Ρώσικη επίθεση με πυραύλους στο Νικολάεφ σκότωσε εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες!

653

Ουκρανικές μονάδες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους αρνούμενοι να υπακούσουν σε διαταγές

Η επίθεση με βλήματα cruise Kalibr στο Νικολάεφ σκότωσε περίπου 500 Ουκρανούς στρατιώτες, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις 21 Ιουνίου, ως αποτέλεσμα χτυπήματος από όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών μονάδων, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έως και 500 στρατιωτών της 59ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπλων και στρατιωτικό εξοπλισμό, στα ναυπηγεία του εργοστασίου Okean στο Νικολάεφ».

Να θυμίσουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αεροναυτικές δυνάμεις προχώρησαν σε μαζικό πυραυλικό χτύπημα σε ουκρανικές αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών στο Νικολάεφ. 

Η επίθεση έγινε από αεροσκάφη, αλλά και πολεμικά πλοία.

Συνολικά 11 ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους με όπλα δυτικής κατασκευής στην πόλη που αποτελεί βασικό στόχο των Ρώσων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την κατάληψη της Οδησσού.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν πολλές πυρκαγιές, με ζημιές σε πολλά κτίρια κατοικιών και επιχειρήσεων με σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη του λιμανιού, δήλωσε ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς.

Σε άλλο σημείο του μετώπου οι στρατιώτες της 57ης ουκρανικής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, που αμύνονταν στην περιοχή των οικισμών Gorskoye, Podlesnoye, Vrubovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, έχοντας χάσει περισσότερο από το 60% του προσωπικού τους (δηλαδή απώλειες που ξεπερνούν τους 1.000 μαχητές), αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή της διοίκησης και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, δήλωσε στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας