Ο ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΘΗΚΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!

1123

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο δημοσιογράφος που πλήρωσε με την ελευθερία του για 12 χρόνια την αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή Μπέλμαρς της Αγγλίας για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Πριν από τη φυλάκισή του, πέρασε επτά χρόνια μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του, πριν ο προδότης πρόεδρος-μαριονέτα των ΗΠΑ στο Ισημερινό Μορένο τον παραδώσει στη βρετανική αστυνομία, για πέντε χρόνια απομόνωσης στο χειρότερο μπουντρούμι υψίστης ασφαλείας της Αγγλίας.

Με άδεια που του χορηγήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ο Ασάνζ έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο από το αεροδρόμιο Στάνστεντ και θα εμφανιστεί σε αμερικανικό δικαστήριο στις Βόρειες Μαριάνες για να παραδεχτεί την ενοχή του “για συνωμοσία με σκοπό την παράνομη απόκτηση και διάδοση διαβαθμισμένων πληροφοριών”. Εκεί θα επικυρωθεί προσυμφωνημένη ποινή 62 μηνών που συμψηφίζεται με την κράτηση στην Αγγλία.

Το WikiLeaks πίστωσε την άφθαστη, διεθνή υποστήριξη για την πίεση που ασκήθηκε στην Ουάσιγκτον στην πορεία των διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Ασάνζ θα εγκατασταθεί στην πατρίδα του την Αυστραλία, όπου ζει και η οικογένειά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας