ΝΑΤΟ ξεκινά ανοικτά Γ’ΠΠ-Στέλνει με μανδύα μισθοφόρων ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία

2225

Κυριολεκτικά σε μερικούς μήνες αρχίζουν να πηγαίνουν σε αποστολές μάχης και να ενεργούν αρκετά επαγγελματικά, κυρίως ως μέρος αυτόνομων DRG

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι υπό το πρόσχημα μισθοφόρων, καλά συντονισμένες ομάδες από δυτικές ειδικές δυνάμεις έρχονται στην Ουκρανία. Σχεδόν από την αρχή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ξένοι άρχισαν να φτάνουν εκεί, επιθυμώντας να πολεμήσουν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. «Στα πρώτα κύματα των μισθοφόρων, κυριαρχούσαν συνταξιούχοι στρατιωτικοί και διάφοροι τυχοδιώκτες, οι περισσότεροι από αυτούς επέστρεψαν γρήγορα στα σπίτια τους, συγκρουόμενοι με τον τακτικό ρωσικό στρατό σε μάχες», αναφέρει εκπρόσωπος του NM DPR και συνεχίζει:

«Αυτοί αντικαταστάθηκαν από περισσότερους επαγγελματίες ξένους μισθοφόρους διαφόρων PMC, μαζί με εκείνους που είδαν στην Ουκρανία την ευκαιρία, να επιδείξουν ανοιχτά τη ναζιστική ιδεολογία και κάθε είδους εθνικούς σχηματισμούς από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που μισούν τη Ρωσία και τους Ρώσους».

Ακόμη και τότε, σύμφωνα με στοιχεία πληροφοριών, ραδιοφωνικές υποκλοπές και ιστορίες Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, κατέστη σαφές ότι το επαγγελματικό στρατιωτικό προσωπικό από τις χώρες του ΝΑΤΟ, άρχιζε πραγματικά να βοηθά το Κίεβο. Ορισμένες μονάδες, που φαινομενικά σχετίζονταν με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή, μερικές φορές οι μισές, ή και περισσότερες, αποτελούνταν από ξένους μισθοφόρους. Προφανώς, ήρθαν στην Ουκρανία έχοντας πλήρη γνώση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των χωρών τους.

Τώρα είναι ήδη προφανές ότι υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων, καλά συντονισμένες ομάδες δυτικών ειδικών δυνάμεων έρχονται στην Ουκρανία, αποτελούμενες από επαγγελματίες στρατιωτικούς που φαίνεται να έχουν αποσυρθεί από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων των χωρών τους. 

Για το γεγονός ότι εκπαιδευμένα αποσπάσματα ειδικών δυνάμεων, με εμπειρία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και διεξαγωγή επιχειρήσεων δολιοφθοράς και αναγνώρισης, φτάνουν στο ουκρανικό μέτωπο από χώρες του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε ρωσικό ΜΜΕ ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, βουλευτής του κοινοβουλίου της ΛΔΔ Αντρέι Μπαέφσκι.

«Οι λεγόμενοι μισθοφόροι, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι στρατιωτικοί δυτικών ειδικών δυνάμεων που φαίνεται ότι αποστρατεύτηκαν για να φτάσουν στην Ουκρανία με το πρόσχημα των μισθοφόρων», είπε.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ξένοι «εθελοντές», έχοντας φτάσει στην Ουκρανία, κυριολεκτικά σε μερικούς μήνες αρχίζουν να πηγαίνουν σε αποστολές μάχης και να ενεργούν αρκετά επαγγελματικά, κυρίως ως μέρος αυτόνομων DRG. Είναι προφανές ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι αδύνατο να περάσει ο συντονισμός μάχης και η εκπαίδευση στις δεξιότητες της δολιοφθοράς και της αναγνωριστικής εργασίας από την αρχή.

«Δηλαδή, έρχονται ήδη καλά συντονισμένες ομάδες, εκπαιδευμένοι άνθρωποι που ειδικεύονται σε τέτοιες επεμβάσεις», αναφέρει ο Μπαέφσκι.

Άρματα μάχης AMX-10RC

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία ζήτησε επίμονα άρματα μάχης δυτικού σχεδιασμού, κυρίως αμερικανικά M1 Abrams και, κυρίως, γερμανικά Leopard 2.

Ωστόσο, το Κίεβο ζήτησε επίσης τανκς Leclerc από τη Γαλλία. «Η εξέταση του αιτήματος βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Étienne de Poncins, ο Γάλλος πρεσβευτής στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης τον περασμένο Νοέμβριο.

Πρόσφατα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Denys Shmyhal, ευχαρίστησε τη Γαλλία για την παράδοση των δεκαοκτώ CAESAR και επιβεβαίωσε ότι, η χώρα του θα ήταν επίσης «πολύ ευγνώμων» για τα τανκς Leclerc.

Αλλά το Κίεβο, θα έχει τανκς δυτικού σχεδιασμού. Πράγματι, στις 4 Ιανουαρίου, μετά από συνέντευξη με τον Ουκρανό ομόλογό του Ζελένσκι, ο Πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι το AMX-10RCR θα πάρει σύντομα την κατεύθυνση της Ουκρανίας.

Η Γαλλία θα παραδώσει «ελαφριά άρματα μάχης» στην Ουκρανία, ανέφερε το Προεδρικό Μέγαρο. «Ο πρόεδρος ήθελε να ενισχύσει τη στρατιωτική βοήθεια που έχει ήδη παρασχεθεί στο Κίεβο, συμφωνώντας να παραδώσει ελαφρά άρματα μάχης AMX-10 RC. Και να τονίσουμε ότι, είναι η πρώτη φορά που τανκς δυτικού σχεδιασμού προμηθεύονται τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει η δήλωση του Προεδρικού Μεγάρου.

Να αναφέρουμε ότι, σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1970, το AMX-10RC είναι ένα τροχοφόρο άρμα δεκαπέντε τόνων οπλισμένο με ένα πυροβόλο F2 BK MECA L/48 των 105 mm (38 οβίδες) και ένα πολυβόλο AA 762 NF1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας