίγους μήνες.
Σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να το ανακαταλάβουν.
Οι επιτυχίες του ουκρανικού στρατού αποτελούν απειλή για τις ρωσικές μονάδες, οι οποίες συνεχίζουν να διατηρούν τον έλεγχο του χωριού Kleshcheyevka.
Επίσης, ο έλεγχος στο κυρίαρχο ύψος επιτρέπει στις ουκρανικές δυνάμεις να εντείνουν τους βομβαρδισμούς των νότιων προαστίων του Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα μεταφέρουν ενισχύσεις.
Οι μάχες συνεχίζονται.
Παρά τη δύσκολη κατάσταση και την αριθμητική υπεροχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτό το μέτωπο… οι ρωσικές μονάδες κρατούν αμυντικές γραμμές σε χωριά κοντά στο Bakhmut.
Ο ρωσικός στρατός αποκρούει επίσης τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Berkhovka.
Την προηγούμενη μέρα, κατάφεραν να εξαπολύσουν αντεπίθεση στη βόρεια πλευρά του χωριού και οι ουκρανικές δυνάμεις σύμφωνα με πληροφορίες υποχώρησαν εν μέρει από τις θέσεις που είχαν καταλάβει προηγουμένως.
Οι ενεργές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή.
Ο ρωσικός στρατός προχώρησε στην πόλη Novoselovskoe και πήρε τον έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης κοντά στον σιδηρόδρομο, που βρίσκεται στα κυρίαρχα ύψη πάνω από τον οικισμό.
Οι ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά προπύργια στην περιοχή Bakhmut έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε κάποια τακτικά κέρδη, αλλά με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό….

Sky: Η μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία δείχνει ότι η Ουκρανική αντεπίθεση δεν πάει καλά

Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία υποδηλώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης ανέφερε το Sky News
Τα πυρομαχικά διασποράς αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους αμάχους – όχι τώρα, αλλά στο μέλλον.
Τα πυρομαχικά αυτά μπορεί αν μείνουν στο έδαφος και να μην εκραγούν όπως αποκαλύπτεται σε πολλές περιοχές που χρησιμοποιήθηκαν πριν χρόνια…
Η Αμερική επίσης κινδυνεύει να χάσει έδαφος με όρους ηθικής έναντι της Ρωσίας, προμηθεύοντας όπλα που είναι απαγορευμένα στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Γιατί λοιπόν τα προμηθεύουν οι αμερικανοί;
Η απόφαση είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας δεν πάνε καθόλου καλά».

Ο Ουκρανικός στρατός είναι δύσκολο να προχωρήσει ενάντια σε καλά οχυρωμένες ρωσικές θέσεις και τα αποθέματα συμβατικών βλημάτων πυροβολικού εξαντλούνται γρήγορα τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όσο και από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.
Αυτό που χρειάζεται σε αυτή την κατάσταση αναφέρει το Sky News είναι «γέφυρα ανεφοδιασμού» – ένα όπλο που θα επιτρέψει στο Κίεβο να συνεχίσει τις μάχες ενώ θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης πυρομαχικών.
Η λύση ήταν τα πυρομαχικά διασποράς από το «τεράστιο απόθεμα» των αμερικανών.
Η Ουκρανία αναλαμβάνει πλήρως τους κινδύνους που συνδέονται με τους αμάχους από τα πυρομαχικά διασποράς.
Μετά το τέλος της σύγκρουσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόσχονται να βοηθήσουν την Ουκρανία στην εκκαθάριση των εδαφών όπου χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα όπλα.
Με βάση τα στοιχεία από την Παρακολούθηση Ναρκών και Πυρομαχικών Διασποράς, αποδεικνύεται ότι το 97% των θυμάτων πυρομαχικών διασποράς στον κόσμο είναι άμαχοι, κυρίως παιδιά.

Τι υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, τη χρήση των οποίων απαγορεύεται από τον ΟΗΕ.
Σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία παρείχε στις ΗΠΑ γραπτές εγγυήσεις για τη χρήση αμερικανικών πυρομαχικών διασποράς με ελάχιστες απώλειες για τους αμάχους.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς, είπε ότι ο επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού υποστηρίζει τη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Πυρομαχικών Διασποράς και αντιτίθεται στην χρήση αυτού του τύπου όπλου στο πεδίο της μάχης.

Τι είναι τα πυρομαχικά διασποράς

Οι βόμβες διασποράς μπορεί να περιέχουν εκατοντάδες μεμονωμένα πυρομαχικά
Όταν η βόμβα ανατινάζεται στον αέρα, σκορπίζονται σε μια περιοχή δεκάδων τετραγωνικών μέτρων.
Ορισμένα από αυτά δεν σκάνε αμέσως και παραμένουν στο έδαφος, αποτελώντας απειλή για τους αμάχους πολύ μετά το τέλος της σύγκρουσης.
Το 2008 εγκρίθηκε η Σύμβαση για την Απαγόρευση των Πυρομαχικών Διασποράς, στην οποία έχουν προσχωρήσει 111 χώρες, την έχουν υπογράψει άλλες 12, αλλά δεν την έχουν ακόμη επικυρώσει.
Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, το ποσοστό των στοιχείων που δεν έχουν εκραγεί, κατά κανόνα, είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που έχει δηλωθεί….

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τους αμάχους με τις βόμβες διασποράς αλλά… η Ρωσία είναι μεγαλύτερος κίνδυνος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ αναγνώρισε ότι η χρήση τέτοιων βομβών στο έδαφος εγκυμονεί κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό.
Εξαιτίας αυτού, οι ΗΠΑ καθυστέρησαν την απόφαση μεταφοράς τους.
«Ανησυχώ για την ανθρωπιστική κατάσταση, αλλά είναι χειρότερο για τους αμάχους στην Ουκρανία αν κερδίσει η Ρωσία, επομένως είναι σημαντικό να μην κερδίσουν», δήλωσε με τη σειρά του ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις.
Οι βόμβες διασποράς, όταν εκραγούν, εκτοξεύουν μικρότερα πυρομαχικά (υποπυρομαχικά), μερικά από τα οποία δεν λειτουργούν για τεχνικούς λόγους.
Εξαιτίας αυτού, η χρήση τέτοιων όπλων αποτελεί απειλεί για τον πληθυσμό.
Οι βόμβες που δεν έχουν εκραγεί μετατρέπονται σε νάρκες που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν αμάχους πολύ μετά το τέλος των εχθροπραξιών.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, μόνο το 2,5% των υποπυρομαχικών δεν εκρήγνυνται.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, τα πυρομαχικά διασποράς, που είναι απαγορευμένα σε πολλές χώρες του κόσμου, έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες των ουκρανικών στρατευμάτων έως ότου η Δύση αυξήσει την παραγωγή ενιαίων βλημάτων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν με τους συμμάχους τους την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία και υποστήριξαν μια τέτοια κίνηση.
Όπως τόνισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya η μεταφορά τέτοιων όπλων από στην Ουκρανία θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Τα πυρομαχικά διασποράς απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχει επικυρωθεί από 123 χώρες, χωρίς όμως να περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και την Ουκρανία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς και αξιωματούχους, έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς για να βομβαρδίσουν το Donbass και το Donetsk.
Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να σκοτώσουν τον μέγιστο αριθμό αμάχων.

Γιατί οι ΗΠΑ στέλνουν βόμβες διασποράς; – Γιατί ξέμειναν από πυρομαχικά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διέθεταν συμβατικά βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας 155 mm για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Τα νέα όπλα δεν θα αλλάξουν τις ισορροπίες στον ουκρανικό στρατό και στο πεδίο της μάχης, ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών Sc. Ritter.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο περιελάμβανε πυρομαχικά διασποράς για πυροβολικό 155 χιλιοστών.
Η Ουκρανία εξαντλείται από συμβατικά βλήματα των 155 χιλιοστών.
Μόνο τα βλήματα διασποράς έχουν απομείνει.
«Η ουσία είναι ότι ΗΠΑ και Ουκρανία κυριολεκτικά δεν έχουν άλλα βλήματα».
Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών εξήγησε ότι το βλήμα πυροβολικού διασποράς M864 των 155 mm δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό από το 2016 «επειδή κρίθηκε ασυμβίβαστο με τα ηθικά πρότυπα που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρόλο που οι ΗΠΑ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς».
«Δεν τα χρησιμοποιήσαμε από τότε. Άρα ήταν σε αποθήκες.
Και είναι τα μόνα διαθέσιμα βλήματα, είναι παλιά βλήματα αυτά που θα πάρουν οι Ουκρανοί.
Σύμφωνα με τον Ritter, η αντίληψη ότι η αναλογία των πυρομαχικών που δεν εκρήγνυνται είναι μόλις 1% είναι παράλογη. «Όταν αναπτύχθηκαν τα M864, είχαν αναλογία πυρομαχικών που δεν είχαν εκραγεί 14%.
Έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στην προσπάθεια να μειωθεί η αναλογία κάτω από το 3%.
Αλλά αυτά τα συστήματα δεν έχουν υποστεί συντήρηση.
Έχουν αποθηκευτεί για επτά χρόνια
Η κυβέρνηση Biden ισχυρίζεται ότι αυτά τα πυρομαχικά χρειάζονται για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να αποκτήσουν πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.
Αυτό είναι ένα κραυγαλέο ψέμα.
Τα πυρομαχικά M864 σχεδιάστηκαν για να είναι αυτό που ονομάζουμε όπλο επίθεσης αλλά είναι συμβατικά πυρά πυροβολικού.
Έτσι, τα πυρομαχικά διασποράς σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν μεγάλες περιοχές προκειμένου να εξουδετερώσουν επιθέσεις από τεθωρακισμένα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός αυτή την περίοδο «δεν πραγματοποιεί μαζικές επιθέσεις με τεθωρακισμένα οχήματα».
Οι Ρώσοι αμύνονται τώρα σε προετοιμασμένες αμυντικές θέσεις. Αυτές οι οβίδες είναι σχεδόν άχρηστες έναντι των ρωσικών αμυντικών θέσεων.
Ναι, θα υπάρξουν απώλειες.
Αλλά οι Ρώσοι υπέστησαν πολύ περισσότερες απώλειες από συμβατικές οβίδες 155 χιλιοστών υψηλής εκρηκτικότητας παρά από τις βόμβες διασποράς
Κατά τη γνώμη του, οι περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες θα έχουν ανοσία στα περισσότερα πυρομαχικά διασποράς.
μόνος λόγος για τον οποίο αποστέλλονται πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία σήμερα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς δεν έχουν άλλα βλήματα να δώσουν.
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
«Στην πραγματικότητα, θα αποδυναμώσει τους Ουκρανούς, δεν θα τους ενισχύσει».
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χρησιμοποιούσαν πυρομαχικά διασποράς εναντίον πολιτικών στόχων, όπως συνέβη στο Donetsk και Luhansk.
Στο μέλλον θα δούμε περισσότερους αμάχους νεκρούς…

Οι βόμβες διασποράς δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία

Οι βόμβες διασποράς που θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα την βοηθήσουν να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της έλλειψης εμπειρίας των αξιωματικών τους, τόνισε ο αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού D. Devis.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία ότι τα πυρομαχικά διασποράς είναι πράγματι αρκετά ισχυρά, αλλά από μόνα τους δεν θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στη σύγκρουση υπέρ της Ουκρανίας».
«Οι παραδόσεις πυρομαχικών διασποράς, ανεξάρτητα από το πόσο θανατηφόρα είναι από τα τυπικά βλήματα κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας 155 mm, δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα της τρέχουσας επίθεσης.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα F-16 και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορεί να δοθούν έως το τέλος του 2023».

Οι ΗΠΑ έλεγαν ότι τα πυρομαχικά διασποράς είναι έγκλημα πολέμου

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με την πρώην γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου η οποία είχε αναφέρει ότι η χρήση πυρομαχικών διασποράς είναι έγκλημα πολέμου.
Ωστόσο οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας