Ο μακελάρης του Τέξας μιλούσε με Έλληνες εφήβους στα Social Media

946

Ανατριχιαστική είναι η αποκάλυψη ότι ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας, Σαλβαδόρ Ράμος, που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε, επικοινωνούσε με νέους σε όλο τον κόσμο ακόμα και από την Ελλάδα.

Προσέγγιζε νέους από όλο τον κόσμο

Στα κοινωνικά δίκτυα όπου είχε λογαριασμούς, δεν δίσταζε να προσεγγίζει άλλους εφήβους και να τους δείχνει τα “αποκτήματά” του, πολλές φορές προκαλώντας τους τρόμο.

Και παιδιά από την Ελλάδα ανάμεσα στους εφήβους που είχαν δεχθεί μηνύματά του

Ανάμεσα στους εφήβους που δέχθηκαν αιτήματα φιλίας ή και μηνύματα ήταν και παιδιά από την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. “Μέσω του Yubo έφηβοι από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλεπιδράσει με τον Ράμος”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αρκετά παιδιά που ακολουθούσαν τον Ράμος στο Instagram είπαν ότι τον είχαν γνωρίσει για πρώτη φορά σε ιστοτόπους σχεδιασμένους να συνδέουν αγνώστους, συμπεριλαμβανομένου του Yubo, μιας εφαρμογής που επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο ο ένας στον άλλο.

Μια κοπέλα είπε ότι είχε μιλήσει με τον μακελάρη του Τέξας σε έναν άλλο ιστότοπο όπου οι άνθρωποι συνομιλούν μέσω βίντεο με αγνώστους. Η γυναίκα είπε ότι κάποτε είχε κάνει ζωντανή μετάδοση ο ίδιος κρατώντας ένα όπλο, ενώ αίμα βρισκόταν στο πάτωμα. Ο Ράμος είχε υποστηρίξει ότι είχε αιμορραγία από τη μύτη…

Άλλωστε, ο 18χρονος διατηρούσε διαδικτυακή επαφή με μία 15χρονη από την Γερμανία, την οποία ενημέρωσε για την επίθεση στη γιαγιά του και για το μακελειό που θα ακολουθούσε στο σχολείο.

Η Cece είπε μάλιστα ότι ο Ράμος, σε προηγούμενες συνομιλίες τους, της είχε αναφέρει ότι είχε κακές σχέσεις τόσο με τη μητέρα του όσο και με τη γιαγιά του και ότι είχε προηγουμένως γρονθοκοπήσει τη μεγαλύτερη αδερφή του, κλώτσησε τη γιαγιά του και έσπρωξε μια πρώην κοπέλα του.

Η ανακοίνωση της πλατφόρμας Yubo

“Μας λυπεί βαθιά η ανείπωτη απώλεια και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές που διεξάγουν έρευνες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της πλατφόρμας Yubo.

“Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, δεσμευόμαστε νομικά να μην αποκαλύψουμε συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα χρηστών εκτός από το να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένα αιτήματα των αρχών. Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε ότι γίνεται έρευνα για λογαριασμό στην πλατφόρμα μας που έχει εν τω μεταξύ απενεργοποιηθεί”.

Από: TheToc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας