Ρωσία: Διέλυσε με πυραύλους Iskander όπλα των ΗΠΑ-ΕΕ-Ισοπεδώθηκαν ουκρανικά αεροδρόμια

2052
Ρωσία: Διέλυσε με πυραύλους Iskander

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σημειώθηκε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων χθες. 

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιήθηκαν «πύραυλοι υψηλής ακρίβειας» και καταστράφηκαν ουκρανικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια των περιοχών Αρτσίζ, Οδησσού και Βοζνεσένσκ, ενώ πύραυλοι Iskander έπληξαν αμερικανικό και ευρωπαϊκό οπλισμό κοντά στο Χάρκοβο.

Πύραυλοι έπεσαν επίσης στο Μικολάιβ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πλήγματα αναφέρθηκαν χθες και σήμερα γύρω από το Ντονέτσκ.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τη νίκη του 1945 επί των Ναζί, υπάρχει προβληματισμός τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική για το τι θα πει ο Ρώσος πρόεδρος.

Φέτος, και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η ημέρα έχει ιδιαίτερη απήχηση, με ορισμένους να αναμένουν μια δραματική ανακοίνωση από τον Πούτιν με τους πιο απαισιόδοξους να φοβούνται ακόμη και την κήρυξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, όταν ξεκίνησε την επέμβαση, περιέγραψε έναν από τους κύριους στόχους της «στρατιωτικής επιχείρησης»  ως την «αποναζιστικοποίηση» της χώρας. Στα μέσα Μαρτίου, όταν απευθύνθηκε σε ένα πλήθος που κυμάτιζε σημαίες στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, τα πανό υποσχέθηκαν έναν «κόσμο χωρίς φασισμό».

Κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας

Πάντως, όλες οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ο Πούτιν δεν έχει σκοπό να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις καθώς δείχνει ότι θέλει να κλιμακώσει την ένταση και να στείλει μηνύματα στη Δύση για να σταματήσει κάθε εμπλοκή.

Χθες, έξι πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της νότιας Ουκρανίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τη Νατάλια Χούμενιουκ, έξι πύραυλοι έπληξαν ένα εργοστάσιο επίπλων σε κατοικημένη περιοχή, ενώ άλλοι δύο έπεσαν σε έναν ήδη κατεστραμμένο διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας