Ράφα: Τυφλή Ισραηλινή αεροπορική επίθεση με τουλάχιστον 35 νεκρούς

493

Η βάρβαρη επίθεση των των Σιωνιστών του Ισραήλ ήρθε σε αντίποινα των χθεσινών  επιθέσεων με ρουκέτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι (ανάμεσα τους και δύο διοικητές της Χαμάς) σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, η οποία έπληξε χώρο στον οποίο βρίσκονται σκηνές εκτοπισμένων ανθρώπων.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναφέρουν ότι εξοντώθηκαν o Γιασίν Ραμπία, ο οποίος είπε ότι ήταν ο διοικητής της ηγεσίας της Χαμάς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, και ο Χάλεντ Ναγκάρ, ο οποίος είπε ότι ήταν ανώτερος αξιωματούχος στην πτέρυγα της Χαμάς για τις ίδιες περιοχές.

Ο στρατός είπε ότι έκανε το χτύπημα στο Ταλ αλ-Σουλτάν στη βορειοδυτική Ράφα «με βάση ακριβείς πληροφορίες».

Ο Ισραηλινός Στρατός επανέλαβε επίσης την πρώιμη δήλωσή του ότι γνωρίζει πως το χτύπημα έπληξε αμάχους και ότι τα πλήγματα βρίσκονται υπό εξέταση.

Η επίθεση ακολούθησε σειρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς από τη Ράφα προς το Τελ Αβίβ νωρίτερα χθες, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια επίθεση στην πόλη εδώ και μήνες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οκτώ ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Ράφα, με το σύστημα αεράμυνας Iron Dome να μην ενεργοποιείται σωστά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, βρισκόταν στη Ράφα εκείνη την ώρα και ενημερώθηκε για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις.

Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Ράφα.

Βίντεο από το σημείο έδειξαν εκτεταμένη καταστροφή, και η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Ο οργανισμός επίσης σημείωσε ότι η τοποθεσία είχε χαρακτηριστεί από το Ισραήλ ως «ανθρωπιστική περιοχή».

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας