Παναγιώτης Λαφαζάνης: Γιατί το ΔΗ.Κ.Ε.Α δεν κατέβηκε στις εκλογές

6518

Πακτωλός εκατομμυρίων και χορός διαπλοκής από τα κόμματα του κατεστημένου αλλά και μικρότερα δήθεν αντισυστημικά κόμματα, για την εκλογική παραπλάνηση του λαού.

Δεν είναι μόνο ο Άρειος Πάγος που αποκλείει αυθαίρετα κόμματα από τις εκλογές με διάφορα προσχήματα και ανόητες τυπολατρίες.

Το πιο επικίνδυνο, το πιο βάναυσο και το πιο ανησυχητικό κόψιμο κομμάτων από τις εκλογές γίνεται από το σύστημα με άλλους αθόρυβους αλλά πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους, τους οποίους λίγοι αντιλαμβάνονται.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του κόμματος μας, του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης, το οποίο ιδρύσαμε πρόσφατα.

Το Δημοκρατικό κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης, ( ΔΗ.Κ.Ε.Α) δεν κατέβηκε στις εκλογές για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτος, διότι από τότε που ιδρύθηκε έπεσε πρωτοφανές σιωπητήριο, κυριολεκτικά άκρα του τάφου σιωπή, σε όλα τα ΜΜΕ, πρώτα και κύρια τα συστημικά αλλά και όχι μόνο, σχετικά με τις αρχές, τη Διακήρυξη, την ταυτότητα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες του. Γιατί αυτή η ιδιαίτερα παγερή και σκληρή φίμωση του ΔΗ.Κ.Ε.Α; Σκληρή ακόμα και  για ενοχλητικά κόμματα;

Η απάντηση είναι αυτονόητη και ειλικρινής: Διότι το  ΔΗ.Κ.Ε.Α δεν είναι απλώς ένα μη αρεστό για το κατεστημένο κόμμα αλλά κυρίως διότι με τον ιδιαίτερο και επίκαιρο χαρακτήρα των επιδιώξεων του και επιπροσθέτως με τις  πολιτικές δυνατότητες τους, συνιστούσε μια αληθινή “βόμβα” για το κατεστημένο πολιτικό σύστημα και τις συμβιβασμένες δήθεν “αντισυστημικές” παραφυάδες του.

Η αποσιώπηση και εξαφάνιση του ΔΗ.Κ.Ε.Α δεν μπορούσε να υποκατασταθεί με τη μεγάλη ομολογουμένως αναγνωρισιμότητα του επικεφαλής του, του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και αυτό διότι δεν ήταν δυνατόν να συνδεθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πράγμα αναγκαίο, με το όνομα του κόμματος στο οποίο ηγείτο, ενώ επιπροσθέτως πολλοί, λόγω συνήθειας και μη ενημέρωσης, είχαν την εντύπωση ότι ο Λαφαζάνης ήταν ακόμα στη ΛΑΕ και ενδεχομένως να έκανε και αυτός την γελοία “κωλοτούμπα”, να χωθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως φυσάει ο άνεμος, που αποκαλείται Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι η παντελής απουσία αναγνωρισιμότητας του κόμματος, δεν ήταν δυνατόν να διορθωθεί  με μια στοιχειώδη έστω διαφημιστική καμπάνια, επειδή μια τέτοια διαφημιστική προσπάθεια στον λίγο σχετικά χρόνο θα είχε σημαντικό κόστος, το οποίο δεν θα μπορούσε να επωμιστεί το κόμμα, μαζί με όλα τα άλλα απαραίτητα και δαπανηρά  έξοδα της εκλογικής μάχης (ψηφοδέλτια, φυλλάδια, μετακινήσεις παράβολα κτλ.).

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α δεν είναι ένα ακόμα διαπλεκόμενο κόμμα. Ένα κόμμα με χορηγούς και σπόνσορες, όπως είναι τα μεγάλα κόμματα αλλά ως επί το πλείστον και μικρά-όσο και αν τα τελευταία προσπαθούν να το αποκρύψουν.

Αυτή η διαπλοκή και οι εξαρτήσεις που τη συνοδεύουν συνιστά μέγα σκάνδαλο και την μεγάλη ταφόπετρα της χώρας, που την καθιστούν αποικία των ξένων κέντρων και άθυρμα μιας κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α αν και θα μπορούσε, δεν προσέτρεξε και ούτε θα προστρέξει, στις αυλές των ολιγαρχών για μπει στο χορό των χρηματοδοτούμενων και ελεγχόμενων κομμάτων. Αν ήθελε να διαπράξει μια τέτοια αιχμαλωσία και ομηρία έναντι των συμφερόντων που καταστρέφουν τη χώρα, δεν θα είχε φτάσει ποτέ στην δυσχερή θέση να μη  γνωρίζουν το όνομα του ή και θα μπορούσε να παίξει ένα υπόγειο αντισυστημικό παιχνίδι, όπως παίζουν πολλοί και πολλές που πρωτοστατούν σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Μπροστά, λοιπόν, στη μεγάλη δυσκολία να έχει μια αξιοπρεπή κάθοδο στις εκλογές και μπροστά στον κίνδυνο αυτοχειριασμού, το ΔΗ.Κ.Ε.Α έλαβε τη δύσκολη αλλά προνοητική απόφαση να μην κατέλθει στις εκλογές της 21ΗΣ Μαΐου.

Το  ΔΗ.Κ.Ε.Α θα προσπαθήσει και εργάζεται για αυτό πυρετωδώς,  με τα μέλη και τους φίλους του, να συμμετάσχει αξιοπρεπώς, αντιμετωπίζοντας όσο το δυνατόν βέβαια τις δυσκολίες, στις επαναληπτικές εκλογές εφόσον γίνουν.

Είμαστε στην αρχή ενός τιτάνιου αγώνα που έχει ως μέγα στόχο τον διακαή πόθο των φωτισμένων Ελλήνων να δουν μια Ελλάδα ανεξάρτητη και ισχυρή, με υπερήφανο και μαχητή λαό που κυρίαρχος θα διασφαλίσει τη χώρα και την ευημερία του.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α σε αυτόν το αγώνα επιδιώκει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου ανατροπής και θετικής προοπτικής, που θα αγκαλιάσει σε επίκαιρους στόχους την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πέρα από πολιτικές προελεύσεις.

Όπως το ΔΗ.Κ.Ε.Α επιδιώκει συνεργασίες με άλλες αντισυστημικές δυνάμεις  στην πράξη και όχι στα λόγια, που θα διατρέχονται από φερεγγυότητα και αξιοπιστία, από  συνέπεια λόγων και έργων, χωρίς ηγεμονισμούς, τυχοδιωκτισμούς και άρρωστες αλαζονικές στάσεις, και οι οποίες δυνάμεις θα ασπάζονται και θα το εννοούν ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό ανατρεπτικό πρόγραμμα σε εθνική, πατριωτική αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση παραγωγικής ανασυγκρότησης και προάσπισης της  κυριαρχίας της χώρας και των δικαίων της Κύπρου.

Όσον αφορά την θέση του ΔΗ.Κ.Ε.Α για την ψήφο της 21ης Μάιου, το κίνημα θα αποφασίσει σχετικά τις επόμενες μέρες, θεωρώντας ότι οι επιλογές των φίλων του θα είναι, τηρουμένων των αναλογιών, οι πλησιέστερες δυνατές με τα κριτήρια που έχουν επιλέξει το κίνημα μας.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας