Ο.Σολτς σε Τ.Μπάιντεν-«Χωρίς τα δικά σας 60 δισ. το Κίεβο δεν αντέχει»

712

Σε άλλες εποχές, θα αναρωτιόταν κανείς πως είναι δυνατόν ο Γερμανός Καγκελάριος να αγωνιά πάνω απ’ όλους και όλα  για την Ουκρανία, όταν στην ίδια του τη χώρα τα πράγματα εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο και εν πάσει περιπτώσει , ΠΟΙΟΝ επιτέλους εκπροσωπεί. Στην σημερινή εποχή όμως ”τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται”…. 

 Π.Δ.

Όλαφ Σολτς και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν κατά την συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή, για την ανάγκη επίσπευσης της στήριξης της Ουκρανίας και να δοθούν τα 60 δισ.δολάρια την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι ο ουκρανικός στρατός έχει α/α όπλα μέχρι τον Μάρτιο και μετά η αλώβητη ρωσική αεροπορία θα δρα ανεξέλεγκτη.

Κατά τις δηλώσεις στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «εγκληματική αμέλεια» την μη έγκριση της βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος, δήλωσε πεπεισμένος πως «το Κογκρέσο θα πάρει την απόφαση να δώσει την απαραίτητη στήριξη, καθώς χωρίς την υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη, η Ουκρανία δεν έχει ελπίδες».

Οι συζητήσεις των δύο ηγετών έγιναν την «κατάλληλη στιγμή» καθώς οι Δημοκρατικοί διεξάγουν άλλη μία «εκστρατεία» για να περάσουν ένα νομοσχέδιο 60 δισ. δολαρίων υπέρ της Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή οι New York Times δηλώνουν ότι ο Ουκρανικός στρατός αντέχει έως τον Μάρτιο 2024 καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα αεράμυνας και μετά οι Ρώσοι θα βομβαρδίζουν ελεύθερα.

Οι ρωσικές δυνάμεις πίεσαν τακτικά την περιορισμένη ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας μέσω επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ενσωματώνουν ιρανικά και βορειοκορεατικά όπλα με ρωσικά συστήματα κατά των οπίσθιων ουκρανικών περιοχών, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυραύλους αεράμυνας και να αποσύρουν και να διορθώσουν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας από την πρώτη γραμμή.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει συνεχείς αεροπορικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας υποστηρίζοντας ρωσικές χερσαίες επιθέσεις στην Ουκρανία και η εντατικοποίηση των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων σε κλίμακα θα αντιπροσώπευε σημαντική απειλή για την Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας