Νέος Ρώσος ΥΠΑΜ Αντρέι Μπελούσοφ υπέρ τολμηρών και ταχυκίνητων επιχειρήσεων-«Όχι πόλεμος φθοράς»

735

«Η κύρια αποστολή της Ρωσίας είναι να επικρατήσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες» δήλωσε ο Αντρέι Μπελουσόφ, ο οποίος προτάθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη θέση του υπουργού Άμυνας.

«Η Ρωσία πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα τα προηγμένα και αποτελεσματικά μέσα που διαθέτει για να εξασφαλίσει μια τέτοια επιτυχία» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να επιτευχθεί με την πιο αποδοτική χρήση των αμυντικών πόρων.

Ο Μπελουσόφ, οικονομολόγος, τον οποίο ο Πούτιν πρότεινε αιφνιδιαστικά την Κυριακή για να διαδεχθεί τον Σεργκέι Σοϊγκού, ανέφερε ότι ο στρατιωτικός τομέας χρειάζεται μεγαλύτερη απόδοση και καινοτομία.

«Ο εχθρός μαθαίνει γρήγορα. Η κατάσταση αλλάζει με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που εξελίσσονται κάθε εβδομάδα. Πρέπει να μην μαθαίνουμε μόνο, αλλά και να προηγούμαστε του εχθρού», δήλωσε ο Μπελουσόφ.

Τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να αναπτύξει «νέες μεθόδους πολεμικής στρατηγικής».

Ο Πούτιν έχει δώσει εντολή στον Μπελουσόφ, να βελτιώσει την απόδοση της αμυντικής οικονομίας της Ρωσίας, καθώς ο στρατός της επιχειρεί να προωθηθεί περαιτέρω στην Ουκρανία στο τρίτο πλέον έτος της σύγκρουσης.

Ο νέος υπουργός διορίστηκε στη θέση αυτή κατόπιν ενός σκανδάλου δωροδοκίας στο υπουργείο Άμυνας, το οποίο επεκτάθηκε σήμερα με τη σύλληψη ενός ακόμη υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου.

Ο Μπελουσόφ υπογράμμισε την ανάγκη οι Ρώσοι στρατιώτες να είναι εφοδιασμένοι με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων επικοινωνίας, καθώς και επαρκών πυρομαχικών.

Ακόμη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μαζική επιστράτευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας