Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν ότι είχαν χάσει γύρω από Κλισίιβκα στο Μπάκχμουτ

3693

Οι Ουκρανοί αρχίζουν πάλι από την… αρχή

Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν όλες τις σημαντικές δεσπόζουσες θέσεις γύρω από την Κλισίιβκα και φαίνεται πως και στο μέτωπο του Μπάκχμουτ ακολουθούν την ίδια τακτική όπως και στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Πραγματοποιούν μικρές τακτικές υποχωρήσεις σε συγκεκριμένα σημεία και επιτρέπουν στους Ουκρανούς να εισέλθουν σε αυτά και να θεωρούν ότι μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο και να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές και εν συνεχεία τους εξουδετερώνουν με πυρά πυροβολικού από τρεις πλευρές σε συνδυασμό με την χρήση εκτεταμένων ναρκοπεδίων, έχοντας δημιουργήσει ζώνες θανάτου.

Μεγάλη συμβολή βεβαίως έχει και η ρωσική Αεροπορία, η οποία πραγματοποιεί συνεχείς βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων καθημερινά.

Προφανώς αυτό το «έργο» θα το δούμε στην Κλισίιβκα και σε άλλες περιοχές μικρής έκτασης, πολλές φορές.

Οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν την ίδια τακτική μέχρι να αναλωθούν ολοκληρωτικά όλες οι ουκρανικές εφεδρείες.

Αν και υπάρχουν σοβαρές υποψίες στα ρώσικα επιτελεία πως πλέον στρατολογούνται πολλές εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ξένων Δυτικών μισθοφόρων για να αναπληρωθούν οι απώλειες των Ουκρανών.

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να προσπαθούν να επιτεθούν στην Κλισίιβκα από το βόρειο άκρο της περιοχής.

Μέχρι σήμερα οι Ρώσοι έχουν εμποδίσει τους Ουκρανούς να καταλάβουν τα υψώματα και να μπορέσουν να «πατήσουν» μέσα στον οικισμό.

Η τακτική κατάσταση έχει παραμείνει ίδια στο μέτωπο της Ζαπορίζια. Οι Ουκρανοί έχουν θέσει ως αντικειμενικό τους σκοπό να καταλάβουν την πόλη Τόκμακ η οποία θεωρείται ο αρμός των ρωσικών αμυντικών γραμμών στην περιοχή και επί της ουσίας η πόλη – προστάτης της Μελιτόπολης.

Φυσικά πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο στόχο καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν ούτε καν το Ρομποτίνε και να έρθουν σε επαφή με την πρώτη κύρια ρωσική γραμμή άμυνας, την μία από τις τρεις που έχουν δημιουργήσει οι Ρώσοι.

Μέχρι και σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις αναλώνονται στην λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» στην οποία κερδίζουν και χάνουν καθημερινά περίπου τα ίδια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Βαριές απώλειες χωρίς απτά αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας