Ουκρανικοί βομβαρδισμοί στο Ντονιέτσκ-Έχουν σκοτωθεί έξι άμαχοι

732

Ουκρανική οβίδα από αυτοκινούμενο εκτοξευτή Grad MLRS έπεσε σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Voroshilovsky του Ντόνετσκ. Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει μια γυναίκα και να υπάρχουν και άλλα θύματα από τους προηγούμενους βομβαρδισμούς. Πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό του Ντόνετσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις 6 Δεκεμβρίου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, υπήρξαν θύματα κατά τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου Yellow. Το εχθρικό βλήμα τρύπησε την οροφή του κτιρίου. Μια γυναίκα πέθανε. Οι πληροφορίες για τα θύματα διευκρινίζονται. Στο κέντρο του Ντόνετσκ εκτοξεύτηκαν επανειλημμένα βλήματα από MLRS BM-21 Grad. Τουλάχιστον 5 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν», δήλωσε ο δήμαρχος του Ντόνετσκ Αλεξέι Κουλεμζίν  στο κανάλι του στο Telegram .

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, στις 6 Δεκεμβρίου εκτοξεύτηκαν συνολικά 19 πύραυλοι. Οι οβίδες έπληξαν επίσης ένα προσχολικό ίδρυμα, ένα σχολείο, ένα κτίριο σταθμών λεωφορείων, το εμπορικό κέντρο Golden Ring και ένα σπίτι. Είναι ήδη γνωστοί έξι νεκροί πολίτες. Τα στοιχεία για τον αριθμό των τραυματιών διευκρινίζονται.

Στις 5 Δεκεμβρίου, Ουκρανοί μαχητές έριξαν πυρά στο κέντρο του Ντονέτσκ. Ένας από τους πύραυλους έπεσε σε διαμέρισμα. Αυτό ανέφερε ανταποκριτής του RIA Novosti από τον τόπο των εχθροπραξιών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, «επιτυχίες καταγράφηκαν σε σπίτια στους δρόμους Artyom, Trenev και Panfilov». Διευκρινίζονται πληροφορίες για τα θύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας