Ρωσική πυραυλική καταιγίδα “εξαφάνισε” κρίσιμες Ουκρανικές εφεδρείες-Φλέγονται ουκρανικά οχυρά στην Maryinka

1230
Ρωσική πυραυλική καταιγίδα “εξαφάνισε” κρίσιμες

Σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες ανάκαμψης του ουκρανικού Στρατού στο Ντονμπάς καθώς η ρωσική Αεροπορία πυκνώνει τις αεροπορικές επιδρομές επιφέροντας καίρια πλήγματα εναντίον εφεδρικών στρατιωτικών σχηματισμών. 

Είναι φανερό πως η ρωσική Αεροπορία και ο Στρατός έχει πατήσει “γκάζι” μετά την έναρξη γενικευμένης επίθεσης στο Ντονμπάς. Οι επιθέσεις είναι πλέον σαρωτικές, εξαιρετικά στοχευμένες και κατά κύματα.

Οι Ουκρανοί δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την ρωσική Αεροπορία αλλά και το πυροβολικό. Οι ενισχύσεις των Ρώσων έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις. Μετά την Avdeeka, το ρωσικό πυροβολικό εξαπέλυσε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών οχυρών στην Maryinka.

Οι Ουκρανοί έχασαν κρίσιμες εφεδρείες!

Πολεμικά πλοία από την Μαύρη Θάλασσα εξαπέλυσαν μπαράζ πυραυλικών κτυπημάτων εναντίον εφεδρικών ενόπλων σχηματισμών του ουκρανικού Στρατού στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνιχίφ.

Ως αποτέλεσμα των πυραυλικών χτυπημάτων, η 30η μηχανοποιημένη ταξιαρχία δέχτηκε καταιγισμό πυραύλων στο χωριό Lyutezh, περιοχή Κιέβου. Η Ταξιαρχία αυτή που ετοιμαζόταν να σταλεί στο Ντονμπάς σε ένα πεδίο εκπαίδευσης έχασε εντελώς τη μαχητική της ικανότητα.

Επιπλέον, η 57η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού υπέστη κρίσιμες απώλειες στην περιοχή Chernihiv στο πεδίο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων Goncharovskoye.

Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκε: μία εγκατάσταση του συστήματος τακτικών πυραύλων Tochka-U, μια αποθήκη όπλων πυραύλων και πυρομαχικών της 81ης αεροπορικής ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Konstantinovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός  σε 275 περιοχές.

Στην περιοχή Dergachi της περιοχής Χάρκοβο, αεροσκάφος Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψε ένα σύστημα Tor-M1. Επιπλέον, στην περιοχή του οικισμού Razdolivka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ένα ουκρανικό Buk-M1 καταστράφηκε από αεροσκάφος Su-34.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές του ν. Chervony Miner, Chervonoe, Vernopolye και Velyka Kamyshevakha καθώς και Verkhnetoretskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Διαλύθηκε το Τάγμα της 60ης Ταξιαρχίας Πεζικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ, στις 29 Ιουλίου:

-Έως και 70 άτομα προσωπικό και περισσότερα από πέντε τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν από επίθεση πυραύλων υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στο προσωρινό σημείο ανάπτυξης του τάγματος της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Artemovsk.

-Στην περιοχή Topolinoye, στην Χερσώνα, ως αποτέλεσμα χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε θέσεις μάχης των ουκρανικών στρατευμάτων, το Τάγμα της 60ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων έχασε εντελώς την μαχητική του ικανότητα.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, περισσότεροι από 130 στρατιωτικοί αυτής της μονάδας έχουν σκοτωθεί.

-Κατά τη διάρκεια της υποχώρησης στις 25 Ιουλίου από τον οικισμό Pokrovskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, οι εναπομείναντες του 15ου τάγματος της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχθηκαν σφοδρά πυρά από μαχητές της 118ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας.

Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκαν εννέα θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της 68ης ταξιαρχίας πεζικού-Jäger στην περιοχή Pavlovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, της 53ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Malye Shcherbaki της περιοχής Ζαπορίζιε, της 28ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην περιοχή Posad-Pokrovskoye της περιοχής Χερσώνας, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 173 περιοχές.

-Έξι αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών: Seversk, Paraskovievka, Konstantinovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Ternovka και Zhovtnevoe της περιοχής Nikolaev.

-Επιπλέον, στην περιοχή Kramatorsk, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων Su-35C κατέστρεψε μια πυροβολαρχία S-300.

Καταστράφηκαν επίσης, δύο συστήματα ΒΜ-27 Uragan κοντά στον οικισμό Krasny Oktyabr, ένα ΒΜ-21 Grad και ένα Msta-B κοντά στο Seversk.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταστράφηκαν πέντε διμοιρίες πυροβολικού με D-20 και εννέα διμοιρίες με D-30 στις περιοχές των οικισμών: Andreevka, Severnoye, Novomikhailovka, Velikaya Novosyolka, Vodyanoye, Georgishche Kresti, Kulbakino, Pribuzhye, Svetlichnoye και Staraya Gnilitsa στην περιοχή Χάρκοβο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Kamenka, περιοχή Χάρκοβο, Yasinovataya και Staromikhaylovka, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Έχασαν δύο Τάγματα και τον Διοικητή της αεροπορικής βάσης Kanatovo

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν με πυραύλους μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς και στην περιοχή Kirovograd. Ως αποτέλεσμα, στην εφεδρική αεροπορική βάση Kanatovo της Ουκρανικής Αεροπορίας κοντά στο Kropyvnytskyi (Kirovograd), ο διοικητής της (από το 2019), ο αντισυνταγματάρχης Volodymyr Marchenko, σκοτώθηκε ενώ καταστράφηκαν 2 μαχητικά Su-27.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, στο Nizhyn, στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων, πραγματοποιήθηκε μια νεκρώσιμη τελετή αποχαιρετισμού στον Marchenko ο οποίος κηδεύτηκε στο χωριό Μυλνίκη στον τάφο των γονιών του.

Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατάφεραν να εξαλείψουν το 70% του προσωπικού δύο ταγμάτων της 10ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Verkhnekamenskoye.

«Ως αποτέλεσμα πυραυλικών κτυπημάτων εναντίον θέσεων του 108ου και του 109ου τάγματος της 10ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Verkhnekamenskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, πάνω από το 70 % του προσωπικού σκοτώθηκε», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας