Πρόταση «βόμβα» Μπάιντεν Τουρκία-Δώστε S-400 στην Ουκρανία-σας δίνω F-35

622
Δώστε S-400 στην Ουκρανία-σας δίνω F-35

Πρόταση που διαλύει τις ελληνικές αυταπάτες πως η άρνηση των ΗΠΑ να πουλήσουν F-35 στην Τουρκία συνδέεται με την ευαισθησία τους απέναντι στην Ελλάδα. Οι  ΗΠΑ είναι έτοιμες να παραχωρήσουν F-35 στην Τουρκία, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την επιθετικότητα της Άγκυρας προς την Ελλάδα, αν και εφόσον η τελευταία επιδείξει συνεπείς αντιρώσικο πνεύμα και προβεί στις κατάλληλες αντιρωσικές επιλογές και εξετάσεις.

Η Τουρκία με F-35; – Ουάσιγκτον σε Άγκυρα: «Δώστε τους S-400 στην Ουκρανία και πάρτε το stealth μαχητικό»!

Μια πρόταση «βόμβα» φέρεται να έχουν κάνει οι ΗΠΑ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν στην Τουρκία να στείλει στην Ουκρανία ως αεράμυνα συστοιχίες των ρωσικών αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 που η Άγκυρα έχει στην κατοχή της.

Σε αντάλλαγμα στο «τραπέζι» μπαίνει η προοπτική η Τουρκία να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35, από το οποίο είχε αποχωρήσει, προσωρινά, ακριβώς επειδή είχε προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα σήμαινε ότι θα «τορπιλιζόταν» η σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία αφού θα έπαιρνε το μέρος της Ουκρανίας ενώ ο πόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το συγκεκριμένο σενάριο σχολιάζει ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Σάνγκερ των New York Times. Σύμφωνα με τον οποίο η σχετική πρόταση έχει ήδη κοινοποιηθεί από τους Αμερικανούς προς την τουρκική πλευρά, η οποία όμως δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά μέχρι τώρα.,

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διαπραγματευτεί την αμερικανική πρόταση μέχρι τέλους, μέχρι να πάρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας