Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κ.Φλώρο-Τίποτα στον Γραμμένο ελέω Βελόπουλου!

821

Παρά τις βαρύτατες ύβρεις του Γραμμένου δεν υπήρξε η παραμικρή κατηγορία εις βάρος του , αφού ο Βελόπουλος προαλείφεται ως ο μελλοντικός ”Καμμένος” του Κυρ.Μητσοτάκη ακόμα και σε περίπτωση μελλοντικής αυτοδυναμίας της Ν.Δ.

Κ.Μ.

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνε

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι:

«Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά την δίωξη στον Ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος.

Πώς έγινε το επεισόδιο

Στην Ολομέλεια εξεταζόταν η άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή για επιθέσεις που είχε δεχθεί στο διαδίκτυο από συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δημιουργήθηκε ένταση όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας τοποθετούνταν για την άρση ασυλίας, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντά ότι η δικαιοσύνη θα κρίνει εάν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω για να ακολουθήσει διάλογος με χυδαίες εκφράσεις. «Βούλωσε το εσύ σκουπίδι», φέρεται να είπε ο Βασίλης Γραμμένος, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να απαντά στον ίδιο τόνο.

«Γ..ω τη μάνα σου. Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα… θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ…», επανήλθε λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Γραμμένος.

Έπειτα από την ανταλλαγή αγοραίων εκφράσεων, οι δύο βουλευτές βγήκαν έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον Β. Γραμμένο από τον γιακά και να τον γρονθοκοπεί ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας