Πεδίο σκοτωμένων νεοναζί και μισθοφόρων το τελευταίο οχυρό του Λισιτσάνκ

830
Πεδίο σκοτωμένων νεοναζί και μισθοφόρων

Έξι ρωσικά τάγματα εισέρχονται από όλες τις πλευρές στο Λυσιτσάνκ και εξοντώνουν μονάδες νεοναζί και δυτικών μισθοφόρων που αντιστέκονται ακόμα καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει πλεόν παραδοθεί.

Με την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον σχεδόν πλήρως την περιοχή του Λουχάνσκ έπειτα από σφοδρές μάχες εβδομάδων, ενώ οδομαχίες διεξάγονται και στο γειτονικό Λισιτσάνσκ.

Την ίδια στιγμή που το Σεβερεντονιέτσκ ελέγχεται 100% από την Ρωσία ήδη ξεκίνησαν να μεταφέρουν δυνάμεις στην Χερσώνα προκειμένου να ξεκινήσει η προέλαση στην Οδησσό.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν ειδικά οι Πολωνοί μισθοφόροι οι οποίοι είναι οι πλέον ευάριθμοι στην περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν χτυπήματα εν είδη χτυπήματος σφυριού: Πρώτα εντοπίζουν τις συγκεντρώσεις των αντιπάλων μονάδων, εν συνεχεία εξαπολύουν μπαράζ πυροβολικού, μετά ακολουθεί το μηχανοκίνητο πεζικό για να εκκαθαρίσει κάθε εστία αντίστασης και εντέλει εισέρχονται τα άρματα που εμπεδώνουν την κυριαρχία στο χώρο. 

Στο Λουγκάνσκ πλέον έχουν μεταφερθεί δυνάμεις της VDV (μονάδες αλεξιπτωτιστών) από τα βόρεια και τα δυτικά έχοντας καταλάβει τους οικισμούς στο Νοτίνο και το Μετέλκινο εκδικούμενοι την εκτέλεση των συντρόφων τους αλεξιπτωτιστών στο Γκοστομέλ του Κιέβου.

Η ρωσική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση εξέδωσε την κάτωθι αναφορά:

“Έως και 80 Πολωνοί μισθοφόροι, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και οκτώ εκτοξευτές Grad καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στα κτίρια του εργοστασίου ψευδαργύρου Megatex στο χωριό Konstantinovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι στην περιοχή του Νικολάεφ σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι ενώ καταστράφηκαν 35 μονάδες βαρέων όπλων.”

Η μάχη του Σεβερεντονιέτσκ τελειώσε όπως η μάχη της Μαριούπολης: Κατελήφθη το Azot

Η πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες, ελέγχεται πλήρως από τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Στριούκ.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες την υποχώρησή του από την πόλη η οποία αριθμούσε 100.000 κατοίκους για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα της γειτονικής πόλης Λισιτσάνσκ.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο Αζότ για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς έχουν αρχίσει να βγαίνουν και οι οποίοι συλλαμβάνονται μαζικά (οι στρατιωτικοί). Ορισμένοι από αυτούς έχουν περάσει τους τελευταίους τρεις μήνες στα υπόγεια, εξήγησε.

Εκπρόσωπος των ρωσόφωνων επιβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο απομακρύνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας