Προετοιμασίες του Κινέζικου στρατού: “Να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα στην Ουκρανία

2474
Προετοιμασίες του Κινέζικου στρατού

“Tο χειρότερο σενάριο ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι μπροστά μας” προειδοποιεί η Κίνα τονίζοντας πως στόχος των ΗΠΑ δεν είναι απλά η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο αλλά η διάσπαση της ώστε η Αμερική να αυξήσει την επιρροή της στον ευρασιατικό χώρο!

Το φερέφωνο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Global Times που απηχεί τις απόψεις του τονίζει πως “οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο στην Ουκρανία”.

Πιο αναλυτικά, η κινεζική εφημερίδα Global Times επισημαίνει πως ξεκάθαρος στόχος των ΗΠΑ είναι η ήττα της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολιτικοί επιστήμονες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εφημερίδα, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Δύσης στο άμεσο μέλλον, τονίζοντας πως «τα μέρη που σχετίζονται με την ουκρανική κρίση θα πρέπει να προετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια, καθώς ο στόχος των ΗΠΑ φαίνεται να είναι ξεκάθαρος: η ήττα της Ρωσίας».

«Αλλά και ο στόχος της Ρωσίας είναι αρκετά ξεκάθαρος.

Διαθέτοντας πυρηνικά όπλα, ποιος θα είναι πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς» διερωτάται ένας Κινέζος πολιτικός επιστήμονας που μιλά υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους Global Times, οι προσπάθειες των ΗΠΑ να διασπάσουν τη Ρωσία προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή τους στον χώρο της Ευρασίας, πυροδοτούν τα χειρότερα δυνατά σενάρια για την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Στις ΗΠΑ, κάποιοι στρατηγοί πραγματικά θέλουν να διασπάσουν τη Ρωσία για να εξαλείψουν τον κίνδυνο που αυτή αποτελεί, αν και στην Ευρώπη αυτό που θέλουν είναι απλά τη μεταμόρφωση της» αναφέρει ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Renmin στην Κίνα.

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να διασπάσουν τη Ρωσία οδηγεί στο χειρότερο σενάριο ουκρανικής σύγκρουσης”.

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τον στρατό να ετοιμαστεί για πόλεμο!

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την εθνική άμυνα και τη στρατιωτική μεταρρύθμιση στο Πεκίνο, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σημείωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο και «να κατανοηθούν οι απαιτήσεις των καθηκόντων» που αντιμετωπίζει η χώρα.

“Είναι απαραίτητο να επικεντρωθείτε στην προετοιμασία για πολέμους.

«Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη νέα κατάσταση και τις νέες απαιτήσεις, να εστιάσουμε στην προετοιμασία για πόλεμο, να έχουμε το θάρρος να εξερευνήσουμε και να καινοτομήσουμε», τόνισε o Κινέζος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ, «ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας έχει νέα δομή και μάλιστα νέα εμφάνιση», επειδή «τα θεσμικά εμπόδια, οι δομικές αντιφάσεις και τα πολιτικά ζητήματα έχουν αφαιρεθεί».

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Κίνα τα επόμενα δύο χρόνια ενδέχεται να επιχειρήσει να εισβάλλει στην Ταϊβάν προκειμένου να επαναφέρει το επαναστατημένο νησί υπό τη δικαιοδοσία της.

Προφανώς, αυτό θα γίνει πριν από το τέλος της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. (σσ δύο χρόνια θα κρατήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία;)

Μετά από αυτό, θα ακολουθήσουν κυρώσεις μεγάλης κλίμακας από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της κατά του Πεκίνου.

Η ταυτόχρονη αντιπαράθεση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία και την Κίνα θα λυγίσει τη συλλογική Δύση, της οποίας η οικονομία δεν θα αντέξει έναν σκληρό πόλεμο κυρώσεων. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτοί είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που προσπαθούν να επιτύχουν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ.

Stratcom: Πιθανή σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη

Στις ΗΠΑ κλιμακώνονται οι ζυμώσεις για την αντιμετώπιση Κίνας και Ρωσίας. Ο A. Richard, διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με σημαντικά ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

«Όλοι εμείς σε αυτή την αίθουσα επιστρέφουμε στη μοτίβο του να σκεφτόμαστε τον ανταγωνισμό μέσω κρίσης και πιθανής άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με μια χώρα που έχει πυρηνική δύναμη», είπε.

“Δεν χρειάστηκε να το κάνουμε αυτό εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Οι συνέπειες αυτού είναι βαθιές. Είναι βαθιές για την άμυνα της πατρίδας. Είναι βαθιές για τη στρατηγική αποτροπή, καθώς και για την επίτευξη εθνικών στόχων. Και αυτό δεν είναι πλέον θεωρητικό .”

Η συζήτηση στο πάνελ με θέμα «Η Αμερική υπό επίθεση — υπεράσπιση της πατρίδας» πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Air & Space Forces Association 2022 Air, Space & Cyber ​​Conference, στο National Harbor, Maryland.

Κάθε σχέδιο και ικανότητα του Υπουργείου Άμυνας βασίζεται στην υπόθεση ότι η στρατηγική αποτροπή, και ιδιαίτερα η πυρηνική αποτροπή, ισχύει, είπε ο Ρίτσαρντ. Εάν αυτή η υπόθεση δεν ικανοποιηθεί, τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει με τον τρόπο που σχεδιάστηκε.

«Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να κλιμακώσουν σε οποιοδήποτε επίπεδο βίας που επιλέξουν σε οποιονδήποτε τομέα με οποιοδήποτε μέσο εξουσίας παγκοσμίως», είπε. «Απλώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιους ανταγωνιστές και αντιπάλους εδώ και πολύ καιρό».

Εξαιτίας αυτού, το τμήμα θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή του στον πόλεμο, είπε, προσθέτοντας ότι οι πιο αργές, παραδοσιακές προσεγγίσεις για την κλιμάκωση δεν λειτουργούν πλέον.

Για την υπεράσπιση της πατρίδας, οι διοικητές θα πρέπει να δράσουν γρήγορα εναντίον ενός αντιπάλου σε όλους τους τομείς: ξηρά, θάλασσα, αέρας, διάστημα και κυβερνοχώρος.

Η ανασκόπηση του πυρηνικού δόγματος που παραδόθηκε πρόσφατα παρουσιάζει μια εξαιρετική στρατηγική, είπε. Η στρατηγική εγκρίνει τον εκσυγχρονισμό της πυρηνικής τριάδας και του συστήματος διοίκησης και ελέγχου.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε αυτή την πολύ καλή στρατηγική καθώς η απειλή από την Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται», είπε.

«Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτό, καθώς η απειλή από τη Ρωσία συνεχίζει να αυξάνεται, μαζί με τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο στρατηγός Glen D. VanHerck, διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, και ο στρατηγός James H. Dickinson, διοικητής της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας