Πιο προκλητική και απειλητική η αντιπολίτευση σε Ερντογάν-«Αν τολμάς κάνε πράξεις»!

754
Πιο προκλητική και απειλητική η αντιπολίτευση

«Αν έχεις το κουράγιο, πήγαινε αν τολμάς αδερφέ» προκάλεσε τον Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου

Να σταματήσει τα λόγια και να κάνει πράξεις καλεί τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η αντιπολίτευση της χώρας, που επιχειρεί να κινηθεί σε ακόμα πιο επιθετικούς τόνους από τον πρόεδρο της Τουρκίας, εντείνοντας τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας.

Μετά τη Μεράλ Ακσενέρ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικεφαλής του CHP, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, προκάλεσε ξανά τον Ερντογάν «αν τολμά να πάει να πάρει τα νησιά».

Οι υψηλοί τόνοι εναντίον της Ελλάδας που υιοθετούνται και από την αντιπολίτευση, καθιστούν μία «αναδίπλωση» Ερντογάν ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη αφού το πλαίσιο που ο ίδιος δημιούργησε είναι ασφυκτικό.

Εμείς δεν λέμε κάνουμε, διαμηνύει ο Κιλιτσντάρογλου

«Δεν είμαστε σαν αυτούς, όχι κύριε, ερχόμαστε αμέσως. «Μπορεί να έρθω το πρωί… κλπ.». Τι είπε ο Ετζεβίτ; Ο στρατιωτικός προσγειώθηκε, ήρθε στην πόρτα του πρωθυπουργού και είπε «ο στρατός μας είναι τώρα στην Κύπρο». Είχε τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Και συνέχισε αναφερόμενος στα νησιά λέγοντας: «όταν κατελήφθησαν αυτά τα νησιά, είπα 50 φορές ότι καταλαμβάνονται, όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Σιώπησαν».

Ο Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

Συνέδεσε δε τις απειλές Ερντογάν με την αλλαγή ατζέντας λόγω της οικονομίας. Όπως ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου «τώρα η οικονομία είναι στην ατζέντα, το έθνος είναι σε άθλια κατάσταση, και κάθεται εκεί και λέει «Θα έρθω, θα έρθω ένα βράδυ, θα έρθω αύριο το πρωί», να σου στείλουν πρόσκληση; Αν έχεις το κουράγιο, πήγαινε αν τολμάς αδερφέ, δεν κάνουμε δουλειά με το μπράβο, δεν είναι τρόπος να διοικήσεις κράτος έτσι».

Μπαμπατζάν: Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε και ο άλλοτε συνεργάτης του Ερντογάν και σήμερα αντίπαλος τους, Αλί Μπαμπατζάν, πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA).

Ο Μπαμπατζάν ακολουθώντας τη γραμμή του εθνικισμού ανέφερε ότι «η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα παίζει με τη φωτιά. Ο βαθμός στον οποίο έχουν φτάσει οι προκλήσεις είναι ανησυχητικός».

«Εκμεταλλευόμενη μια περίοδο που η σημερινή κυβέρνηση χάνει την αξιοπιστία της, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μπαμπατζάν κάλεσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την κενή δημαγωγία, να μην χρησιμοποιήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως εργαλείο για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και να προσεγγίσει σοβαρά το θέμα».

Διεμήνυσε δε ότι «το Αιγαίο δεν πρέπει να συνδέεται με σενάρια πολέμου, πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης. Οι προσωπικές πολιτικές προσδοκίες δεν πρέπει να προκαλούν έχθρα μεταξύ των λαών».

Σεντόπ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση

Στο χορό των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας και ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ. Ο Σεντόπ ακολουθώντας τη γραμμή Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η «ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας που έχουν κλιμακώσει την ένταση στη θάλασσα των νήσων (σσ εννοώντας το Αιγαίο)  και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν μετατραπεί σε απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας».

Όπως υποστήριξε «η επιθυμία της Ελλάδας να μετατρέψει τη Θάλασσα των Νήσων σε ελληνική λίμνη είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας