Ρωσία επιβεβαιώνει ουκρανικά κτυπήματα σε δύο βάσεις-Ρωσικά ΜΜΕ: Κινδυνεύει Μόσχα

1036

Επέκταση επιχειρήσεων στο Χάρκοβο

Σαρώνουν τις δύο ρωσικές βάσεις δυτικοί δορυφόροι – Δείτε εικόνες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα το ουκρανικό κτύπημα εναντίον των δύο βάσεων της ρωσικής Στρατηγικής Αεροπορίας, Εngels και Ryazan, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα στον ουκρανικό πόλεμο και φέρνει ακόμη πιο κοντά μια μελλοντική επιχείρηση κατά του Χάρκοβο.

Συνοπτικά:

  1. Οι Ουκρανοί κτύπησαν βαθιά εντός Ρωσίας πράγμα που σημαίνει ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις πρέπει να επεκταθούν σε Χάρκοβο και άλλες περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία.
  2. Οι Ουκρανοί έπληξαν την ραχοκοκαλιά των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων αποτροπής.

Δυτικοί δορυφόροι σαρώνουν τα δύο ρωσικά αεροδρόμια προσπαθώντας να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς των ρωσικών αεροδιαστημικών στρατηγικών δυνάμεων. Από τις δορυφορικές εικόνες εικάζεται ότι τουλάχιστον δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά έχουν βγει εκτός μάχης.

Mάλιστα δύο εικόνες δείχνουν και το αίμα Ρώσων τεχνικών που κτυπήθηκαν.

Μία εικόνα δείχνει ότι το ένα βομβαρδιστικό Tu-22M3 (RF-34110) που κτυπήθηκε στο Dyagilevo ήταν εξοπλισμένο με πύραυλο Kh-22 ο οποίος, ευτυχώς για τους Ρώσους, δεν ανατινάχτηκε.

Κάποιες ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί έκαναν χρήση σοβιετικών UAV τύπου Tu-141 που απογειώθηκαν από το Χάρκοβο. Επίσημα δεν επιβεβαιώνεται η χρήση Tu-141 όμως όλα δείχνουν ότι οι ουκρανικές επιθέσεις ξεκίνησαν πράγματι από το Χάρκοβο.

Οι επιθέσεις κατά των δύο αεροπορικών βάσεων έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτό που προκάλεσε εντύπωση, είναι ότι έγιναν πολλά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ουκρανία και τη γραμμή του μετώπου.

Η αεροπορική βάση του Ριαζάν βρίσκεται 185 χλμ. (115 μίλια) νοτιοανατολικά της Μόσχας, ενώ η βάση του Ένγκελς βρίσκεται περίπου 730 χλμ. (455 μίλια) νότια της Μόσχας και είναι μία από τις δύο στρατηγικές βάσεις ρωσικών πυρηνικών βομβαρδιστικών.

Μεγάλο θέμα τίθεται για την ρωσική αεράμυνα. Πώς είναι δυνατόν να μην εντόπισε έγκαιρα το ουκρανικό UAV;

ΝΥΤ: Το Κίεβο «χτύπησε» με UAV δυο βάσεις στην κεντρική Ρωσία

Η Ουκρανία έπληξε δυο στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική Ρωσία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο κρατών, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται ουκρανό αξιωματούχο.

Τα πλήγματα δείχνουν τη «νέα βούληση» του Κιέβου «να μεταφέρει» τον πόλεμο στην καρδιά της Ρωσίας, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Τα UAVs απογειώθηκαν από το ουκρανικό έδαφος. Τα πλήγματά τους κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο αεροσκάφη σε μια από τις βάσεις και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά άλλα, κατά το δημοσίευμα των NYT.

Σύμφωνα με ανώνυμες επίσημες Ουκρανικές πηγές που επικαλούνται οι ΝΥΤ “τουλάχιστον η μία” από τις επιθέσεις εναντίον των Ρωσικών αεροδρομίων έγινε με βοήθεια Ουκρανών κομάντος, που επιχειρώντας βαθιά στο Ρωσικό έδαφος κατεύθυναν τα drone εναντίον των στόχων”.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Επιβεβαίωσε την ουκρανική επίθεση!

Χθες βράδυ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως εξαπολύθηκαν επιθέσεις εναντίον αεροπορικών βάσεων στην κεντρική Ρωσία.

«Το καθεστώς του Κιέβου (…) αποπειράθηκε να καταφέρει πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σοβιετικού σχεδιασμού στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβα στην περιφέρεια Ριάζαν και στην αεροπορική βάση Ένγκελς στην επαρχία Σαράτοφ», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σκοπός της ουκρανικής επιχείρησης ήταν να καταστρέψουν «ρωσικά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας», που χρησιμοποιούνται στα πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, κατά την ίδια πηγή.

Τα UAV που πετούσαν σε χαμηλό ύψος αναχαιτίστηκαν από δυνάμεις αεράμυνας. 

Παρόλ΄αυτά συντρίμμια τους έπεσαν στις βάσεις, προκαλώντας εκρήξεις και «ελαφριές» ζημιές σε δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Τραυματίστηκαν θανάσιμα 3 Ρώσοι στρατιωτικοί τεχνικοί.

Άλλοι 4 στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπου τους παρασχέθηκε όλη η απαραίτητη ιατρική φροντίδα”.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Saratov Roman Busargin, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι είναι ασφαλείς μετά τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είπε, για «δυνατό κρότο και λάμψη» στην αεροπορική βάση Ένγκελς.

«Οι πληροφορίες για επεισόδια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ελέγχονται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου», είπε αρχικά ο ίδιος.

Ρωσικά ΜΜΕ: Οι εχθρικές δυνάμεις έχουν φτάσει στις όχθες του Βόλγα!

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Readovka ανέφερε ότι και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε αεροδρόμια που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να επιτεθεί σε ουκρανικές υποδομές. Το Readovka επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν ζημιές σε δύο αεροσκάφη Tu-95.

Ανέφερε επίσης ότι η επίθεση στο Ριαζάν ήταν πιθανό να πραγματοποιήθηκε με χρήση drone που εκτοξεύτηκε από το εσωτερικό της Ουκρανίας (Χάρκοβο), αλλά διατύπωσε αμφιβολίες για την επίθεση του Ένγκελς.

«Εάν στην περίπτωση της περιοχής Ryazan μπορεί να υποτεθεί ότι εκτοξεύθηκε ένα UAV από το έδαφος της Ουκρανίας, τότε υπάρχουν αμφιβολίες για τη βάση του Ένγκελς.

«Με μεγάλο βαθμό πιθανότητας, το drone [εκτοξεύτηκε] από την επικράτειά μας, πράγμα που σημαίνει ότι [δυνάμεις ] του εχθρού έχουν ήδη φτάσει στις όχθες του ποταμού Βόλγα.

«Εάν το drone προερχόταν από την Ουκρανία, τότε ο εχθρός έχει ήδη τεχνολογία με εμβέλεια 1000 χλμ, πράγμα που σημαίνει ότι η Μόσχα θα μπορούσε να δεχθεί επίθεση.

«Υπάρχει μόνο ένα συμπέρασμα: τα αντιτρομοκρατικά μέτρα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρέπει να ενισχυθούν στο μέγιστο, τα πλήγματα αντιποίνων θα πρέπει να συνεχιστούν δεκαπλάσια.

Μέχρι η ρωσική απάντηση να έχει τεράστιο αποτέλεσμα, τέτοιες επιθέσεις θα συνεχιστούν».

Δείτε εικόνες από τις ρωσικές βάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας