Μερική δικαίωση ανεμβολίαστης υγειονομικού-Λαμβάνει το ήμισυ των αποδοχών της-Άρση τώρα αναστολών

565

Εγκληματίες της κυβέρνησης και του πολιτιστικού κατεστημένου “Σταματήστε τώρα τις δολοφονίες ασθενών από ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού-Αποζημίωσε πλήρως τους αδικηθέντες υγειονομικούς- Σταματήστε να δολοφονείτε τις οικογένειες των υγειονομικών σε αναστολή που ζουν μέσα στην εξαθλίωση”

Πρόκειται για μητέρα τεσσάρων παιδιών

Νέα δικαίωση, έστω κατά το ήμισυ, για ανεμβολίαστη υγειονομικό που έχει τεθεί σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών, επειδή θέλησε να ασκήσει το συνταγματικό της δικαίωμα: Το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως αποφάσισε να λάβει το ήμισυ των καθαρών αποδοχών της για όσο διάστημα είναι σε αναστολή.

Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έχει αφήσει στον «αέρα» 7.000 υγειονομικούς οι οποίοι αρνήθηκαν να δεχτούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που επέβαλλαν.

Ο δικηγόρος της υγειονομικού, Αλέξανδρος Γκουριώτης εξήγησε: «Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, και σύμφωνα με την οποία, εργαζόμενη υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, βρέθηκε σε καθεστώς αναστολής εργασίας από 1/9/2021, στο πλαίσιο αίτησης αναστολής που καταθέσαμε, για προσωρινή προστασία, ότι θα λαμβάνει το ήμισυ των καθαρών αποδοχών της για όσο διάστημα είναι σε αναστολή» είπε και πρόσθεσε: «Ο νόμος προβλέπει όσο θα είναι σε αναστολή δεν θα λαμβάνει ούτε ένα ευρώ, όπως συμβαίνει με όλους τους υπολοίπους υγειονομικούς που είναι σε αυτό το καθεστώς αναστολής καθηκόντων».

Αναφερόμενος στο σκεπτικό του Δικαστηρίου ο κ. Γκουριώτης σημείωσε: «Μιλάμε για προσωρινή δικαστική προστασία, με την ανεπανόρθωτη βλάβη που υφίσταται αυτή η υπάλληλος. Είναι μια υπάλληλος, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων με σοβαρά προβλήματα οικονομικά.

Το Δικαστήριο σταθμίζει μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως που έχει καταθέσει η ίδια, υφίσταται αυτή τη στιγμή ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, διότι αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές της ανάγκες για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα εκδοθεί η απόφαση επί της αιτήσεως ακυρώσεως της».

Στην εκπομπή μίλησε και πρόεδρος της εκπομπής Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισήμανε ότι σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων «όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ακόμα και για κακουργηματικές πράξεις λαμβάνουν το 50% του μισθού.

Εδώ ο νομοθέτης δεν προέβλεπε να λαμβάνουν ούτε ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα. Έρχονται λοιπόν, δύο αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν συναδέλφους. Θα πρέπει να δείξει το υπουργείο Υγείας γενναιότητα» σημείωσε και επανέλαβε ότι το η αναστολή των υγειονομικών πρέπει να αρθεί, τώρα που δεν υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο: «Τώρα που δεν ισχύει κανένα μέτρο, το υπουργείο να περάσει νομοθετική ρύθμιση να αρθεί το μέτρο της αναστολής. Δεν εξυπηρετεί τίποτα» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας