Π.Λαφαζάνης-Βαθιά θλίψη για την κοίμηση ενός εμβληματικού-αγωνιστή ιερέα-του π. Βασ.Βολουδάκη

3131

Εκοιμήθη σήμερα ο  εμβληματικός ιερέας π.Βασίλειος Βολουδάκης της ενορίας Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως ανήγγειλε την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Βασιλείου-Ευαγγέλου Βολουδάκη του Εμμανουήλ, Εφημερίου και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου 1951. Σπούδασε στην Θεολογική και την Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε την 7η Ιουνίου 1971 υπό του τότε Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου και Πρεσβύτερος την 4η Ιουνίου 1978 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ και έκτοτε έως σήμερα υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

 Διετέλεσε επί σειρά ετών Μέλος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», Υπεύθυνος Σεμιναρίων Εξομολογητικής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ υπήρξε πνευματικός πατέρας πλήθους πιστών, προσφέροντας εξ αυτών στην Εκκλησία πολλούς Κληρικούς. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 20ή Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

Γεμάτος χαρίσματα και με πολλή ιερατική παρρησία ο ο. Νικόλαος, ελάμπρυνε το επιτραχήλιό του και την ιερατική αποστολή του με στίλβουσα αρετή και έργα αγάπης!

Ο π.Β.Βολουδάκης δεν ήταν απλώς ιερέας αλλά ένας  γνήσιος, πρωτοπόρος και εμβληματικός ιερωμένος, βαθύτατα πατριώτης και κοινωνικός αγωνιστής ενάντια σε ένα σύστημα που πνίγει την πατρίδας μας , θυσιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υποσκάπτει τη δημοκρατία και σκορπίζει την αδικία και την φτώχεια στο λαό μας.

Ο Π.Λαφαζάνης και ο π.Βασ.Βολουδάκης είχαν συζητήσει πρωτοποριακά όχι μόνο ιδιαιτέρως   αλλά και δημόσια σε βιντεοσκοπημένους διαλόγους τους και σε διάλογο ακόμα με τον μεγάλο Ρώσο διανοητή Αλεξάντρ Ντούγκιν για τις μεγάλες επίκαιρες προκλήσεις που αφορούν  την εθνική , κοινωνική, πολιτιστική απελευθέρωση χωρών και λαών από τα δεσμά μιας τυφλής παγκοσμιοποίησης και πρώτα απ’ όλα  την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της ”αποικιοκρατούμενης” Ελλάδας.

Ο π.Β.Βολουδάκης ήταν ένθερμος στην ανάγκη, με την οποία συμφωνούσε και ο Π. Λαφαζάνης ,για ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο εθνικής ανεξαρτησίας, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, παραγωγικής Ελλάδας και Ελλάδας της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού.

Σε αυτό το μεγάλο λαϊκό μέτωπο , όπως τόνιζαν, όφειλαν να συναντηθούν, χωρίς προκαταλήψεις , για την πραγμάτωση των επίκαιρων επειγόντων προταγμάτων ,  η αγωνιστική Ορθοδοξία με όσους δεν θρησκεύονται και πιστεύουν βαθιά στις αρχές της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και του γνήσιου ανιδιοτελούς πατριωτισμού.

Κ.Μ.

Συζήτηση Αλεξάντρ Ντούγκιν με Παν.Λαφαζάνη και π.Βασ.Βολουδάκη

Διάλογος Παν.Λαφαζάνη – π. Βασ.Βολουδάκη

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας