Οργή για δηλώσεις Μητροπολίτη Δωδώνης-“Μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν θέλει”!

807
Δεν μπορεί να συλλάβει η γυναίκα χωρίς την συναίνεση της, είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος
Σάλο και οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αδιανόητη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου για τους βιασμούς γυναικών και τις αμβλώσεις.
“Μια γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς τη θέληση της”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στον ΣΚΑΙ.
«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Στις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του: «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Δεν μπορεί να συλλάβει η γυναίκα χωρίς την συναίνεση της, ισχυρίστηκε, άρα αν μείνει έγκυος από βιασμό σημαίνει ότι το επιθυμούσε.
Έτσι, ο μητροπολίτης Δωδώνης εξήγησε ότι τάσσεται κατά των αμβλώσεων, ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός.
Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».

Νίκη Κεραμέως: Αδιανόητη δήλωση

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη προκάλεσαν την αντίδραση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό.
Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού», αναφέρει στο Twitter η υπουργός Παιδείας.

Οργή Κικίλια για Μητροπολίτη Χρυσόστομο: «Ντροπή για όλους μας»


Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν βιάζεται μια γυναίκα χωρίς να το θέλει.
Ο υπουργός ανέφερε πως πρόκειται για δηλώσεις ντροπιαστικές και συκοφαντικές για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία, «που πάντα στέργει  τα θύματα βίας».

«Αδιανόητη και προκλητική η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Απαράδεκτη και καταδικαστέα, όχι μόνο για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία», έγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ντροπή και θυμός

«Ντροπή και θυμός για τη λογική που καλύπτει τους βιαστές και επιτίθεται στα γυναικεία δικαιώματα», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ): Επιστροφή στον Μεσαίωνα

«Oι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις αμβλώσεις αποτελούν επιστροφή στις πιο συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος, επιστροφή στον Μεσαίωνα. Έχουμε χρέος όλοι μας – κόμματα, φορείς, επιστημονική κοινότητα, γυναικείες οργανώσεις- να μην επιτρέψουμε καμία οπισθοχώρηση, κανένα άνοιγμα της πόρτας για την αμφισβήτηση δικαιωμάτων των γυναικών, που δεν χρειάζονται καμία έγκριση από κανένα για να ασκηθούν», αναφέρει σε δήλωσή της η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μ. Συρεγγέλα: Καταδικάζουμε έμφυλες διακρίσεις και απόψεις που υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία

«Καταδικάζουμε έμφυλες διακρίσεις και απόψεις που υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την οικογένεια» αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης.
«Η εκκλησία, όπως γνωρίζουμε, αποδίδει στη γυναίκα ισότιμη θέση με τον άνδρα και προωθεί μάλιστα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων» επισημαίνει η κυρία Συρεγγέλα και τονίζει ότι ο βιασμός είναι έγκλημα και ο βιαστής είναι εγκληματίας. «Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό» υπογραμμίζει η υφυπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας