Οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει εντός Ουκρανικών εδάφων και κάνουν μαζικά σαμποτάζ

7156

Όλα δείχνουν ότι βαίνουμε σταθερά προς την έναρξη μιας τεράστιας σε έκταση και ισχύ πυρός ρωσική επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία.

Πηγές της εφημερίδας London Telegraph στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών θεώρησαν απαραίτητο να προσπαθήσουν ακόμη και να προβλέψουν την ημερομηνία έναρξης του αποφασιστικού χτυπήματος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων την 15η Ιανουαρίου 2024.

Οι Ρώσοι με ευρεία χρήση κομάντος θέλουν να καθηλώσουν σημαντικές ουκρανικές δυνάμεις κατά μήκος ολόκληρου του τμήματος των υπαρχόντων συνόρων, και ειδικά μεταξύ των περιοχών Σούμι και Κούρσκ.

Οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει εντός ουκρανικών εδαφών για να ξεκινήσουν μαζικά σαμποτάζ

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι, εκτός από τις σημαντικές δυνάμεις των τοπικών συνοριοφυλάκων οι Ρώσοι έχουν πίσω τους μέρος της Επιχειρησιακής Ομάδας Δυνάμεων “Chernigov”, καθώς το Κίεβο αναγκάζεται να διατηρήσει δύο ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας (116η και 117η) και δύο ανεξάρτητα τάγματα πεζικού ( 15ο και 150ο) ως ενισχύσεις.

Επιπλέον, σε περίπτωση μεγάλης ρωσικής επίθεσης, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ήδη χαράξει ασφαλείς διαδρομές προς τα ουκρανικά μετόπισθεν προς αυτή την κατεύθυνση, ενδέχεται να αναλάβουν να ανατινάξουν τα πάντα, σκορπώντας τον πανικό και το χάος εντός ουκρανικών εδαφών.

Ο βετεράνος της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην διοικητής της 15ης ανεξάρτητης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων, απόστρατος συνταγματάρχης Βλαντιμίρ Κβάτσκοφ (Vladimir Kvachkov), μίλησε για τρόπους εφαρμογής τέτοιων σχεδίων στην επιθετική ζώνη.

“Η συγκέντρωση Ρώσων καταδρομών υποδηλώνει την προετοιμασία ενός ισχυρού χτυπήματος στο Χάρκοβο για παράδειγμα”, τόνισε ο ίδιος.

“Φαίνεται ότι κάτι σοβαρό ετοιμάζεται στα σύνορα μεταξύ της ουκρανικής περιοχής του Σούμι και της περιοχής του Κουρσκ”.

Αυτό πιστεύει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Σούμι (SMA), Αντιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Αρτιούχ (Vladimir Artyukh).

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Στρατηγό, από τον Νοέμβριο, σε απόσταση 560 χιλιομέτρων στα δασικά σύνορα της περιοχής  με τη Ρωσία, «υπήρξε σημαντική εντατικοποίηση των ενεργειών των εχθρικών ομάδων αναγνώρισης και σαμποτάζ».

Ο Ουκρανός Στρατηγός αποκαλύπτει στην πολωνική ιστοσελίδα Defense24: «Ο εχθρός διεισδύει στο έδαφός μας συστηματικά σε όλο το μήκος των συνόρων. Ρωσικές ομάδες αναγνώρισης και σαμποτάζ σκοτώνουν ανθρώπους, καταστρέφουν υποδομές και μάχονται με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πριν από 4-5 μήνες τέτοιες εχθρικές ενέργειες δεν ήταν τόσο έντονες. Και τώρα ο εχθρός ενεργεί ως εξής: 5-10 άτομα μπαίνουν στο έδαφός μας, ανατινάζουν υποδομές και σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους. Αυτές είναι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις».

Ρωσικές επιχειρήσεις διείσδυσης στην Ουκρανία

Πηγές του Κιέβου ανέφεραν ότι στις 9 Δεκεμβρίου χάθηκε η επαφή με μια ομάδα έξι στρατιωτικών της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στάλθηκαν να αλλάξουν μια από τις μονάδες στη γραμμή των ουκρανικών συνόρων, αλλά έπεσαν σε παγίδα.

Κατά μήκος της διαδρομής οργανώθηκε επείγουσα έρευνα. Έγινε έρευνα και τρία χιλιόμετρα από το ρωσικό έδαφος κατάφεραν να βρεθούν έξι τυφέκια Καλάσνικοφ και ειδικός εξοπλισμός με τον οποίο ήταν εξοπλισμένη η ομάδα. Στη συνέχεια, στο Κίεβο αποφάσισαν ότι και οι έξι είναι αγνοούμενοι.

Κηρύχθηκαν λιποτάκτες. Ωστόσο, μια εβδομάδα αργότερα, ένα βίντεο εμφανίστηκαν και οι έξι Ουκρανοί συνοριοφύλακες, ζωντανοί και καλά, και απευθύνθηκαν στους συναδέλφους τους: «Είμαστε συνοριοφύλακες του τέταρτου συνοριακού φυλακίου. Νομίζουν ότι είμαστε λιποτάκτες. Στην πραγματικότητα όμως αιχμαλωτιστήκαμε από αμέλειά μας. Οι Ρώσοι δεν μας σκότωσαν, μας λυπήθηκαν”.

Τέτοια περιστατικά έχουμε πολλά σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές που δημοσίευσε η πολωνική ιστοσελίδα, τουλάχιστον μια ακόμη ομάδα ρωσικών ειδικών δυνάμεων προσπάθησε να εισέλθει στα ουκρανικά μετόπισθεν στην περιοχή του Σούμι λίγες μέρες αργότερα.

Σε άλλο βίντεο έχουμε την ανατίναξη μιας σημαντικής γέφυρας στον ποταμό Σούντοστ κοντά στο χωριό Γκρέμιγιάχ στην περιφέρεια Τσερνίγκοφ.

Οι Πολωνοί ειδικοί είναι βέβαιοι ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις, κατά κανόνα, πηγαίνουν σε αποστολές μάχης σε μικρές ομάδες των 4-5 “κομάντο”.

Λιγότερο συχνά, σε ειδικές περιπτώσεις, αποσπάσματα μάχης 10 ή και 16 Ρώσων κομάντο στέλνονται πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Έχουν στη διάθεσή τους τα πιο σύγχρονα όπλα και ειδικό εξοπλισμό.

Συμπεριλαμβανομένων, «σιγαστήρων ήχου για όλους τους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πολυβόλων. Αυτό τους επιτρέπει να ενεργούν όσο γίνεται αθόρυβα και κρυφά ακόμη και σε καταστάσεις επαφής με πυρά, ειδικά τη νύχτα».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του Νοεμβρίου 2023, στο εν λόγω τμήμα των κρατικών συνόρων, στη ζώνη ευθύνης της Επιχειρησιακής Ομάδας Δυνάμεων «Chernigov» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώθηκαν  συστηματικές δραστηριότητες αναγνώρισης και δολιοφθοράς από τη ρωσική 2η ανεξάρτητη Ταξιαρχία Φρουρών, η οποία έφτασε στις περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ από την Αγία Πετρούπολη.
Η ίδια μονάδα πριν από περίπου δύο μήνες, ενώθηκε με επίλεκτες ρωσικές ομάδες αναγνώρισης πολλών μονάδων ειδικών δυνάμεων για πλήθος επιχειρήσεων.

Όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι στρώνουν τον δρόμο για τις μηχανοκίνητες μονάδες τους, και το πεζικό τους, από όσο τον δυνατόν γίνεται ασφαλή σημεία κατά την αναμενόμενη χερσαία επίθεση το επόμενο διάστημα, όποτε θα είναι αυτό, διότι οι επιθέσεις δεν ανακοινώνονται ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας