Ρωσ.Στρατός-Διαλύει τους ουκρανούς χωρίς οίκτο-O Putin διέκοψε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv

1077
Seymour Hersh (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Η Ρωσία σταμάτησε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv εν μέσω… σχεδίων για ειρήνη – Δεν μπορούν να κρυφτούν, τους διαλύουν με πρωτοφανή ρυθμό – Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 9 εκτοξευτές HIMARS μέσα σε λίγες ημέρες
(upd7) Την στιγμή που ο Ρωσικός στρατός τους διαλύει… στην κυριολεξία αφού τα χτυπήματα είναι συντριπτικά, διέλυσαν 4 HIMRS ταυτόχρονα με Iskander και συνολικά 9 HIMARS τις τελευταίες ημέρες… διέλυσαν μια Ουκρανική στήλη με πάνω από 20 οχήματα μάχης, χτύπησαν κρίσιμες εγκαταστάσεις, διέλυσαν συγκέντρωση της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώνοντας δεκάδες ξένους και Ουκρανούς αξιωματικούς, κατέστρεψαν σύστημα Patriot και όλα αυτά σε 48 ώρες… το ΝΑΤΟ αναζητάει τις αιτίες γιατί χάνει στην Ουκρανία.
Ο Biden ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να δοθούν δεκάδες συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία… ενώ εν μέσω άνοιας… δήλωσε ότι η Ρωσία χάνει τον πόλεμο… όλοι τον κοίταξαν αποσβολωμένοι και θα σκέφθηκαν τι λέει αυτό το κακόμοιρο γεροντάκι.
Η Ρωσία αποκαλύπτεται ότι ενώ ετοίμαζε μεγάλη αντεπίθεση στο Kharkiv έκανε πίσω γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη… ειρηνευτική διαδικασία…
Η Ρωσία στο μέτωπο κερδίζει κατά κράτος, η Ουκρανική άμυνα διαλύεται στην κυριολεξία, παντού χάνουν εδάφη.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα λάβει δεκάδες συστήματα αεράμυνας από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων και Patriot (SAM)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με πέντε στρατηγικά και δεκάδες τακτικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος Biden στην επίσημη τελετή έναρξης της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ιταλία θα παράσχουν στην Ουκρανία πέντε επιπλέον στρατηγικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας θα παράσχουν στην Ουκρανία δεκάδες επιπλέον συστήματα τακτικής αεράμυνας», τόνισε ο Biden.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστήσουν την Ουκρανία προορισμό προτεραιότητας για προμήθειες αεράμυνας, θα τα παραλάβουν νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο σύμμαχο της Ουάσιγκτον.
Ο Biden πρόσθεσε ότι το 2025 το Κίεβο θα λάβει εκατοντάδες πυραύλους αναχαίτισης για αεράμυνα.
Όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση της Ουάσιγκτον και των εταίρων της, στην Ουκρανία θα δοθούν τα αμερικανικά συστήματα Patriot και τα ιταλικά SAMP-T, καθώς και τα τακτικά συστήματα NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS και Gepard.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεσμεύονται να διαθέσουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας και το ΝΑΤΟ, μαζί με την Ουκρανία, αναπτύσσουν μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική εναέριας και πυραυλικής άμυνας συμβατή με τη συμμαχία.

Ο γέρο-Biden υποστηρίζει: Η Ρωσία «χάνει» στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, μιλώντας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε στην αμερικανική πρωτεύουσα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία «χάνει» στην ουκρανική σύγκρουση.
«Ας μην κάνει κανένα λάθος: Η Ρωσία χάνει σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Biden, μιλώντας στους ηγέτες των συμμάχων χωρών.
Τώρα πως χάνει η Ρωσία που προελαύνει παντού, που διέλυσε όλα τα Patriot ενώ οι Ουκρανοί έχουν χάσει 570.000 στρατιώτες… μόνο στο μυαλό του Biden υπάρχει η ήττα της Ρωσίας…

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα ΜΜΕ

Οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επετειακή σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πρέπει να είναι ένα κορυφαίο γεγονός, δεν φαίνεται να παίζει στα μέσα ενημέρωσης σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Όπως ισχυρίζεται ο Zelensky, «τώρα όλοι περιμένουν τον Νοέμβριο».
Η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται στην αμερικανική πρωτεύουσα μεταξύ 9 με 11 Ιουλίου 2024.
Όπως σημειώνεται από το Bloomberg και τους Financial Times, το γεγονός θα επισκιαστεί από το εσωτερικό χάος εν μέσω του γεγονότος ότι τα μεγαλύτερα μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
Όπως τόνισε ο Ρώσος Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρώτη ημέρα της συνόδου έδειξε τον επιθετικό χαρακτήρα της συμμαχίας κατά τη διάρκεια των γεγονότων, η ρωσική πλευρά δεν άκουσε ούτε μια λέξη για την ειρήνη.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Όπως ανέφερε το Politico μετά από συνομιλίες με 20 αξιωματούχους που συνδέονται με το ΝΑΤΟ… φοβούνται ότι ο Biden δεν είναι σε θέση να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

Seymour Hersh (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Η Ρωσία σταμάτησε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv εν μέσω… σχεδίων για ειρήνη

Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία είναι πιθανό να διεξαχθούν χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, τόνισε σε άρθρο του ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος, Seymour Hersh.
«Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μου είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin ανέβαλε μια ολοκληρωτική επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, διότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για πιθανή διευθέτηση, με άμεση εμπλοκή του πληγωμένου από την κρίση Λευκού Οίκου.
Αλλά οι κρίσιμες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα διεξαχθούν χωρίς την κυβέρνηση Biden».
Σύμφωνα με τον Seymour Hersh, «δεν είναι σαφές τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky».
Στις 14 Ιουνίου, ο Putin, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μίλησε για την κατάρρευση του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας και πρότεινε την οικοδόμηση μιας νέας αρχιτεκτονικής που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες όλων.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τους όρους για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία.
Μεταξύ αυτών είναι η αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Donbass και τη Novorossiya και τη μη ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.

New York Times: Η Ουκρανία ακόμη και εάν δεν ανακτήσει τα χαμένα εδάφη… μπορεί να κερδίσει στον πόλεμο με την Ρωσία

Μερικοί ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται να απελευθερώσει εδάφη, παρά τις πρόσφατες σαφείς δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί μια κατάπαυση του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων με άλλους όρους εκτός από την συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.
Οι New York Times ανέφεραν στις 9 Ιουλίου ότι ανώνυμοι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι «ακόμα και χωρίς να κερδίσει επίσημα τη γη της, η Ουκρανία θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής στον πόλεμο πλησιάζοντας πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη».
Αυτή η αξιολόγηση των ΗΠΑ… βασίζεται σε πολλές λανθασμένες υποθέσεις — πρώτα και κύρια στην υπόθεση ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι εγγυημένη.
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις συζητήσεις για το μέλλον της ουκρανικής ασφάλειας.
Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται επίσης στην υπόθεση ότι η απώλεια των εδαφών που κατέχει σήμερα η Ρωσία δεν θα αυξηθεί στο μέλλον.
Τα εδάφη που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή η Ρωσία είναι τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά απαραίτητα για την Ουκρανία και η συνεχιζόμενη κατοχή τους θα στερήσει από την Ουκρανία οικονομικούς πόρους και στρατηγικά κρίσιμη γη.
Ο ίδιος ο Putin έχει δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα αρκείται στον τερματισμό του πολέμου στις γραμμές που έχει αυτή τη στιγμή και έχει ζητήσει ρητά την αποχώρηση της Ουκρανίας από τα μη κατεχόμενα τμήματα των περιφερειών Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson ως προϋπόθεση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσείς με την Ουκρανία.
Οι περιοχές που απαιτεί αυτή τη στιγμή ο Putin περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις μεγάλες πόλεις Kherson και Zaporizhia.
Ο Putin παραμένει σταθερά συνεπής στον απώτερο στόχο του να καταστρέψει το ουκρανικό κράτος και δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον στόχο μέχρι να νιώσει ότι τον πέτυχε.

Wall Street Journal: Παραδοχή ΝΑΤΟ: Δεν μπορεί να παράξει όπλα για τις ανάγκες της Ουκρανίας

Στην παραδοχή ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για να παράξουν όπλα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Ουκρανίας προχώρησαν αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει πως πολλοί παραδέχονται, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών εταιρειών και του Πενταγώνου, ότι οι πρώτες εκτιμήσεις τους ήταν πολύ αισιόδοξες για το πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή των όπλων που χρειάζεται το Κίεβο.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού σημαίνουν ότι θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να διπλασιαστεί η παραγωγή των αμερικανικών κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων Javelin.
Αυτός είναι διπλάσιος χρόνος από ό,τι αναμενόταν αρχικά, επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι προβλήματα υπάρχουν όχι μόνο με την χρηματοδότηση αλλά και με «γραφειοκρατικές επιπλοκές».

Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Η πρώτη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε τον επιθετικό χαρακτήρα της συμμαχίας

Η πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον έδειξε τον επιθετικό χαρακτήρα της συμμαχίας, η ρωσική πλευρά δεν άκουσε ούτε μια λέξη για την ειρήνη, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Α. Antonov.
«Η πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τον επιθετικό χαρακτήρα της συμμαχίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους συνέχισαν να κηρύττουν μιλιταρισμό και στρατιωτική επέκταση».
Σύμφωνα με τον Antonov, οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να επιβάλλουν αυταρχικές εντολές και επίσης ανοίγουν το δρόμο για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, όντας σε απόγνωση για την αδυναμία τους να σπάσουν τη Ρωσία με τη βοήθεια ενός «κροιού» με την μορφή της Ουκρανίας.
Έτσι, κατά τη διάρκεια των γεγονότων της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής, η Ρωσία δεν άκουσε ούτε μια λέξη για την ειρήνη.
«Η ίδια κλιμάκωση της στρατιωτικής ψύχωσης και η έξαλλη δαιμονοποίηση της Ρωσίας κυριάρχησαν.
Έτσι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσπαθεί να εκφοβίσει το κοινό της και να δικαιολογήσει την αχαλίνωτη αύξηση των δαπανών για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου για να μας επιφέρει στρατηγική ήττα», σημείωσε ο διπλωμάτης.
Ο Antonov τόνισε ότι οι πολιτικές των δυτικών χωρών προκαλούν απορρίπτονται από τις κοινωνίες, ιδίως μεταξύ των χωρών του Παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής που δεν έχουν γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία.

Οι ρώσοι σκότωσαν δεκάδες Ουκρανούς ανώτερους στρατιωτικούς

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν ομαδικό χτύπημα στο χώρο της επίσημης συνάντησης του επιτελείου διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν ομαδικό χτύπημα με όπλα υψηλής ακρίβειας στον τόπο μιας επίσημης συνάντησης του επιτελείου διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα.
Σημειώνεται ότι οι στόχοι της επίθεσης επιτεύχθηκαν.

Οι ουκρανοί διαλύονται, ακραία η σφοδρότητα καταστροφών από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα – Το ουκρανικό νοσοκομείο χτυπήθηκε από NASAMS

Σε απάντηση στα καταστροφικά ρωσικά πλήγματα που εξαπέλυσαν κατά των ουκρανικών οπισθίων στις 8 Ιουλίου, το Κίεβο ξεκίνησε μια εκστρατεία μέσων ενημέρωσης με στόχο να κρύψει τις πραγματικές απώλειες.
Η ουκρανική προπαγάνδα που υποστηρίζεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διέδωσε ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την υποτιθέμενη ρωσική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων και άλλες αστικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο.
Όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ξεκάθαρων πλάνων από την ουκρανική πρωτεύουσα και ακόμη και ισχυρισμούς από ορισμένους Ουκρανούς πολιτικούς αξιωματούχους, αποκάλυψαν την αλήθεια: το νοσοκομείο χτυπήθηκε από το νορβηγικό σύστημα αεράμυνας NASAMS, ενώ πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την αμερικανική κατασκευή Patriot έπεφταν στα κεφάλια των κατοίκων της πόλης.
Κανένα στοιχείο δεν μπορεί να εμποδίσει το Κίεβο να λέει ψέματα.
Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι η πρωτεύουσα έγινε στόχος 13 ρωσικών πυραύλων Kh-101, μάλιστα 11 από τους οποίους φέρεται να καταρρίφθηκαν από την πανίσχυρη ουκρανική αεράμυνα.
Τα κραυγαλέα ψέματα του Κιέβου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Δεκάδες ρωσικοί πύραυλοι καταγράφηκαν να σφυροκοπούν ουκρανικές στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Παίζοντας το θύμα, βασίζοντας την πολιτική του στα ψέματα, το Κίεβο προσπαθεί να απομυζήσει όλο και περισσότερα χρήματα από την Δύση.
Αιματηρές προκλήσεις γίνονται πάντα τις παραμονές μεγάλων συναντήσεων στη Δύση, όπως η συνεχιζόμενη σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει μέσα για να απαντήσει στις ρωσικές επιθέσεις.
Χωρίς όπλα του ΝΑΤΟ, μπορεί να επιχειρήσει μόνο μερικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ρωσικές συνοριακές περιοχές, οι οποίες δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ισορροπία δυνάμεων στην πρώτη γραμμή και προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στους αμάχους παρά στον ρωσικό στρατό.
Σε απάντηση, οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν ουσιαστικά τους εκτοξευτές αμερικανικών πυραύλων στην Ουκρανία.
Μάλιστα 4 πλατφόρμες HIMARS MLRS, προετοιμασμένες για χτυπήματα στην Κριμαία καταστράφηκαν.
Τρεις ακόμη από αυτούς τους εκτοξευτές καταστράφηκαν το πρόσφατα στην περιοχή Kherson.

Οι ρώσοι τους διαλύουν, πρωτοφανείς καταστροφές σε στρατιωτικές υποδομές

Το βράδυ της 9ης Ιουλίου, ένα νέο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε στόχους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Μπαράζ εκρήξεων χτύπησαν σε όλη τη χώρα.
Αρκετά ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη νότια περιοχή της Οδησσού.
Μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη της Οδησσού.
Περισσότερα ρωσικά πλήγματα στόχευσαν την πόλη-λιμάνι του Ilyichevsk (Chernomorsk), έναν από τους τοπικούς κόμβους εφοδιασμού που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τους στόχους αλλά τα πλάνα που γυρίστηκαν στην περιοχή επιβεβαίωσαν την καταστροφή τους.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα σημεία ανάπτυξης ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τα χτυπήματα συντονίστηκαν από το ρωσικό αναγνωριστικό UAV που κινηματογράφησε τα αποτελέσματα της επίθεσης.
Λίγο αργότερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ένα κύμα ρωσικών επιδρομών στην περιοχή της Poltava.
Οι κάτοικοι της περιοχής κινηματογράφησαν εκρήξεις.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την καταστροφή βιομηχανικής εγκατάστασης.
Στις εγκαταστάσεις ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Οι ντόπιοι κατήγγειλαν ότι υπήρχε μια επίμονη μυρωδιά χημικών στην περιοχή .
Το απόγευμα, περισσότερα ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν στην πόλη Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και στη συνοριακή περιοχή Sumy

Ρωσικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ουκρανική στρατιωτική στήλη με 20 οχήματα στην περιοχή Sumy

Ένα χτύπημα ακριβείας του ρωσικού πυραύλου Iskander κατέστρεψε μια στρατιωτική στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Sumy.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, η στρατιωτική στήλη του Ουκρανικού στρατού εντοπίστηκε από ρωσικά αναγνωριστικά UAV κοντά στο χωριό Stetskovka στην περιοχή Sumy.
Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, καταστράφηκαν 20 στρατιωτικά οχήματα και έως και 65 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να στείλει ενίσχυση στη συνοριακή περιοχή Sumy ως απάντηση σε μια σειρά ρωσικών χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορα.
Στις 7 Ιουλίου, ρωσικές και ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι ρωσικές αναγνωριστικές ομάδες πέρασαν τα σύνορα και πήραν τον έλεγχο των χωριών Popovka και Aleksandrovka. Νωρίτερα, την 1η Ιουλίου, είχαν αναφερθεί παρόμοιες ρωσικές επιθέσεις στα χωριά Zhuravka και Veselovka.
Οι μικρής κλίμακας ρωσικές επιχειρήσεις στους συνοριακούς οικισμούς αναγκάζουν τον ουκρανικό στρατό να σπαταλήσει πολύτιμα αποθέματα και να ενισχύσει τις θέσεις του σε νέες γραμμές του μετώπου.

Δεν μπορούν να κρυφτούν, τους διαλύουν με πρωτοφανή ρυθμό – Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 9 εκτοξευτές HIMARS μέσα σε λίγες ημέρες

Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε επίσημα ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS χρησιμοποιούνται για τα πλήγματα στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Σύμφωνα με τον Kirby σύμβουλο Επικοινωνιών Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, τα χτυπήματα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.
Ως αποτέλεσμα μιας από τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σεβαστούπολη στις 23 Ιουνίου, ένας πύραυλος ATACMS με κεφαλή διασποράς εξερράγη πάνω από μια γεμάτη με κόσμο παραλία.
Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά. Τουλάχιστον 153 άλλοι τραυματίστηκαν. Αυτή ήταν η «εξαιρετικά αποτελεσματική» επίθεση στον ρωσικό στρατό στην Κριμαία, σύμφωνα με τον Kirby.

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός πολεμά αποτελεσματικά τα όπλα του ΝΑΤΟ που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία.
Οι πύραυλοι ATACMS καταστρέφονται τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την περασμένη εβδομάδα, πέντε πύραυλοι ATACMS καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι αποτελεσματικές επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων αναγνώρισης και πυραύλων κατέληξαν στην καταστροφή επτά βλημάτων HIMARS MLRS που μετέφεραν πυραύλους ATACMS που χρησιμοποιήθηκαν για τα πλήγματα στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Στις 9 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι 4 συστήματα αμερικανικής κατασκευής M124 HIMARS MLRS που εκτοξεύουν πυραύλους ATACMS καταστράφηκαν από χτυπήματα ακριβείας των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων Iskander.
Δύο από αυτά καταστράφηκαν στην περιοχή Zaporozhie.
Δύο ακόμη εκτοξευτές HIMARS εντοπίστηκαν από ρωσικά αναγνωριστικά UAV στην περιοχή του χωριού Novopetrovka στην περιοχή Kherson.
Ως αποτέλεσμα των ρωσικών χτυπημάτων στις θέσεις ανάπτυξής τους, καταστράφηκαν δύο εκτοξευτές, 5 οχήματα συνοδείας και έως και 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί.
Στις 8 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης την καταστροφή τριών ακόμη εκτοξευτών HIMARS ταυτόχρονα, καθώς και έως και 10 ξένων στρατιωτικών ειδικών.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Τα Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο έδειξαν ότι τα συστήματα αεράμυνας Patriot είναι αναποτελεσματικά

Τα αμερικανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά κατά τις επιθέσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε στρατηγικούς στόχους στο Κίεβο και τον Δνείπερο, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι τα πυραυλικά συστήματα Patriot που υπερασπίζονται το Κίεβο ήταν πραγματικά αποτελεσματικά.
Τα βασικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο και τον Δνείπερο, όπου βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών στόχων και βιομηχανικών επιχειρήσεων».
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η φύση των χτυπημάτων δείχνει ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν αναχαιτίστηκαν στον αέρα από αντιαεροπορικά συστήματα.
«Το σημαντικό εδώ είναι ότι το Κίεβο, μια από τις πιο προστατευμένες πόλεις της Ουκρανίας από άποψη αεράμυνας, δεν μπόρεσε να αποκρούσει τις επιθέσεις», κατέληξε ο Μερκούρης.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Vovchansk_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας