Π.Λαφαζάνης-Κ.Καραΐσκος-Λ.Χρυσανθόπουλος σε εκδήλωση στην Αγία-Πετρούπολη: Μαν. Γλέζος και ο σύγχρονος αντιφασισμός

2220

Οι Παναγ. Λαφαζάνης, πρώην υπουργός και επικεφαλής του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης”, Κώστας Καραΐσκος, επικεφαλής της παράταξης “Σπάρτακος” και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος πρέσβης επί τιμή μεταβαίνουν την Παρασκευή 23/9 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας μετά από πρόσκληση της αντίστοιχης περιφερειακής κυβέρνησης.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα μιλήσουν σε ανοικτή εκδήλωση που θα διεξαχθεί στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων του ιστορικού Κρατικού Παν/μίου της Αγίας Πετρούπολης για τον Μ. Γλέζο, πρώτο παρτιζάνο του αντιναζιστικού-αντιφασιστικού μετώπου στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τις δραματικές εξελίξεις και τους πρωτόγνωρους κινδύνους για την Ευρώπη και τον κόσμο από τον πόλεμο στην Ουκρανία που προκάλεσαν και κλιμακώνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Για τον σύγχρονο αγώνα ενάντια σε ένα μονοπολικό ολοκληρωτικό κόσμο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών και ενάντια στο νεοναζισμό και το νεοφασισμό που ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη και τον κόσμο με διάφορα εύπεπτα περιτυλίγματα και “ελκυστική” δημαγωγία.

Πολιτικές συναντήσεις και συνεντεύξεις

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα έχουν παράλληλα συναντήσεις και συζητήσεις με ηγετικά στελέχη της Περιφέρειας Πετρούπολης, ενώ θα δώσουν σειρά από συνεντεύξεις στα ρώσικα μέσα ενημέρωσης, όπως στο TAS, το Russian Today κλπ, όπου θα τονίσουν την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ελληνορωσικές σχέσεις, όπως επιβάλλει το συμφέρον των δύο λαών.

Η ελληνική αποστολή πρεσβευτής και γέφυρα για μια στροφή φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία με την εγκατάλειψη των αντιρωσικών ψυχώσεων

Η επίσκεψη της ελληνικής τριμελούς  πολιτικής ομάδας στην Αγία Πετρούπολη, όπως μας τόνισαν τα μέλη της, αποκτά μέσα στη σημερινή συγκυρία και τις σημερινές έκτακτες συνθήκες, μια εξαιρετική πολιτική σημασία.

Η τριμελής ομάδα πολιτικών προσώπων είναι η πρώτη πολιτική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα που επισκέπτεται τη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της τελευταίας στην Ουκρανία.

Η τριμελής ελληνική ομάδα τόνιζε με δηλώσεις της ότι πηγαίνει στην ιστορική για τους ηρωικούς αντιναζιστικούς αγώνες της Πετρούπολη για να τονίσει ότι, σε αντίθεση με τις αντιρωσικές ψυχώσεις του ελληνικού κατεστημένου και την αντιρωσική παραπληροφόρηση στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός αφοσιωμένος στους ιστορικούς δεσμούς με τον ρωσικό λαό και τη Ρωσία συνεχίζει στη μεγάλη πλειοψηφία του να τρέφει φιλικά αισθήματα προς τη Ρωσία και να επιδιώκει μαζί της φιλικές σχέσεις συνεργασίας.

Αν η κ. Ντ. Μπακογιάννη και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο έχουν κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία, ο ελληνικός λαός δεν έχει κηρύξει κανέναν πόλεμο προς κανένα αλλά ούτε η Ρωσία προς την Ελλάδα.

Η παρουσία μας στη Ρωσία τόνιζαν τα μέλη της αντιπροσωπείας πρέπει να εκληφθεί ως γέφυρα για δίκαιη ειρήνη στην Ευρώπη και γέφυρα φιλίας προς τον ρωσικό λαό, συνεργασίας με την Ρωσία και θετικής στροφής στις ελληνορωσικές σχέσεις με την εγκατάλειψη από τη χώρα μας των αντιρωσικών κυρώσεων, των αποστολών ελληνικών όπλων στην Ουκρανία και τη χρήση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, πρώτα απ’ όλα της Αλεξ/λης, για τον εξοπλισμό της “χούντας” και των νεοναζιστών του Κιέβου και την περικύκλωση της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας