Ποτάμι αίματος στο Ugledar: Οι Ρώσοι έσβησαν τρείς Ουκρανικές ταξιαρχίες!

4061

Κολοσσιαίες είναι οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στο Ugledar γεγονός που ανάγκασε την στρατιωτική Διοίκηση του Κιέβου να μεταφέρει ενισχύσεις από το γειτονικό Bakhmut. Τουλάχιστον 3 έως 4 Ταξιαρχίες έχουν απώλειες άνω του 50% .

Όπως όλα δείχνουν, η πόλη αυτή θα χαθεί για το Κίεβο ταυτόχρονα με το Bakhmut.

Ο ρωσικός Στρατός εδώ και δέκα ημέρες πραγματοποιεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Ugledar δημιουργώντας μια τεράστια “κρεατομηχανή”, την δεύτερη μετά το Bakhmut.

Η 155η ρωσική Ταξιαρχία Πεζοναυτών μαζί με την ομάδα “Kaskad” του Ντονέτσκ σφυροκοπούν νύχτα και μέρα τις ουκρανικές θέσεις με TOS-1, κατευθυνόμενα πυρομαχικά Krasnopol και drones.

Σύμφωνα με την αναφορά των Ρώσων:

“Στην περιοχή του Ugledar, η κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων έχει επιδεινωθεί σοβαρά.

Η δραστηριότητα του ρωσικού πυροβολικού και οι τακτικές επιδρομές από ρωσικές ομάδες επίθεσης οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού.

Μονάδες μηχανικού και ναρκαλιευτές της 72 μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στο Ugledar ναρκοθετούν κατοικημένες περιοχές και πολυώροφα κτίρια.

Για να αποτραπεί η φυγή Ουκρανών στρατιωτών από το πεδίο της μάχης, εθνικιστές του 226 τάγματος “Kraken” μεταφέρθηκαν στη δεύτερη γραμμή ως αποσπάσματα”.

Σφυροκόπημα με TOS-1, drones και πυροβολικό

Άρματα μάχης και πυροβολικό των Ρώσων Πεζοναυτών της Καμτσάτκα σπάνε την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διαλύοντας τα χαρακώματα.

Η προέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων και πεζικού βρίσκεται υπό την κάλυψη του ρωσικού πυροβολικού.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν εναέρια αναγνώριση και παρέχουν τις συντεταγμένες στα οβιδοβόλα, MLRS και όλμους, τα οποία βάλλουν με ακρίβεια .

Τα βαριά συστήματα φλογοβόλων TOS-1A της Ομάδας V βοηθούν τις ομάδες επίθεσης να εισέλθουν σε εχθρικές θέσεις.

Ταυτόχρονα, χειριστές drone καταστρέφουν τις ουκρανικές Δυνάμεις στα χαρακώματα και στοχεύουν με πυροβολικό τις οχυρώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δυνάμεις του OBTF “Kaskad” με την υποστήριξη UAV συντρίβουν τις οχυρώσεις των Ουκρανών κοντά στο χωριό Νικόλσκογιε.

Οι χειριστές UAV της  OBTF “Kaskad” εντοπίζουν έγκαιρα τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι κρύβονται στη δασική ζώνη.

H Oυκρανία μεταφέρει ενισχύσεις από Bakhmut προς Ugledar

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγκάζεται να μεταφέρει ενισχύσεις από τη λεγόμενη «φρουρά Bakhmut» προς την κατεύθυνση Ugledar.

Η σταδιακή μεταφορά ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου και ο λόγος ήταν η τεράστια απώλεια ανθρώπινου δυναμικού των Ουκρανών κοντά στο Ugledar.

Aπό τις 30 Ιανουαρίου κινητοποιήθηκαν έφεδροι από τις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας: Τσερκάσι, Τσερνιχίφ, Χάρκοβο και Πολτάβα. Οι δυνάμεις αυτές μεταφέρθηκαν στην κατεύθυνση Ugledar.

Ο συνολικός αριθμός των κινητοποιημένων, πιθανώς, μπορεί να φτάσει τα τέσσερα τάγματα (περίπου 1,5 χιλιάδες άτομα).

Αρχικά, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προετοίμασε αυτές τις εφεδρείες για αποστολή στην 63η μηχανοποιημένη και 71η ταξιαρχία jaeger, αλλά η περίπλοκη κατάσταση γύρω από το Ugledar ανέτρεψε αυτά τα σχέδια.

Αφού αναπτύχθηκαν στην οχυρωμένη περιοχή Kurakhovo 30 χλμ βόρεια του Vugledar, οι επίστρατοι ενίσχυσαν τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τις μεγαλύτερες απώλειες:

Την 72η μηχανοποιημένη και 56η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού, καθώς και μονάδες της 68ης Ταξιαρχίας Jaeger, στην οποία οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες υπερβαίνουν το 50% του προσωπικού.

Ο λόγος για αυτές τις τεράστιες απώλειες του ουκρανικού πεζικού στην κατεύθυνση Ugledar έγκειται στις επιδρομές εναντίων των πυροβόλων 155 mm του ΝΑΤΟ M777 και FH-70.

Αυτά τα οβιδοβόλα ήταν σε υπηρεσία με την 55η χωριστή ταξιαρχία πυροβολικού.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, αυτή η μονάδα, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια του Κουράχοβο, έχει υποστεί επιδρομές από αεροσκάφη  και drones Lancet, με συνέπεια τα περισσότερα όπλα είτε να καταστραφούν μαζί με τα πυρομαχικά τους είτε να υποστούν σοβαρές ζημιές..

Τα πυροβόλα διαμετρήματος 155 χλστ., πρέπει να μεταφέρονται και να κρύβονται συνεχώς, γι’ αυτό η 55η ταξιαρχία δεν μπορεί να διεξάγει πλήρη μάχη πυροβολικού προς την κατεύθυνση Ugleldar .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας