Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα Τουρκίας: Σε δεύτερο γύρο η εκλογή προέδρου

658

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Τουρκία, πηγαίνει σε δεύτερο γύρο ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου.

Παρ’ όλο που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CHP, ο Οζγκιούρ Οζέλ, τερμάτισε πρώτος στην εκλογική κούρσα με τη θετική ψήφο 682 συνέδρων, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία για δύο μόνο ψήφους.

Ο Ο.Οζέλ είναι υποψήφιος της πτέρυγας που ζητά αλλαγή στο κόμμα, μετά την ήττα του CHP στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου και έχει την υποστήριξη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο νυν πρόεδρος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος των λεγόμενων προεδρικών, που κατήλθε στις εκλογές με το σύνθημα της ανανέωσης, έλαβε 664 ψήφους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ.Κιλιτσντάρογλου δέχεται εισηγήσεις από κομματικά στελέχη να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο και να αναγνωρίσει την νίκη του Ο.Οζέλ.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα αρχίσει στις 00:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδος).

Το CHP είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ο ίδιος προχωρήσει στην ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν από 100 χρόνια. Χαρακτηρίζεται η κατ’εξοχήν πολιτική δύναμη που εκφράζει σήμερα την κεμαλική ιδεολογία στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας