Οι Ρώσοι μπήκαν στην Avdiika-Ρώσικη προέλαση προς Bakhmut Soledar

4360

Xάνουν την Novgorodskoye (Νiu York) οι Ουκρανοί

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο Ντονμπάς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο μέχρι πρότινος απόρθητο φρούριο των Ουκρανών, στην πόλη της Avdiika. Ουκρανικές πηγές μιλούν για εφιαλτική νύχτα με την πόλη να σείεται από τους βομβαρδισμούς.

Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει ανηλεώς εδώ και ώρες ενώ έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι Ουκρανοί μιλούν για την χειρότερη νύχτα από τον πόλεμο του 2014!

Βίντεο δείχνουν οι Ρώσοι να σφυροκοπούν με TOS-1 τις ουκρανικές θέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εισέλθει στην πόλη η 1η Ταξιαρχία του Ντονέτσκ όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες σε διάφορες συνοικίες. Υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Χτες το WarNews247 είχε αποκαλύψει πως οι Ρώσοι καλούσαν τους Ουκρανούς να παραδοθούν στην Avdiika. Σήμερα φαίνεται πως εξαπέλυσαν τρομαχτική επίθεση στην πόλη.

Η πόλη Avdiivka είναι ένα βορειοδυτικό προάστιο του Ντόνετσκ, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις. Από την πλευρά της Avdiivka, οι Ουκρανοί είχαν εντός βολής πυροβολικού το ίδιο το Ντόνετσκ όσο και άλλες περιοχές/πόλεις όπως Gorlovka, Yasinovataya, Makeevka.

Από το 2015, οι Ουκρανοί δημιούργησαν μια οχυρωμένη περιοχή κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Krasnogorovka-Maryinka, η οποία είναι συγκρίσιμη με (και σύμφωνα με ορισμένες πηγές υπερβαίνει) την οχυρωμένη περιοχή της Μαριούπολης.

Tα προβλήματα των Ουκρανών αυτή τη στιγμή είναι πολλά καθώς βρίσκονται υπό κατάρρευση σε :

  1. Severodonetsk
  2. Avdiika
  3. Zolote
  4. Soledar

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας