Νεκροί οι τέσσερις Έλληνες αξιωματικοί της αποστολής βοήθειας στη Λιβύη

1562

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η οργάνωση της αποστολής. Πρέπει να γίνει αληθινά αμερόληπτη εξέταση για το πολύνεκρο συμβάν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. Όχι πάλι εύκολο ”κουκούλωμα

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές  μετά τον πόλεμο της Κύπρου καταγράφουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια αποστολή φιάσκο στη Λιβύη για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την κακοκαιρία Λίβυους πολίτες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Λιβύης, νεκροί είναι και οι τέσσερις Έλληνες αξιωματικοί, που είχαν τραυματιστεί στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση είπε ψέματα ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί απλά τραυματίστηκαν και ένα C-130 στην 112 ΠΜ αρχικά ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για να τους φέρει πίσω, και λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως είναι και οι τέσσερις νεκροί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική ομάδα διάσωσης κατευθυνόταν προς τη Ντέρνα, την παράκτια πόλη της Λιβύης που επλήγη σοβαρά από την καταιγίδα Daniel, όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το λεωφορείο λέγεται ότι ανατράπηκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- και στη συνέχεια έπιασε φωτιά. Τέσσερις από τους δεκαεννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν.

Συνολικά από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, καθώς το όχημα των σωστικών συνεργείων συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια λιβυκή οικογένεια, σύμφωνα με τον Λίβυο υπουργό Υγείας.

Τρία από τα πέντε μέλη της οικογένειας δεν επέζησαν από το ατύχημα, ενώ τα άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Βίντεο από το τροχαίο:

Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Πως έγινε το τροχαίο ατύχημα

Όλα έγιναν μόλις έφτασαν στην Λιβύη: Κατόπιν εντολών της Ηγεσίας με διαταγή του ΓΕΕΘΑ, Αεροσκάφος (Α/Φ)  C-130 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας πέταξε στο το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda.

Μια αποστολή άσχημα σχεδιασμένη,  με τραγικό επίλογο το θάνατο των τεσσάρων Ελλήνων στρατιωτικών.

Στην αποστολή των ΕΔ στην Λιβύη, συμμετείχε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας