Οδησσός στις φλόγες-Ιρανικά drones ανατίναξαν τη μεγαλύτερη αποθήκη ΝΑΤΟϊκών όπλων Ν.Ουκρανίας

1795
Οδησσός στις φλόγες-Ιρανικά drones

Για τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός Στρατός έπληξε στόχους στην περιοχή της Οδησσού. Οι κάτοικοι της πόλης ξύπνησαν έντρομοι μέσα στην νύχτα(σσ το χτύπημα έγινε χτες) καθώς τα ιρανικά drones “καμικάζι” Geran-2 (Shahed-136) ανατίναξαν την μεγαλύτερη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών της Ουκρανίας.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έκρηξη που έκανε την νύχτα μέρα και μπορούσε να την δει κάποιος από απόσταση χιλιομέτρων.

Η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση αναγκάστηκε να ζητήσει από τους κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές δίπλα από την αποθήκη που ανατινάχτηκε.

«Οργανώθηκε εκκένωση του άμαχου πληθυσμού» στην περιοχή, ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μέσω Telegram

“Δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ρωσίας έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στην περιφέρεια της Οδησσού, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά και πυροδότηση πυρομαχικών, ανακοίνωσε η διοίκηση του νότιου τομέα των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων σήμερα.

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς και της εκπυρσοκρότησης πυρομαχικών, οργανώθηκε εκκένωση του άμαχου πληθυσμού» στην περιοχή, ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση

Αμέσως μετά ακολούθησε δεύτερο κτύπημα εναντίον φορτηγών καυσίμων στην περιοχή Izmail στην Οδησσό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο και εικόνες από το κτύπημα αυτό.

Περιείχαν όπλα του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καθιερωμένη πλέον βραδινή επίθεση από Ιρανικά drones, καταστράφηκαν τη νύχτα οι μεγαλύτερες αποθήκες με οβίδες και πυραύλους της Δύσης

Δύο επιθέσεις από drones Shahed-136 ήταν αρκετές για να καταστρέψουν τις μεγαλύτερες αποθήκες με δυτικούς πυραύλους και οβίδες στην Οδησσό.

Οι εκρήξεις αποδείχτηκαν τόσο ισχυρές που μπορούσε να παρατηρηθεί μια λάμψη πάνω από την περιοχή της Οδησσού για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες, φωτίζοντας κυριολεκτικά ολόκληρο τον ουρανό στον ορίζοντα.

Είναι γνωστό ότι μία από τις αποθήκες περιείχε αρκετές εκατοντάδες βλήματα, ενώ η δεύτερη αποθήκη που καταστράφηκε περιείχε και πυρομαχικά που παραδίδονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη γειτονική Ρουμανία.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η αρχική έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακουγόταν από απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια, μπορούσε κανείς να ακούσει και να παρατηρήσει την έκρηξη πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα στις αποθήκες.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, στην επίθεση συμμετείχαν συνολικά τρία επιθετικά drones καμικάζι, το ένα εκ των οποίων καταρρίφθηκε κατά την προσέγγιση και τα άλλα δύο χτύπησαν με επιτυχία τους στόχους τους.

Είναι γνωστό ότι σε μία από τις κατεστραμμένες αποθήκες, η έκρηξη των πυρομαχικών αποδείχθηκε τόσο ισχυρή που χρειάστηκε να εκκενωθούν οι κάτοικοι ορισμένων οικισμών.

Μέχρι σήμερα, τα συστήματα αεράμυνας σε υπηρεσία με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατα αφιχθέντων συστημάτων αεράμυνας NASAMS από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικά έναντι των χαμηλού κόστους drones, και ως εκ τούτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απλά δεν είναι σε θέση να αποκρούσουν επιθέσεις.

Φλέγεται η Οδησσός: Ιρανικά drones Shahed-136 ανατίναξαν την μεγαλύτερη αποθήκη ΝΑΤΟϊκών όπλων της Ν. Ουκρανίας – Eκκένωσαν περιοχές

Σε συνεχή επιφυλακή τα drones Shahed-136 – Μπορούν να χτυπήσουν σε 10 λεπτά

Ρωσικά ΜΜΕ προσθέτουν ότι τα drones κρούσης Shahed-136 μπορούν να πραγματοποιήσουν επίθεση ανά πάσα στιγμή, καθώς βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή.

“Οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να παρακολουθήσει ή να αποτρέψει χτυπήματα από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Shahed-136 έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο γεγονός ότι τα drones είναι μικρού μεγέθους, αλλά και στο γεγονός ότι τα drones είναι σχεδόν πάντα σε επιφυλακή και μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα επιχειρησιακό χτύπημα με εξαιρετικά καταστροφικές συνέπειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Όπως αποδείχθηκε, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα υπερτερούν στις δυνατότητές τους από τους πυραύλους κρουζ, λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να εκτοξευθούν από σχετικά μικρή απόσταση και, στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγα λεπτά, να αποδώσουν ένα τεράστιο κτύπημα, όπως έχει ήδη παρατηρηθεί αρκετές φορές.

Το μόνο μειονέκτημα αυτών των drones είναι ο μάλλον υψηλός ήχος τους, ο οποίος προδίδει την παρουσία ενός drone, ακόμα κι αν το τελευταίο βρίσκεται σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο, ωστόσο, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί μόνο δύο περιπτώσεις επιτυχούς κατάρριψης των drones Shahed-136. καταγράφηκε, ενώ δεκάδες έχουν πλήξει τους στόχους τους με επιτυχία”.

Καταστράφηκε το Αρχηγείο “Νότος” στην Οδησσό

Τα ιρανικά drones κατέστρεψαν το Αρχηγείο της διοίκησης “Νότος” στην Οδησσό.

“Τα drones καμικάζι πραγματοποίησαν ένα επιχειρησιακό χτύπημα στο κέντρο λήψης αποφάσεων της επιχειρησιακής διοίκησης “Νότος” στην Οδησσό,με συνέπεια η σύνδεση μεταξύ των διαφόρων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη νότια κατεύθυνση με συνέπεια η σύνδεση των μονάδων της Ουκρανίας που σταθμεύουν στις περιοχές της Οδησσού και του Νικολάεφ να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ως αποτέλεσμα της επίθεσης Shahed-136 στο αρχηγείο της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Οδησσό, σκοτώθηκαν έως και δώδεκα Ουκρανοί αξιωματικοί, ενώ περίπου ισάριθμοι τραυματίστηκαν . Αμέσως μετά, η άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού άρχισε να υποφέρει.

Η κατάσταση, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει ότι ξεκίνησε ένας πανικός στην επιχειρησιακή διοίκηση “Νότος”  λόγω της έλλειψης κατάλληλου συντονισμού” τονίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας