Ο γιός Biden χρηματοδότησε βιολογικά πειράματα παθογόνου άνθρακα στην Ουκρανία

1327
Ο γιός Biden χρηματοδότησε βιολογικά πειράματα

Προτεραιότητα για τις ΗΠΑ στο έργο των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων ήταν η μελέτη ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου παθογόνου άνθρακα

Το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca του Hunter Biden, του γιού του προέδρου των ΗΠΑ Biden, χρηματοδότησε το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του Πενταγώνου στην Ουκρανία, δήλωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, στα οποία έχει πρόσβαση ο ρωσικός στρατός, αποκαλύπτεται το μοτίβο της σχέσης μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των ουκρανικών βιολογικών φορέων, ισχυρίστηκε ο αντιστράτηγος.
Ταυτόχρονα, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του Fund (Rosemont Seneca) και βασικών εργολάβων του αμερικανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της Metabiota, η οποία, μαζί με την Black and Veach, είναι ο κύριος προμηθευτής εξοπλισμού για τα βιοεργαστήρια του Πενταγώνου σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Kirillov.
Τόνισε ότι το επενδυτικό ταμείο του Χάντερ Μπάιντεν διαθέτει πόρους ύψους τουλάχιστον 2,4 δισεκ. δολ.

Η συμμετοχή Soros

Η κλίμακα του προγράμματος είναι εντυπωσιακή: Εκτός από το στρατιωτικό τμήμα, στην υλοποίηση των βιολογικών προγραμμάτων συμμετέχουν άμεσα η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Τζορτζ Σόρος και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Η επιστημονική εποπτεία πραγματοποιείται από κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος, το οποίο αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, τόνισε ο αντιστράτηγος.
Το Υπουργείο Άμυνας  της Ρωσίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεραιότητα για τις ΗΠΑ στο έργο των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων ήταν η μελέτη ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου παθογόνου άνθρακα. Στο εξωτερικό δεν εξήχθησαν μόνο δείγματα ιστών και ορός ανθρώπινου αίματος, αλλά και επικίνδυνα παθογόνα.
Έτσι, περισσότερα από 10.000 δείγματα στάλθηκαν στο κέντρο Lugar στη Γεωργία.
Οι αποδέκτες περιελάμβαναν επίσης εργαστήρια αναφοράς στη Βρετανία και το Ινστιτούτο Löffler στη Γερμανία.
Ο Kirillov σημείωσε ότι η εξαγωγή παθογόνων παραγόντων από την Ουκρανία στο εξωτερικό δημιούργησε τον κίνδυνο διαρροών «ευαίσθητων γενετικών πληροφοριών», καθώς και απειλές για τη βιολογική ασφάλεια όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για εκείνες τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν τα δείγματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι γνωστά παραδείγματα όταν η δουλειά του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος με τον αιτιολογικό παράγοντα του άνθρακα κατέληγε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Για παράδειγμα, μεταξύ 2005 και 2015, στάλθηκαν βιώσιμα σπόρια άνθρακα από την τοποθεσία δοκιμών Dugway του Στρατού των ΗΠΑ σε 194 παραλήπτες σε δέκα χώρες σε όλο τον κόσμο.
Μόνο το ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος από το 2018 έως το 2020 ανήλθε σε περίπου 32 εκατ. δολ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας