Ουκρανία:Ο πόλεμος γίνεται πιο παγκόσμιος-Ευρωπαϊκός και Βορειοκορεατικός Στρατός εμπλέκονται στην ανθρωποσφαγή

1470

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την «διαρροή» πληροφοριών ότι η Ε.Ε. ετοιμάζει «ειρηνευτική δύναμη» για να συμμετάσχει με προσωπικό στην σύγκρουση, αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν την Βόρειο Κορέα να στρατολογεί 50.000 εθελοντές (όσο μπορούν να είναι «εθελοντές» στην Βόρειο Κορέα) για αποστολή τους στην Ουκρανία σε αντάλλαγμα τροφίμων και δημητριακών που η Ρωσία πλέον εφοδιάζει την χώρα.

Τυχόν αποστολή στρατευμάτων της ΕΕ, χωρίς την έγκριση της Ρωσίας, φυσικά θα έχει «θερμή» απάντηση από την Μόσχα (άλλωστε το προανήγγειλα ο πρώην πρόεδρός της και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ν.Μεντβέντεφ μιλώντας περί «επιστροφής τους σε φέρετρα»), ενώ η αποστολή Βορειοκορεατών στην Ουκρανία (το χρωστούν στην Μόσχα από την πόλεμο της Κορέας 1950-1953) θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο την σύγκρουση παγκοσμιοποιώντας την.

Όλα αυτά ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία σήμερα, θυμίζει το Δυτικό Μέτωπο του Α’ΠΠ κατά τα έτη 1915-1917: Στατικές μάχες χαρακωμάτων και χιλιάδες νεκροί επί μήνες σε ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Μπάκχμουτ (Αρτεμόβσκ) και στην Αβντίικα, αλλά και στην Μαρίνκα, ένα προάστιο της πρωτεύουσας Ντόνετσκ της ομώνυμης περιφέρειας που οι μάχες ουσιαστικά δεν σταμάτησαν από το 2014.

Κατά μέσο όρο, 800 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε ημέρα και από τις δύο πλευρές με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν παντού την πρωτοβουλία, αλλά να μην μπορούν να κάμψουν την πεισματική αντίσταση των Ουκρανών οι οποίοι έχουν χάσει το τοπικό αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν δείχνουν να κάμπτονται.

Δείτε π.χ. στο παρακάτω βίντεο μία ομοβροντία εμπρηστικών ρουκετών TOS-1A να κτυπούν ένα λόχο Ουκρανών έξω από το Μπάκχμουτ: Δεν μένει κανένας ζωντανός!

Στο Μπάκχμουτ κάπου 2.000 Ουκρανοί έχουν απομείνει στο κέντρο και άλλοι 1000 περίπου στις συνοικίες και ελπίζουν σε μία ταχεία ορμητική αντεπίθεση των εξοπλισμένων με δυτικά όπλα μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών.

Δείτε τον χάρτη που δημοσιεύουμε για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το τι συμβαίνει: Οι μάχες μαίνονται σχεδόν από την δυτική Χερσώνα, μέχρι έξω από το Χάρκοβο. Με μπλε απεικονίζονται οι περιοχές που ανακαταλήφθηκαν από τους Ουκρανούς στην φθινοπωρινή επίθεση:

Περίπου 70 γερμανικά, καναδικά, πολωνικά, βρετανικά κλπ. άρματα μάχης LEO2A6/A5/Α6 και Challenger 2 έχουν φτάσει στην Ουκρανία και αναμένονται άλλα 200 μέχρι το τέλος Μαΐου από ένα σύνολο 370 που είναι γνωστό ότι θα παραδοθούν, μαζί με τα LEO1A5 και τα Μ1 Abrams.

Μαζί τους και περίπου 600 ΤΟΜΑ, σαφώς ανώτερα από τα ρωσικά με εξαίρεση τα BMP-3 που έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στους Ουκρανούς και η μαχητική τους αξία έχει αναγνωριστεί ακόμα και από τους Αμερικανούς.

Αλλά τα BMP-3 είναι λίγα (έχουν εμπλακεί περί τα 80 από τα 350 μόλις που διέθετε η Ρωσία) και έχουν υποστεί απώλειες της τάξης του 20%.

Η σύγκρουση και οι μέρες που δείξει ποια είναι η πραγματική αξία των δυτικών όπλων, απέναντι στα ρωσικά (και των δύο πλευρών) των οποίων η απόδοση επιβεβαίωσε τα θετικά τους (ευκολία χρήσης, αξιοπιστία, εύκολη αντικατάσταση φθαρμένων μερών) και τα μειονεκτήματά τους (ασθενή θωράκιση, έλλειψη σύγχρονων ηλεκτροοπτικών).

Aν εμπλακεί η ΕΕ και η Βόρειος Κορέα, όλα θα αλλάξουν: Δεν θα είναι «ένας πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη» αλλά μία παγκόσμια σύγκρουση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας