Ρωσία προειδοποιεί:«Προσέξτε στην Δύση μην κλιμακώσουμε–Έχουμε απεριόριστους πόρους για το ουκρανικό»

24876

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία «απείλησε» με κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς η Βρετανία κι άλλοι δυτικοί σύμμαχοί της δεσμεύονται για περισσότερα όπλα για να στηρίξουν το Κίεβο με το Λονδίνο να βρίσκεται στο επίκεντρο της ρωσικής κριτικής.

Μιλώντας στην Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του NATO, «ιδιαίτερα» της Βρετανίας, προκαλούν τον κίνδυνο να παραταθεί και να δοθεί μια «νέα διάσταση» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία έχει “τεράστιους πόρους”, σημείωσε, και, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται ήδη για πάνω από έναν χρόνο, η χώρα του δεν έχει ακόμη αρχίσει να “δρα πολύ σοβαρά”».

«Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους», πρόσθεσε ο Κέλιν.

«Αργά ή γρήγορα βεβαίως η κλιμάκωση αυτή μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο», τόνισε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο  είναι στο επίκεντρο της ρωσικής κριτικής καθώς προμήθευσε την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας «Storm Shadow», ενισχύοντας την ικανότητα κρούσης της πριν από την πολυαναμενόμενη εαρινή αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρει το CNN επικαλούμενο δυτικούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο «Storm Shadow» είναι πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας που αναπτύχθηκε, από κοινού, από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Συνήθως εκτοξεύεται από αέρος.

Η εμβέλειά του εκτιμάται άνω των 155 μιλίων (250 χιλιομέτρων), αλλά είναι σημαντικά μικρότερη από την εμβέλεια των 185 μιλίων των αμερικανικών τακτικών πυραυλικών συστημάτων ATACMS, που ζητάει εδώ και καιρό η Ουκρανία.

Πρακτικά, ο «Storm Shadow» μπορεί να πλήξει ρωσικά εδάφη από την ανατολική Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας