Ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας-VDV με BMPT γαζώνουν τις ουκρανικές άμυνες

4695

Σε εξέλιξη βρίσκεται αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας από την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ στο Χάρκοβο μέχρι την κατεύθυνση του Σεβέρσκ στο Ντονέτσκ.

Για πρώτη φορά καταγράφεται εκτεταμένη χρήση μονάδων BMPT Terminator τα οποία εκκαθαρίζουν ολόκληρες δασικές περιοχές.

Το “Terminator” είναι εξοπλισμένο με τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους 9M120 ΑΤΑΚΑ-Τ με μέγιστο βεληνεκές 6 χλμ, δύο τηλεχειριζόμενα πολυβόλα 30 χιλ. 2A42 με 850 βλήματα, δύο εκτοξευτές βομβίδων AG-17D ή AGS-30 30χιλ με 600 βομβίδες και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm PKTM με 2000 φυσίγγια.

Από πλευράς προστασίας φέρει ενεργή θωράκιση “Relikt” στο εμπρόσθιο μέρος και τα πλαϊνά και η οποία θεωρείται ανώτερη της ενεργής θωράκισης “Kontakt-5” που χρησιμοποιείται σε παλαιότερα μοντέλα ρωσικών αρμάτων. Φέρει επίσης εκτοξευτές καπνογόνων και στις δύο πλευρές για προστασία από όπλα υπέρυθρης σκόπευσης.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι περικύκλωσαν και ετοιμάζονται να εισέλθουν στον οικισμό Μπιλοχορίφκα στο Λουγκάνσκ με άλλες πηγές να αναφέρουν ότι η πόλη βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο.

-Δυτικά της Kreminna ο ρωσικός Στρατός και οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ προχώρησαν από τον οικισμό Chervonopopivka μέχρι τα σύνορα με την περιφέρεια του Ντονέτσκ προς τους οικισμούς Tors’ke και Yampolivka.

-Ο ρωσικός Στρατός έχει μπει στο Dvorichnoe και επιτίθεται βόρεια του Kupyansk αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να μεταφέρουν ενισχύσεις στο Terny για να μπλοκάρουν την ρωσική προέλαση.

-Παράλληλα δυνάμεις της 144ης Μ/Κ Μεραρχίας Φρουρών μπήκαν στην Γιαμπολίφκα, στην κατεύθυνση του Λυμάν.

-Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι Ρώσοι  κατέλαβαν τους οικισμούς Synkivka και Masyutivka και αυτή την στιγμή επιτίθενται στον οικισμό Hryanykivka που βρίσκεται στα ανατολικά περίχωρα του Κουπιάνσκ.

Οι Ουκρανοί πιέζονται σε πολλά μέτωπα. Νωρίτερα, η 80η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου μεταφέρθηκε από την Ντιμπρόβα (Κρεμίνα) στο Ugledar, για να ενισχύσει τους αμυνόμενους εκεί.

Δείτε τα ρωσικά BMPT TerminatorΑπίστευτη επίθεση των «Εξολοθρευτών» στην Kremennaya

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια απροσδόκητη αντεπίθεση και εξαπέλυσε ένα ισχυρό πλήγμα στις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας προηγμένα οχήματα μάχης BMPT “Terminator”.

Στην πραγματικότητα, αυτά είναι το πρώτα θεαματικά βίντεο από τη χρήση αυτών των οπλικών συστημάτων , τα οποία επιχειρούν ενεργά σε ολόκληρη τη γραμμή Svatovο-Kremennaya.

Σε βίντεο που τραβήχτηκαν από τον ρωσικό στρατό, μπορείτε να δείτε πώς το Terminator αναπτύσσεται γρήγορα στην περιοχή όπου βρίσκονται τα ουκρανικά στρατεύματα και εξαπολύει ισχυρά πυρά, καταστέλλοντας πλήρως τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που σταθμεύουν εκεί.

Λίγες στιγμές αργότερα, φτάνουν και άλλες μονάδες του ρωσικού στρατού.

Ο ακριβής αριθμός των ουκρανικών δυνάμεων που σταθμεύουν εδώ παραμένει άγνωστος, ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχειρούν στην περιοχή Kremennaya, κατά κανόνα, σε μικρά αποσπάσματα των 20 έως 50 ατόμων.

Στην επίθεση συμμετέχουν και οι ρωσικές αερομεταφερόμενες Μονάδες. Όπως και στο Soledar, έτσι και στην Ρωσική αντεπίθεση στην Κρεμίνα, κρίνουν την μάχη υπέρ των Ρώσων.

Βίντεο: Εικόνα από BMD-2 και BTR των VDV στο δάσος της Ντιμπρόβα.

Ρωσική επίθεση στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ – Ετοιμάζονται για Σλαβιάνσκ

Οι ρωσικές μονάδες κατέλαβαν τα χωριά Hryanykivka και Masyutivka εκκαθαρίζοντας μεγάλες δασικές εκτάσεις φτάνοντας στον ποταμό Oskil.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν σοβαρές αναφορές για επιθέσεις από τα νοτιοανατολικά προς Hryhorivka και Serebrinka καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν προς τα βόρεια στη δασική ζώνη και προς τα νότια από το μέτωπο της Κρεμίννας.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η διασφάλιση αυτής της ευρείας δασικής ζώνης μεταξύ της Κρεμίνας και του ποταμού Donets είναι σημαντική για πολλούς λόγους:

Για τους Ουκρανούς, αυτή η δασική ζώνη είναι σημαντική για τις επιθέσεις στην Κρεμίνα ενώ προστατεύει τις διαδρομές ανεφοδιασμού γύρω από αυτή.

Δεύτερον, το δάσος είναι η βόρεια πλευρά της ρωσικής προέλασης προς Serebryanka και Siversk. Είναι σημαντικό για τις ρωσικές δυνάμεις να εξασφαλίσουν τόσο τη βόρεια πλευρά αυτής της προέλασης όσο και τη νότια πλευρά του μετώπου της στην Κρεμίνα.

Το μέτωπο είναι ζωτικής σημασίας για μελλοντικές επιχειρήσεις στον άξονα Σλαβιάνσκ- Kostyantynivka. Πριν αυτές ξεκινήσουν, οι Ρώσοι πρέπει να ανακαταλάβουν τις περιοχές Lyman και Izyum.

Δείτε βίντεο από τις μάχες στην περιοχή

Βίντεο: Επιχείρηση Ρώσων VDV στην Κρεμίνα

Δείτε χάρτες από την περιοχή

Εικόνα

Πηγή: warnews247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας