Ουκρανικός «τυφλός» βομβαρδισμός με Storm Shadow στο Μπέλγκοροντ-Νεκροί Ρώσοι πολίτες

1264

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη ρωσική παραμεθόρια περιοχή του Μπέλγκοροντ και συγκεκριμένα στο χωριό Σεμπέκινο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της, ενώ υπάρχουν αναφορές και για άλλα θύματα. 

Συγκεκριμένα ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι τα θύματα χτυπήθηκαν από θραύσματα καθώς επέβαιναν σε αυτοκίνητο κοντά στο χωριό Maslova Pristan.

«Στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε με τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.

Στο Μπέλγκοροντ, ο κ. Γκλάντκοφ δήλωσε ότι δύο ακόμη άτομα που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς έπληξαν επίσης δύο πόλεις στην περιοχή του Σμολένσκ, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης εκεί, ενώ ο επικεφαλής της περιοχής της Καλούγκα δήλωσε ότι αναφέρθηκε έκρηξη σε δάσος.

Παράλληλα οι Ουκρανοί βομβάρδισαν με πυραύλους cruise Storm Shadow την πόλη Μπερντιάνσκ στην Θάλασσα του Αζόφ κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι πύραυλοι χτύπησαν ένα εργοστάσιο το οποίο οι Ρώσοι χρησιμοποιούσαν σαν αποθηκευτικό χώρο πυρομαχικών.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι διασυνοριακές επιθέσεις. Την Πέμπτη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ και τα τελευταία πλήγματα έρχονται περισσότερο από μία εβδομάδα μετά από μία από τις σημαντικότερες διασυνοριακές επιδρομές από την έναρξη του πολέμου.

Την Παρασκευή Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αεράμυνα κατέρριψε περίπου 30 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Ρωσία. Η Ρωσία έχει εξαπολύσει περισσότερες από 20 επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία τον τελευταίο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας