Μετά τις Γαλλικές εκλογές τί ;

2027

Ο δεύτερος γύρος των Γαλλικών εκλογών μπορεί να έφραξε το δρόμο προς τη Λεπέν , η οποία βάσισε όλη την αποτυχημένη εκστρατεία της όχι κατά του Μακρόν αλλά σε παλαιοημερολογίτικα άλλων εποχών συνθήματα κατά του δήθεν ”κομμουνιστή” Μελανσόν και των δήθεν ”ακροαριστερών” συνοδοιπόρων του!!!

Φράχτηκε , λοιπόν ,προς το παρόν  ο δρόμος στη Λεπέν αλλά μένει , όμως. απειλητικός στο προσκήνιο ο Μακρόν , ο οποίος ”ζωντάνεψε”,  δυστυχώς με τη βοήθεια της Αριστεράς στον β’ γύρο των εκλογών .

Ο Μακρόν κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνος από την Λεπέν.

Ο Μακρόν είναι ο εγκάθετος της χρηματιστικής ολιγαρχίας στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

Ο Μακρόν αντιπροσωπεύει το ύπουλο Γαλλικό και ευρωπαϊκό ”στήριγμα” στον Νετανιάχου και στην Σιωνιστική γενοκτονία της Γάζας. 

Ο Μακρόν είναι υποστύλωμα του Ουκρανικού καθεστώτος , θιασώτης της συνέχισης του πολέμου και φλεγματικός αντιρώσος.

Ο Μακρόν είναι ο Πρόεδρος που δολοφόνησε και σακάτεψε εκατοντάδες αγωνιστές των ”κίτρινων γιλέκων” , ο Πρόεδρος  του ακραίου αυταρχισμού , της αστυνομικής βίας , των διώξεων και της κατάλυσης του Γαλλικού συντάγματος.

Ο Μακρόν είναι ο Πρόεδρος της σκληρής λιτότητας , της περικοπής των συντάξεων και της διάλυσης των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων .

Στον Μελανσόν απομένει τώρα η ευθύνη να παίξει αποφασιστικά το ρόλο του και να μην επιτρέψει να μετατραπεί σε ”δεκανίκι και  σκαλοπάτι” ώστε ο Μακρόν να ξαναγίνει κυρίαρχος του παιχνιδιού με το σχηματισμό ελεγχόμενης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,  από τον ίδιο κυβέρνησης.

Ο φίλος μου ο Μελανσόν είναι άδικο και δεν πρέπει να καταλήξει να γίνει ο Τσίπρας της Γαλλίας , τον οποίο Τσίπρα πολύ σωστά και δριμύτατα έχει καταγγείλει για τον ”προδοτικό” ρόλο του 

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας